Biszkopt z kawową masą serową i kawową pianką to ciasto w sam raz dla fanów kawowych smaków. Kawy do ciasta wykorzystujemy dwa rodzaje, mieloną do masy
Smaki Na Talerzudużą ilością maku, orzechów oraz bakali, wykończone elegancką polewą. Ideale na święta i szczególne okazję. Orzechowiec gotowany Przepis tutaj (KLIK) Rewelacyjne połączenia dwóch na pozór różnych ciast: sernika gotowanego i orzechowca, czyli delikatne miodowe blaty, przełożone pyszną masą serową. Po nocy w lodówce ciasto mięknie, a smaki świetnie się ze sobą łączą i ciacho jest naprawdę pyszne. Polecam wypróbować
Blog z Apetytemcynamonu 20 g imbiru mielonego 15 g gałki muszkatołowej 15 ziaren kardamonu 15 g goździków 1 gwiazdka anyżu 10 g pieprzu Doskonale sprawdzi się jako dodatek do sernika na piernikowym spodzie . Przepis na inny, bardziej rozbudowany wariant znajdziesz poniżej: 45 g cynamonu 10 g mielonego imbiru 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka białego pieprzu 10 strąków kardamonu 1 łyżeczka
Rozdomowionaserwatki, który jest kluczowy w produkcji tego sera. Ricotta jest niezwykle wszechstronna – używana zarówno do dań słonych, takich jak lasagne, jak i do deserów, na przykład cannoli czy serników. Jej delikatny smak sprawia, że jest idealnym składnikiem do nadzień, sosów czy wypieków, dodając im lekkości i kremowej konsystencji. Ricotta to ser, który doskonale oddaje włoską filozofię wykorzystania każdego elementu
CityTasteKakaowe ciasto z masą serową oraz brzoskwiniami w galaretce. Jest PRZEPYSZNE! Miękkie i delikatne. Słodkie, ale nie przesłodzone. Dla mnie idealne. Dokładnie takie, jak sobie wymarzyłam
Smaki Na Talerzuwykorzystane na wiele sposobów. Świetnie sprawdzają się jako przekąska lub element zdrowszego posiłku. Można je serwować z dodatkiem awokado, jajek czy wędzonego łososia. Doskonale komponują się także z kremowym sernikiem czy jako baza do kanapek. Dlaczego warto spróbować przepisu na keto bułeczki? Przygotowanie keto pieczywa może być prawdziwym wyzwaniem, ale nasz przepis na keto bułeczki jest prosty i szybki
ZGruntuFitSkyrniki w pięknym jesiennym kolorze, z dodatkiem śliwek i pestek owocu granatu. Deser bez dodatku cukru - można dosłodzić np. miodem. Składniki: pół dyni Hokkaido, 150
Lena GotujeDziecko złote robi kolejny stopień wyzwania dla nastolatek pod patronatem organizacji dobroczynnej Duke of Edinburgh Tym razem w przeciągu roku akademickiego trzeba skompletować 6
Lejdi of the housePrzepis podpatrzony przeze mnie na kilku blogach, który czekał wiele miesięcy na przetestowanie. A, że ostatnio sporo było u mnie serników i ciast bez pieczenia, przyszła mi dla odmiany ochota na ciacho z jabłkami. I to takie, którego jeszcze nie piekłam. Jednym z blogów, gdzie znajdziecie przepis na to pyszne ciasto jest blog Krystyny - i tego przepisu się trzymałam ( tutaj
Walijskie Pichcenietakie jak tarty cytrynowe, szarlotki, tartaletki czy quiche nie byłyby tym samym bez idealnie kruchego spodu. Ciasto to jest również popularne w przygotowywaniu ciasteczek, pasztecików, a nawet spodu do sernika. Podsumowanie Kruche ciasto to podstawa wielu klasycznych przepisów, które cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie. Jego prostota, a jednocześnie wszechstronność sprawiają, że każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych, może cieszyć
RafalCookJeśli spotkacie w marketach plantany to kupujcie, niech dojrzeją a potem zajadajcie ze smakiem. Na słodko albo a ostro. Plantan wizualnie to taki banan tylko że
Moje Małe Czarowaniesprawi, że z pewnością nie będą stały długo na półce. Dobrze przygotowane powidła ze śliwek przydadzą się między innymi do: babeczek, kruchych rogalików, pączków, naleśników, sernika (jako polewa), warstwa ciasta biszkoptowego lub kruchego, nadzienia w drożdżówkach. Warto wykorzystać sezonowe owoce (w tym także mirabelki, truskawki, maliny, aronie) i przygotować marmolady, dżemy lub inne
RozdomowionaPyszny serniczek a właściwie jogurtowiec zrobiony na bazie gęstego jogurtu greckiego. Masa jogurtowa o smaku waniliowym wspaniale komponuje się z chrupiącym ciasteczkowym spodem i świeżymi borówkami
Słodki BlogBardzo pyszne ciasto. Trochę pracochłonne ale warto. Polecam Spód – Składniki wymieszać i uformować kulkę. Godzinę chłodzić w lodówce. Następnie rozłożyć na dnie formy wyłożonej pergaminem
Kuchnia Pokoleń