Składniki: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99
kolorowotorcikowozłapać za cokolwiek.. Jednak dziś po porannych zaliczeniach postanowiłam popędzić do kuchni, by coś upiec.. A, że z lodówki "uśmiechały się" do mnie serki śmietankowe postanowiłam zrobić sernik, a mianowicie jego mniejsze odpowiedniki(; Szafran jak wiemy to bardzo ceniona i najdrożdza przyprawa na świecie, ma właściwości barwiące, ale nie należy przesadzić z dodaniem zbyt dużej ilości(...)sporządzaniu deserów, a to dlatego, ponieważ uważam, że przyprawa ta nadaje deserom lekkiej wytrawności, a jej cierpki, charakterystyczny smak idealnie równoważy się z przeróżnymi, słodkimi smakami. Ponadto sernik idealnie komponuje się z polewą z gorzkiej czekolady, którą wykonałam z dodatkiem płatków chili i niewielkiej ilości likieru - ja dodałam figowy(; Naprawdę polecam wszystkim, którzy w tematyce deserowej są żądni
Symfonia SmakówA oto pierwszy z trzech przepisów zrobionych w ramach konkursu Gellwe . Obiecałam, ze wybrane przepisy zrobię i przedstawię na blogu,. Miał być to co prawda jeden
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj 18 maja, na całym świecie obchodzony jest World Baking Day 2014 , czyli Światowy Dzień Pieczenia. To święto wszystkich tych którzy uwielbiają by ich dom pachniał
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiałam pomysłu na urodzinowy tort. A i biszkopt bez piekarnika się na pewno nie upiecze. Dlatego zrobiłam torcik śmietanowy, coś jak sernik na zimno czy jak pianka. Nam smakował, mam nadzieję że i Wy się skusicie na kawałek. Zapraszam! Składniki : * opakowanie okrągłych biszkoptów * szklanka mleka * 3 małe serki homogenizowane waniliowe * mała śmietana kremówka * 2 banany lub inne owoce(...)ułożyć pokrojone w plasterki banany. Drugą galaretkę przygotować w szklance wody i gdy zacznie tężeć to wylać ja na banany. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto w smaku przypomina sernik na zimno, ale ubita kremówka dodaję lekkości i smakuje jak pianka
Magiczne Życie Martykonkursu i padło na lody! Lody delikatne, kremowe, słodkie (można użyć pół na pół mleka skondensowanego słodzonego i niesłodzonego), lekkie jak chmurka - lody idealne! Do tego jeszcze smakują jak sernik, więc bajka :-). Aby nadać im nieco wyrazistości dodałam do nich hiszpańskiego wina Malaga, jeśli macie możliwość dodać je, to zachęcam. W wersji dla dzieci rodzynki namoczcie w herbacie. Zapraszam
Pora coś zjeśćz mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową . Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się w ustach, a z dodatkiem malin i czekolady... Nic, tylko rozkoszować się i odpływać w niebyt. Po tych wszystkich kulinarnych wspaniałościach, po tej uczcie dla zmysłów, szefowie
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: Mus truskawkowy: 2 szkl z górką truskawek (świeżych lub mrożonych) 3 łyżki cukru brązowego lub białego Brownie (spód): 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła
Blondynka GotujeLubię desery lekkie. Przepis na ten jogurtowiec znalazłam na MW . Często zaglądam na stronę p.Doroty. Każdy jej przepis wychodzi idealnie. Ten przepis zobaczyłam już jakiś
Blondynka GotujeZnowu sernik :) nic nie poradzę , że na ten rodzaj ciasta mam zawsze ochotę ? ;) tym razem połączyłam ser z makiem, ale żeby ładnie wyglądało pobawiłam się troszkę masą makową. Sernik smakuje wybornie. Jest niezwykle wilgotny i aromatyczny. Nadaję się świetnie na wyjątkowe okazje rodzinne. Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Czas pieczenia : 10 minut + 60 minut Temp. pieczenia
Słodkości i nie tylkoCiasto: http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html Masa serowa: 250 g serka mascarpone 500g sera bialego do sernikow 2 zoltka 70 g cukru pudru 50
Klaudynkowa kuchniaPierwszy raz robię coś takiego. Pomysł stary, wiele osób na pewno go zna - roladki biszkoptowe jako dno i boki a w środku masa. Wygląda to ciekawie
Smaczna PyzaWielkanoc. I ciasto, które widać na zdjęciach, i przepis na nie otrzymałam od Ani - którą pozdrawiam :) Seromakowiec chyba wszyscy mieli okazję jeść. Jest to przepyszne połączenie sernika i makowca na delikatnym kruchym spodzie. Z podanego przepisu wychodzi aromatyczne i wilgotne ciasto, które - niestety - w mig znika ze stołu ;) Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pół kostki margaryny
Codzienna kuchnia niecodziennasklepach zaczynają górować truskawki... W sezonie nie może u mnie zabraknąć sernika z tymi pysznymi owocami. Tym razem mój sernik jest bez spodu za to z bogatym wierzchem:) Do tego duuużo białej czekolady i ani jednego jajka:) Po prostu rozpływa się w ustach... Przepis pochodzi od Doroty Składniki: 500 g twarogu półtłustego, 300 g białej czekolady, cukier waniliowy
Z miłości do słodkości