Składniki na ciasto wsypuje do miski i zagniatam do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto chłodzę w lodówce ok. 30 minut. Przygotowuję tortownicę (20 cm średnicy), smaruję ją olejem kokosowym. Ciasto dzielę na dwie części (jedna na wyłożenie tortownicy, druga na kruszonkę). Wykładam tortownice ciastem, na ciasto wykładam gotowe jabłka, na jabłka kruszę ciasto na kruszonkę. Całość posypuję mrożonymi jagodami
Pause Gotowanie!Dyniowe płatki ryżowe z gruszką, tahini i sosem kakaowym* *kakao+woda Miały być kluski, ale wiecie mąka kokosowa, zupa z wody i te sprawy, a więc myśl Natalia, bo czas Ci się kończy, bo zaraz jedziesz, coś na szybko, oo dynia jeszcze jest, coś na pocieszenie? sos czekoladowy teraz tak sobie myślę, że czekolada by pasowała, no ale następnym
More food, love and dreamsPlacek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe Smacznego
Słodkości i nie tylkopiekarnik i wrzucić je na blachę, w międzyczasie przygotować kotlety z tofu czyli pokroić kostkę tofu na plastry, posolić, obtoczyć w tartej bułce albo nie i usmażyć (na oleju kokosowym oczywiście) , no i jeszcze surówka, czyli wyciągamy kapustę kiszoną ze słoika od mamy, do drugiej miski ogórki kiszone z drugiego słoika od mamy, do tego pomidory, czerwona papryka, trochę sałaty
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 5 łyżek cukru (u mnie był to w połowie dark muscovado) 50 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) pół banana lub jeden mały 250 g puree z upieczonej dyni (puree z marchewki też się nada) płaska łyżeczka soli 20 g drożdży łyżka przypraw do pierników
greenscarfnacięcie , jeden róg przekładamy przez środek kształtując chrust. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę , ja mam taki trik , dodaję do oliwy na której smażę oponki lub chrusty łyżkę oleju kokosowego , mają one po upieczeniu piękny aromatyczny zapach. Wrzucamy po kilka chrustów i smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym . Zimne oprószamy cukrem pudrem . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliciepłej wody, wyrabiamy. Ciasto powinno być dość twarde. Odstawiamy w ciepłe miejsce i pozostawiamy w misce lub koszyku. Wyrośnięte ciasto przewracamy na blachę, delikatnie smarujemy ciepłą wodą lub olejem kokosowym i pieczemy w temperaturze 200 stopni C. ok 1 godz
harrisapyszności! http://kuchareczka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?438652 BOUNTY ZWANE BOBKAMI łatwe (jak wszystko u mnie) min 2 godziny gdy liczymy czas tężenia w lodówce ok 30 sztuk Składniki * 250-300 g wiórek kokosowych * 150 ml śmietanki 30% * łyżka cukru pudru ( ja dałam zwykły) * 1/5 kostki masła * 3 tabliczki czekolady - w zależności od upodobań własnych mleczna lub gorzka, dużo lepiej się sprawdza polewa
sierotka maRysia w kuchnimuslinki" Łatwe przygotowanie 15 minut, pieczenie 1 h duża blacha 23/33cm Składniki: Składniki: * 397 g mleka zagęszczonego słodzonego (ja dałam niesłodzone) * 250 g płatków owsianych górskich * 75 g wiórków kokosowych (ja nie dawałam) Wg mnie tych składników dajemy wg upodobania ale w przepisie jest tak: * 100 g suszonej żurawiny * 125 g mieszanki nasion (pestki słonecznika, dyni,siemie) * 125 g niesolonych
sierotka maRysia w kuchnibyły maliny i truskawki! Szybka i pyszna sałatka owocowa super łatwa 5 min dla 1 osoby Składniki: * garść malin * garść pokrojonych w ćwiartki truskawek * 1 banan * garść rodzynek * wiórki kokosowe Do dzieła! Banana kroimy w plasterki. Rodzynku można wcześniej namoczyć np w ciepłym kapocie lub, w wersji hard, w jakimś alkoholu. wszystkie składniki łączymy i zajadamy!!! Smacznego
sierotka maRysia w kuchniprzemian mąkę i sklarowane masło 6) dodaj rum i sok z cytryny (pomarańczy) 7) odstaw ciasto aby odpoczęło ok 10 minut. są rożne wersje tych ciasteczek z wiórkami kokosowymi, orzechami, przyprawą do pierników jednak ja zawsze piekę klasyczne gdyż z tymi dodatkami dla mnie były by to zwykłe ciasteczka a nie Magdalenki - Ufinki. Dodatki pozbawiają tego co jest najpyszniejsze - aromatu
sierotka maRysia w kuchnikulki obtaczamy w kakao. Schładzamy Białe trufle różane Składniki: 85 ml śmietanki 30% 250 g białej czekolady 55 g masła 2-3 łyżki esencji różanej z tego przepisu wiórki kokosowe lub kolorowy cukier do obtoczenia Do dzieła!!! Postępujemy jak wyżej tylko esencję dodajemy już do przestudzonej masy czekoladowej. Kulki obtaczamy w wiórkach lub cukrze. Schładzamy Smacznego
sierotka maRysia w kuchnisłonecznikiem Składniki: kostka margaryny pół szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki płatków owsianych górskich 1,5 szklanki mąki szczypta soli szczypta cynamonu łyżeczka esencji waniliowej pół szklanki wiórków kokosowych szklanka ziaren słonecznika pół szklanki żurawiny suszonej pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dzieła!!! Słonecznik chwilę prażymy na suchej patelni. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą
sierotka maRysia w kuchniśmietanki kremówki skórka starta z 1/2 pomarańczy łyżeczka esencji waniliowej 1/3 szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśnięty) 5 jaj 4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka miodu 30 g masła Do dzieła!!! Wiórki mielimy bardzo drobno i mieszamy z roztopionym masłem i skórką pomarańczową- powstałą mieszanką wykładamy formę do pieczenia. Dokładnie ugniatamy. Twaróg
sierotka maRysia w kuchnibanany 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżki miodu 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 1/2 szklanki otrębów owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 4 jabłka orzechy włoskie Banany, jajka i olej zmiksować na puree. Dodać resztę składników i wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
Chocolate Muffin Blog