Przepisy Na Świąteczne Ciasta Bożego Narodzenia Witaj na moim blogu, gdzie magia Bożego Narodzenia rozbrzmiewa w aromatach i smakach! Chcę się z Tobą podzielić moimi ulubionymi
RITA food channelTakie desery na kilka kęsów to znakomity deser po obiedzie, czy przy kawie z koleżanką, kolegą. Dzisiejszy deser jest aromatyczny, kremowy i znika szybko ze szklaneczek
Moje Małe Czarowanieachów. Torcik zasługuje na wszystkie pochwały, ochy, achy i.. chciałam napisać na szybkie upieczenie, ale to tort na zimno :). Pyszny, chmurka serowo - czekoladowa dla miłośników serników na zimno. Trzy rodzaje pysznych serków, śmietanka, czekolada, ładnie odznaczające się w przekroju warstwy. Kremowa konsystencja, taka jaką ja uwielbiam - nie zbyt mocno ścięta. Nie przedłużam - zapraszam! Składniki
Kronika Piekarnikaniecodziennikpary.pl/wp-content/uploads/2023/11/zebra_na_bialkach_3.jpg Zebra na białkach to nasza propozycja na nieodłączne pytanie pojawiające się po pieczeniu serników, pączków lub kruchych ciast. Jest nim oczywiście zastanawianie się, co zrobić z reszty białek? Niezastąpiona jest tutaj beza Pavlova, my często pieczemy wilgotne ciasto na białkach, ale tym razem postanowiliśmy upiec wilgotną babkę na białkach z dodatkiem mleka i oleju. Gdy zobaczyliśmy, jak pięknie
niecodziennikparystarych zapisków. Prosty w przygotowaniu z pyszną, słodką czekoladową polewą. Idealny wypiek do popołudniowej kawy lub herbaty U mnie to ciasto czekoladowe pojawi się dziś obok naszego ulubionego sernika na mleku skondensowanym (szczerze polecam!). Jak zrobić proste ciasto czekoladowe murzynek? Składniki: 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowo-orzechowego 2 pełne łyżki naturalnego kakao 2 łyżki wody 250 g masła lub margaryny
Słodkie okruszkiwykorzystywane jest nie tylko w kuchni polskiej, ale w większym lub mniejszym stopniu na całym świecie. U nas najczęściej służy do przyrządzania kruchych babeczek, szarlotek czy jako spód do serników. W USA dla przykładu również używają go do swojej wersji szarlotki – Apple pie – z charakterystyczną kratką na wierzchu. We Francji pojawia ... Artykuł Jak zrobić idealne kruche ciasto? pochodzi
Pogotujmy.plpierwszej gwiazdki zostały już tylko nieco ponad dwa tygodnie. Jak co roku, już w tym okresie, zaczynają pojawiać się pytania – co przygotować na świąteczny stół? Oprócz wspaniałych wypieków – serników, pierników czy makowców, które osłodzą spędzony w rodzinnym gronie czas, warto pomyśleć także o tym co przygotujemy na kolację ... Artykuł Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plSzybko i apetycznie będzie dziś w słoiczkach/pucharkach. Galaretkę zrobiłam z dżemu porzeczkowego a serniczki zrobione z serka homogenizowanego i ricotty, dodałam orzechy. Kto lubi takie
Moje Małe CzarowanieBiszkopt jest podstawą do wielu ciast, zwłaszcza wiosną i latem kiedy pojawiają się owoce takie jak truskawki, borówki, jagody, brzoskwinie. Jest też bazą do tortów, torcików, serników na zimno. Nie jest trudny, ale zdarzają się wypadki z zakalcem. Trzymając się tego przepisu zawsze się udaje :) 4 jajka szczypta soli 150 g cukru 3 łyżki oleju 160 g mąki pszennej
Emskie SmakiSyrniki, czyli placki z twarogu, które kochają smakosze w każdym wieku. Pamiętam z dzieciństwa, że u nas w domu syrniki były robione bardzo często, szczególnie na
Obiad gotowyTakie desery w pucharkach, które robi się szybko i smakują wybornie są idealne na proszone obiady z przyjaciółmi, do kawki w gronie bliskich czy z kubkiem
Moje Małe CzarowanieFrużelina to doskonały dodatek do wielu dań. Można wykorzystać ją do naleśników, gofrów , racuchów czy omletów na słodko. To idealny dodatek do ciast czy tortów. Frużelina truskawkowa do tortu, sernika, jak i innych wypieków, sprawdzi się doskonale. Z pewnością wzbogaci ich smak, nadając im oryginalnego charakteru. Polecana jest też do kruchych ciasteczek , które mogą okazać się szczególnym przysmakiem dla dzieci
Ugotowane pozamiatane