Wpis sponsorowany Gdybym miała wskazać ulubione ciasto, z pewnością byłoby to jakieś ciasto z orzechami. Nic więc dziwnego, że podczas Świąt, oprócz makowca, sernika czy piernika, piekę też tego typu orzechowe słodkości. A dziś dzielę się z Wami przepisem na orzechowca w najlepszym wydaniu – na orzechowym spodzie z masą orzechową, a jakże! Czy może być coś lepszego? Może! jeśli
Smaki Na TalerzuKandyzowana skórka z pomarańczy Tym razem dodatek do domowych wypieków, ciast, serników na zimno, różnych deserów lub drinków... 👉Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczową❓ By zrobić taką kandyzowana skórkę będzie trochę krojenia, a potem to już się robi prawie sama... Zapraszamy na przepis na kandyzowaną skórkę pomarańczową. Link do filmu z przepisem: Kandyzowana skórka pomarańczowa - Przepis
Dieta Rozdzielna i ZdrowieCiasto miodowe to idealny wypiek, który posmakuje wszystkim miłośnikom tradycyjnych wypieków. Obowiązkowo, powinno się również znaleźć na świątecznym stole, zaraz obok makowca, czy sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto miodowe to określenie bardzo obszerne, ponieważ przepisów na miodowe ciasta jest naprawdę mnóstwo. My wybraliśmy dla Was te najciekawsze przepisy, które z pewnością Was zainteresują. Poniższe przepisy na ciasta miodowe
Damusia.plprzestrzeń na dnie słoika. Konfitura jest przepyszna! Świetnie smakuje z pieczonym mięsem, pasztetem, białym serem czy serem smażonym brie lub innym. Świetne są naleśniki albo, jako dodatek do sernika czy innych deserów. Można też zajadać prosto ze słoika. Zostawcie tylko trochę na święta
Leśny ZakątekCiasto czekoladowe przekładane serem jest pysznym deserem, który sprawi wiele przyjemności osobom lubiącym czekoladowe i serowe wypieki. Ciasto czekoladowe z serem uwielbiają zarówno moi domownicy, jak
Kuchcik gotujeFull Polish Breakfast, czyli pełne polskie śniadanie to oczywiście analogia i moja odpowiedź na Full English breakfast , które pokazałem Ci, mój drogi czytelniku kilka dni temu
RafalCookProste w przygotowaniu puree (mus) z dyni, które wykorzystasz do słodkich wypieków, np. serników, ciast, muffinków, a także do zup lub innych potraw. Kremowe puree z dyni możesz przygotować na dwa sposoby: ugotować lub upiec. Jeśli okaże się, że puree jest zbyt wodniste, odciśnij je na sitku bądź przez gazę, jeśli za suche – dodaj odrobinę wody. Zapraszam po szybką
Zasmakuj KuchniCiasto Miodowe lata to połączenie kruchych placków miodowych, delikatnego waniliowego sera i orzeźwiających jabłek. To ciasto nie tylko pięknie wygląda ale jest tak pyszne, że każdy
Smakołyki Asiprzepis na zalewę do śliwek w occie klik , zmodyfikowałam go dodając wodę i mniej cukru. Pycha, polecam jako dodatek do mięs czy wędlin. Będą się również nadawać do sernika na zimno jak i do ciast pieczonych. Gruszki w zalewie octowej z czerwonym winem 3-4 kg twardych, zielonych a nawet mało dojrzałych gruszek, x) 1 butelka lekkiego czerwonego
Leśny ZakątekGRUSZKAMI! Krzysiek kocha to ciasto i moim zdaniem, jest to najsmaczniejsze ciacho, jakie robię jesienią. Idealne kruche ciasto, soczyste i mokre gruszki i obłędna masa o smaku marcepanu i sernika. POLECAM! SKŁADNIKI TARTA : 400 G MĄKI PSZENNEJ UNIWERSALNEJ 4 ŻÓŁTKA 200 G MASŁA/ MIXU 100 G CUKRU Całość zagnieć na ciasto. Wylep dużą tortownicę. GRUSZKI 6-8 sztuk
SMYKWKUCHNIPyszny deser z Milky Way , ciasteczkami owsianymi, twarogiem i mascarpone. Desernik. Składniki: 500g twarogu mielonego 250g mascarpone 160g cukru 150g batoników Milky Way 210g ciasteczek owsianych
Olcia gotuje!200 g masła 200 g cukru cukier waniliowy 1 kg twarogu ( z wiaderka) 4 jajka 200 ml mleka 2 budynie waniliowe sok z połowy
Gotowanie jest łatweSmak sernika zamknięty w kruchym cieście, a jako wisienka na torcie nadzienie dyniowo-morelowe. W sam raz na nadchodzący deszczowy, jesienny weekend :) ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 30 g cukru pudru szczypta soli żółtko 1 łyżka jogurtu greckiego nadzienie: 400 g kremowego twarożku kanapkowo-sernikowego 1 jajko 20 g cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka jogurtu
Mienta blogkaszy cały czas miksując. 5. Tortownicę wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masę jaglaną, z wierzchu posyp borówkami. 6. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. Kremowość sernika będzie zależała od tego, jak dokładnie zmiksujemy masę jaglaną (aby nie były wyczuwalne ziarenka kaszy). Ciasto przechowujcie w lodówce
Z notatnika dietetyka