pełnego lata! Uwielbiam je za ich soczysty, słodki smak z lekką nutą kwasowości. Zanurzone w gęstym, delikatnym, wiśniowym żelu smakują nieziemsko. Frużelina wiśniowa jest wspaniałym, owocowym dodatkiem do kremowego sernika, chrupiących gofrów, lodów i do czego jeszcze tylko zapragniecie. Choć przyznam, że […] Artykuł Frużelina wiśniowa pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniSprawdź także przepis na klasyczne naleśniki z serem. Desery z twarogiem Co zrobić z twarogiem, który zalega nam w lodówce? Oczywiście pyszny deser! Nie musisz od razu piec tradycyjnego sernika, zamiast tego możesz przygotować szybkie serniczki w formie wygodnych monoporcji. Miniserniczki z owocami 400 g chudego twarogu, 100 g jogurtu greckiego, 1 łyżka miodu, 1 opakowanie herbatników, 2 łyżki masła
Słodkie okruszkiSkładniki: Masa serowa: 750 g sera białego sera 0,5 szklanki cukru 300 ml mleka 330 ml śmietanki 30% 5 łyżek żelatyny sok wyciśnięty z połowy
Ciastka - domowe słodkościObiecuję, że to już ostatnie w tym sezonie ciasto z truskawkami, tym bardziej, że te pyszne owoce powoli się kończą, a te ostatnie najsłodsze to
Cynamonowe szczęściezjeść na obiad bądź na deser . Truskawkowy aromat, który unosi się po przecięciu knedla jest odurzający! Twaróg jest kluczowym składnikiem ciasta tych knedli, nadaje ciastu sprężystości i delikatny smak sernika . Czyż to nie wspaniałe połączenie?! Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze
Zdrowy Styl Joannypowiedzieć, dać. Ja zdążyłam pokazać mu całą siebie od maleńkości po dziewczynę z liceum, która nie miała już sposobności pochwalić mu się pięknym świadectwem maturalnym. Nie skosztował także mojego sernika, którego nauczyłam się piec od babci…W tym jednak danym nam razem czasie zdążyłam okazać mu wdzięczność za wszystko, kim dla mnie był. Zdążyłam przeprosić, jeśli zrobiłam coś
Raj dla PodniebieniaLawendowy aromat tego lata króluje w mojej kuchni. Stanowił wyśmienity dodatek do sernika jagodowego na zimno , a także wykorzystałam go w zwykłych, kruchych ciasteczkach, które czasem robię, gdy akurat kończy się nam w szufladzie zapas zwykłych herbatników. Tym razem do ciasta dodałam aromatyczne kwiaty lawendowe. Balkonowe doniczki bujnie obrodziły, więc pomogły mi w tym wypieku. Maleńkie ciasteczka pachną latem
Raj dla PodniebieniaZawsze lubiłam zapach lawendy, dlatego w tym roku często eksperymentuję z jej…smakiem! Dodaję ją do deserów, moich serników, często używam lawendowego miodu, a ostatnio z dodatkiem lawendy kręcę domowe kremy i masła do ciała. Tym razem ze sklepowej półki zdjęłam brzoskwiniowy dżem z lawendą firmy Łowicz. Lawenda jest wyczuwalna w konfiturze, lecz nie dominuje smakowo. Pomyślałam, że drożdżóki
Raj dla Podniebieniadomowego sadu. Postanowiłam wykorzystać je jak najsmaczniej. Najpierw wstawiłam do wielkiego garnka kilka kilogramów śliwek do smażenia na dżem śliwkowo-czekoladowy, gdyż zakiełkował mi pomysł z wykorzystaniem go do sernika. Potem zagniotłam szybko kruche ciasto, aby na weekend było coś słodkiego. Wybrałam zwykłe kruche ciasto maślane ze śliwkami i płatkami migdałowymi. Do samego ciasta dodałam także cynamon i gałkę muszkatołową
Raj dla PodniebieniaZobacz moje najlepsze sernikobrownie z malinami . Przepis ten polecam miłośnikom serników pieczonych oraz ciast czekoladowych i malin. Jest pyszne! - bardzo proste w przygotowaniu - wiele porad, dokładny opis wykonania i zdjęcia - można użyć mrożonych malin lub innych owoców
AniaGotuje.plPomysł na gofry z wykorzystaniem masy z ciasteczke oreo wpadł mi przez przypadek ;). Potrzebowałą do sernika ciasteczek i w związku z tym musiałam je oddzielić od masy. A że nie lubię wyrzucać jedzenia urodził się pomysł, żeby zrobić masę o smaku oreo do gofrów Ciekawe czy spodoba Wam się ten pomysł! Składniki ok. 6 gofrów: – 250 mąki orkiszowej
I LOVE LIFEMiodowe ciasto przełożone gotowaną masą serową. Można powiedzieć, że to taka, inna wersja popularnego miodownika, który zazwyczaj
Praktyczna plMagda Zaskoczył mnie totalnie smak tego dania, wielokrotnie jadłam ser ricotta, czy to zapiekany, czy w serniku, ale nie wiedziałam, że może stanowić taką świetną podstawę ,,sosu” do makaronu. I tak pewnego dnia przyszła chęć na coś nowego, oczywiście z makaronem, bo on przyjmie wszystko, a do tego…no cóż resztki z lodówki – garść rukoli, skórka
Smaczna Strona