ciasto - 160969 przepisów (strona:970/10732)

Jagodowo-makowy Piegusek 15

Podwójny, a nawet potrójny Piegusek – z makiem, jagodami i kawałkami czekolady. Czekoladę oraz kruszonkę możecie potraktować jako opcjonalny dodatek, który mocno dosładza całość. Dla mnie ciasto wyszło minimalnie zbyt słodkie, choć wiadomo – co kto lubi. Dodatek jagód sprawia, że ciasto pięknie wygląda i jest bardzo smaczne. Ja co prawda liczyłam na takie mocno żółte ciasto z jagodowymi piegami(...)już w trakcie mieszania ciasta część zabarwiła mi się od borówek i wyszło jak wyszło Za to w smaku bardzo fajne, mięciutkie i wilgotne. 4 jajka 150 g drobnego cukru 1/2 szkl. oleju 275 g mąki pszennej 2-3 łyżki suchego maku ok. 250 g jagód, u mnie mrożone około 35-40 g kropelek czekoladowych (u mnie gorzkie) – można

Smaki Na Talerzu
Ciasto Jagódka bez pieczenia – orzeźwiający deser na lato 64

Ciasto Jagódka to nie tylko wyśmienity smak, ale i prostota wykonania. Nie musisz rozgrzewać piekarnika, wystarczy kilka chwil, aby stworzyć ten efektowny i pyszny deser, który sprawdzi się zwłaszcza podczas upałów. Delikatna pianka truskawkowa rozpływa się w ustach, a jej słodycz idealnie równoważy kwaskowata galaretka jagodowa. Dodatkowo, chrupiące herbatniki stanowią bazę dla tego pysznego deseru, tworząc zaskakująco pyszną kompozycję. Składniki(...)ciasto Jagódka bez pieczenia: 2 x 200 g śmietany 30% 2 x 400 g jogurtu greckiego 4 opakowania galaretki truskawkowej opakowanie galaretki jagodowej lub o smaku owoców leśnych 300 g jagód (świeże lub mrożone) około 200 g herbatników   Przygotowanie Galaretkę jagodową rozpuść w 400 ml gorącej wody. 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuść w około 150 ml gorącej wody. Obie

e-PrzepisyKulinarne
Jabłka w chrupiącym cieście jogurtowym 108

Jabłka w chrupiącym cieście jogurtowym Banalnie proste i nieziemsko pyszne. Soczyste krążki jabłek obsmażone w delikatnym cieście jogurtowym. Chrupiące z zewnątrz i aksamitnie mięciutkie w środku. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Świetne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Polecam!     Składniki: Ciasto: 250g gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka maki pszennej (150g) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo(...)olej do smażenia cukier puder do posypania     *** Do miski przekładamy jogurt i wbijamy jajka *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy mąkę z sodą *** *** Ponownie dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Jabłko obieramy i kroimy na niezbyt cienkie plastry *** *** Z plastrów za pomocą ostrego noża wycinamy gniazda nasienne *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy jedną łyżkę ciasta, rozpłaszczamy łyżką i układamy

Blog z Apetytem
Mini deser Zielone Jabłuszko 20

desery warto przygotować z jabłek? Oprócz deserków Zielone Jabłuszko, z jabłkami można przygotować również: pierogi z jabłkami deser z jabłkami i bezą włoską naleśniki z prażonymi jabłkami jabłka w cieście naleśnikowym pieczone jabłka z nadzieniem prażone jabłka z bitą śmietaną i cynamonem szarlotkę z połówkami jabłek na cieście francuskim fit szarlotkę z płatkami owsianymi jabłka zapiekane pod kruszonką(...)przepisu można przygotować ciasto Zielone Jabłuszko? Tak, przepisu na deserki Zielone Jabłuszko możesz użyć do przygotowania ciasta! Na spodzie ciasta ułóż herbatniki. Następnie przygotuj pozostałe warstwy, czyli mascarpone, jabłka z galaretką i warstwę jogurtową. Na kwadratową formę 24×24 cm proponuję użyć podwójnej porcji składników (czyli 400 g mascarpone, 600 g jogurtu i odpowiednio ilość każdego składnika podwoić). { "@context

Via Gusto
Ciasto kawowe z Amaretto na spodzie brownie 19

Share Pinterest Print Ciasto kawowe z Amaretto na spodzie brownie z dodatkiem mielonych migdałów to ciasto obok, którego nie da się przejść obojętnie. Przepyszne, nie za słodkie, idealne na wiele okazji. Ciasto kawowe z Amaretto na spodzie brownie Składniki: Brownie: 150 g gorzkiej czekolady 125 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki zmielonych migdałów szczypta(...)wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Wlać masę i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 22 minuty. Ostudzić. Następnie za pomocą pędzelka nasączyć ciasto likierem Amaretto. Warstwa kawowa: Do rondelka wlać zimną wodę i wsypać żelatynę. Odstawić do napęcznienia. Następnie postawić na gaz, dodać kawę rozpuszczalną i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny (nie wolno zagotować

Oryginalny smak
Jak Zrobić Knedle ze Śliwkami: Tradycyjne i Nowoczesne Przepisy 17

dostępne. Oto lista niezbędnych produktów: Ziemniaki : 1 kg Mąka pszenna : 300 g Jajka : 2 sztuki Śliwki : 500 g Cukier : do smaku Sól : szczypta Masło : do polania Cynamon : opcjonalnie Przygotowanie Ciasta na Knedle Przygotowanie ciasta na knedle to kluczowy etap, który wymaga uwagi i precyzji: Gotowanie ziemniaków : Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, a następnie dokładnie je rozgnieć lub przepuść przez praskę(...)były gładkie. Dodanie mąki i jajek : Do ciepłych ziemniaków dodaj mąkę i jajka, a następnie dokładnie wymieszaj, aby uzyskać jednolite ciasto. Formowanie ciasta : Ciasto powinno być elastyczne, ale nie klejące się do rąk. W razie potrzeby dodaj więcej mąki. Przygotowanie Śliwek do Knedli Śliwki są sercem knedli, dlatego ważne jest, aby były odpowiednio przygotowane: Wybór śliwek : Najlepsze do knedli

Kuchennyviral.pl
Ciasta z owocami – najlepsze przepisy dla każdego 23

Ciasta z owocami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Łączą w sobie słodycz ciasta z lekkim i naturalnym smakiem owoców. Przepisów na ciasta z owocami jest mnóstwo i można je przygotować na wiele różnych sposobów.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie zebrałam dla Was mnóstwo ciekawych przepisów na pyszne ciasta z owocami , które z pewnością Wam posmakują. Idealnie sprawdzą się(...)rodzinne spotkania w ogrodzie, czy słodki dodatek do popołudniowej kawy na tarasie. 1. Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 2. Borówkowy sernik na ciasteczkowym spodzie 3. Proste ciasto z truskawkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Ciasto brzoskwiniowa fantazja 5. Ciasto truskawkowe bez pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta z owocami – najlepsze przepisy dla każdego pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Chlebowe łódeczki z serem i jajkiem 17

bardzo łatwe w przygotowaniu i z pewnością posmakują rodzince. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji jeść tego dania, koniecznie musicie wypróbować. CHLEBOWE ŁÓDECZKI Z SEREM I JAJKIEM PRZEPIS Składniki Ciasto 0,5 kg mąki pszennej 300 ml letniej wody 7 g drożdży instant lub 25 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy Farsz 250 g sera(...)żółtego 200 g sera feta 4 jajka Przygotowanie Do miski wsypać mąkę, cukier, sól i drożdże instant. Wymieszać łyżką, następnie wlać letnią wodę oraz oliwę. Połączyć składniki i wyrobić ciasto dłońmi lub za pomocą robota. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ser feta pokruszyć na mniejsze kawałki

Alle Dobre!
Drożdżowe z Serem i Truskawkami 26

Przepis na pyszne Ciasto Drożdżowe z Serem i Truskawkami , które szybko znika z talerza. Miękka, puszysta masa drożdżowa, delikatny ser twarogowy, słodkie truskawki i cytrynowy lukier to wyjątkowe połączenie, które rozpływa się w ustach. Przygotowanie tego ciasta jest niezwykle proste i szybkie. Nie potrzebujesz nawet miksera! Wystarczy kilka prostych składników wymieszać łyżką, a już po chwili będziesz delektować się domowym(...)wypiekiem.  Jeśli więc masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz spędzić wielu godzin w kuchni, koniecznie wypróbuj ten przepis.!  Ciasto drożdżowe z serem i truskawkami bez miksera to idealna propozycja na rodzinne spotkania, piknik, czy imprezy ze znajomymi.  Drożdżowe  z Serem i Truskawkami SKŁADNIKI: (na foremkę 25 x 35/40 cm) Kruszonka: mąka

RITA food channel
Truskawkowy ogród – jogurtowo-śmietankowe ciasto bez pieczenia na chrupiącym, czekoladowym spodzie! 113

Truskawkowy ogród Jogurtowo-śmietankowe ciasto bez pieczenia na chrupiącym, czekoladowym spodzie. Coś pysznego !       Składniki: Użyłam foremki o wymiarach 21x25cm Na spód: 250g płatków kukurydzianych ok 350 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Na piankę jogurtowo-śmietankową: 1 szklanka wody 2 galaretki truskawkowe 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 250g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru Wierzch ciasta(...)bezbarwne galaretki ok 300g truskawek kilka borówek     *** Galaretki truskawkowe dokładnie rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** W międzyczasie przygotowujemy spód ciasta. Płatki miksujemy w robocie na drobne kawałki *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki ( użyłam foremki

Blog z Apetytem
Ciasto z rabarbarem na kefirze 44

Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Łączy w sobie kwaśny smak rabarbaru z delikatną słodyczą i wilgotną strukturą ciasta. Artykuł Ciasto z rabarbarem na kefirze pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Sernik Oreo 131

serowej *** *** Całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę serową przelewamy delikatnie na blaszkę ze spodem oreo *** *** Ciasteczka oreo kroimy na ćwiartki *** *** Pokrojone ciasteczka układamy na serniku *** *** Delikatnie wciskamy je w głąb *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy(...)uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponowni sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy dalej przy uchylonych drzwiczkach *** *** Gdy sernik ostygnie

Blog z Apetytem
Deser brzoskwiniowy w pucharkach z galaretką 20

brzoskwinie z puszki można zalać galaretką – galaretka odpowiednio stężeje. Co można zrobić ze świeżych brzoskwiń? Świeże brzoskwinie można wykorzystać do wielu pysznych przepisów! Są to na przykład: ciasto drożdżowe lub ciasto ucierane z kawałkami brzoskwiń na wierzchu brzoskwiniowe ciasto z Ptasim Mleczkiem, kremem i galaretką – przepis znajdziesz tutaj https://viagusto.pl/ciasto-z-ptasim-mleczkiem-i-galaretka/ brzoskwinie zapiekane pod kruszonką (np. kokosową) naleśniki(...)serem i brzoskwiniami – najlepiej smakują zapiekane brzoskwiniowy mus do ciast, deserów i tortów dżem brzoskwiniowy lub dżem wieloowocowy (np. gruszkowy dżem z brzoskwiniami i jeżynami ) kruche ciasto z brzoskwiniami, bezą i kruszonką { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Jak przechowywać brzoskwiniowy deser w kubeczkach?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Brzoskwiniowy deser przechowuj w lodówce. Po przygotowaniu spożyj

Via Gusto
Brzoskwiniowy Obłok (ciasto z brzoskwiniami z puszki, budyniem i galaretką) 25

Brzoskwiniowy Obłok (ciasto z brzoskwiniami z puszki, budyniem i galaretką) Brzoskwiniowy Obłok to pyszne warstwowe  ciasto z brzoskwiniami z puszki, budyniem i galaretką. Biszkopt z brzoskwiniami i kremem budyniowym to wspaniały deser dla gości, mimo wielu warstw jest prosty w przygotowaniu. Mój przepis na mały biszkopt z 3 jaj uda się nawet początkującym - nie trzeba oddzielać żółtek od białek(...)nada się również malinowa. W sezonie można zamienić brzoskwinie na truskawki, maliny, borówki lub inne owoce. Biszkopt z brzoskwiniami z puszki, galaretką i budyniem to fantastyczne, wilgotne, kremowe ciasto na weekend i  różne okoliczności. Bardzo polecam, smacznego :) Polecam również moje pyszne Ciasto Aurora z brzoskwiniami i kokosem na dużą blachę : TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne ciasta

Lekcje w kuchni
Rogaliki zatapiane z budyniem i rabarbarem 26

Masło roztapiamy w garnuszku, zdejmujemy z ognia, wlewamy resztę mleka, mieszamy *** *** Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy kwaśną śmietanę, cukier, masło z mlekiem oraz wyrośnięte drożdże. Całość mieszamy. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą robota z hakiem, ważne aby było długo i dobrze wyrobione *** *** Miękkie i elastyczne ciasto formujemy w kule, oprószamy mąką i umieszczamy w woreczku foliowym, zawiązujemy(...)Ciasto w woreczku zatapiamy w dużym garnku z zimną wodą – woda musi przykryć ciasto *** *** Po około 1,5 godzinie ciasto wypłynie na powierzchnię *** *** W międzyczasie gdy ciasto rośnie, przygotowujemy owoce. Rabarbar kroimy w kosteczkę, przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i gotujemy przez około 1-2 minuty, aż zmięknie *** *** Wyrośnięte ciasto lekko wyrabiamy i dzielimy na 4 części *** *** Każdą część rozwałkowujemy

Blog z Apetytem