Przepis z bloga Veganbanda . Składniki: (tortownica o średnicy 23cm, czyli okolice 10 hojnych porcji) szklanka = 250ml 1 szklanka kaszy jaglanej 3 szklanki mleka sojowego, lub innego roślinnego, u mnie: kokosowe 1 szklanka wody słodzik, jak cukier, ksylitol albo erytrol - do smaku; u mnie: około 5 łyżek cukru granulowanego, białego 200g wiórków kokosowych Kaszę jaglaną kilkakrotnie przepłucz wodą. Zalej 2 szklankami wybranego mleka roślinnego i 1 szklanką wody, i gotuj około 20 minut (aż kasza będzie...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...