kokosowe - 19941 przepisów (strona:959/1330)

Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu) 197

skórka otarta z 1 pomarańczy (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką)  skórka otarta z 1 cytryny (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką)  oraz : do smażenia: 1 l oleju (rzepakowy, kokosowy) do obtoczenia: drobny cukier lub cukier puder cynamon * Należy zważyć jajka, powinny mieć taką samą wagę. Ja używałam jajek o wadze 66 g. Wszystkie mąki wymieszać. Mleko wlać do garnka

maniapieczenia
Bezglutenowe pączki w stylu azjatyckim 135

tłustym czwartkiem- wszyscy mają pączki, mam i ja! Aha, całość zajmie Wam 30 minut łącznie z jedzeniem. Składniki: 200 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 50 g wiórków kokosowych 200 g brzoskwini (u mnie własnej produkcji ze słoika)/mango łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli   Owoce zblenduj na gładkie puree i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ciasto jest

greenscarf
Domowy likier kawowy 267

przygotować ten pyszny domowy likier kawowy. Uwielbiam dodawać go do kawy podanej ze spienionym mlekiem. Na blogu znajdziecie również inne smakowite przepisy na domowe alkohole: Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Likier kawowy Czas przygotowania: 15 minut + 7 dni Składniki: 200 ml skondensowanego mleka słodzonego 200 ml wódki

Kulinarne przygody Gatity
Wegański bezglutenowy sernik z czekoladową kruszonką i musem oraz suszonymi śliwkami 208

bezglut to do tego wegański! Składniki (na standardowej wielkości tortownicę) kruszonka: 200 g mąki ryżowej 100 g brązowego cukru 2 łyżki kakao 150 ml oleju roślinnego (może by masło kokosowe) masa „serowa” 3 kostki tofu naturalnego po 200 g każda 300 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (można zastąpić mlekiem roślinnym- 200 ml) 1 duży banan 50 g cukru

greenscarf
Czekoladowe ciacho z cukinii - puszyste, dietetyczne i przepyszne! :) 144

mielonych pestek dyni (Targroch) 1 duża łyżka kakao 45 g ksylitolu (Targroch) 100 g jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli himalajskiej (Targroch) 20 g oleju kokosowego (Targroch) Przygotowanie: Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a banana rozgnieć na "paćkę" za pomocą widelca. Olej koksowy powinien być w postaci płynnej. Do miski przełóż wszystkie składniki

Zdrowie na języku :P
Pączki wiedeńskie bez glutenu 690

jaglanej 100 g masła 250 ml wody 3 duże jajka (L)* duża szczypta soli duża szczypta sody oczyszczonej 2 łyżeczki cukru waniliowego oraz: 1 l oleju do smażenia (rzepakowy, kokosowy) * Jajka zważyć, powinny mieć taką samą wagę. Ja używałam jajek o wadze 66 g. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki wymieszać. Wodę wlać do garnka, dodać masło, szczyptę soli

maniapieczenia
Smoothie z avocado na dzień dobry! 195

lekkie i szybkie smakołyki na sobotę  :) Składniki: 1 dojrzałe avocado 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego pół kostki twarogu, może być tłusty ;) no worries ulubione dodatki - u mnie płatki kokosowe, masło orzechowe, orzeszki i kilka wiśni z domowego kompotu  *dodałam również kilka kropli smakowych Toffie od MyProtein - możecie zamienić to np. na łyżkę miodu czy ksylitol. Do dzieła: Avocado

Spektrum Smaku
Granola czekoladowa 165

zapomniałam, że dzisiaj już piątek!  Wszystko przez nadal trwającą chorobę co po niektórych :( Granola czekoladowa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 szkl. miodu łyżka oleju kokosowego 2 szkl. płatków owsianych górskich po 1/2 szkl. pestek słonecznika i dyni (łuskanych) Piekarnik nagrzewamy do 150 st.C Do miski wsypujemy suche składniki. W rondelku podgrzewamy olej, miód i połamana

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pączki wiedeńskie z rumem - Spritzkrapfen 297

mąki pszennej 250 ml wody 110 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 duże jajka (L) szczypta soli oraz: 1 l oleju do smażenia (rzepakowy, kokosowy) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wodę wlać do garnka, dodać masło, szczyptę soli i cukier waniliowy. Zagotować. Zdjąć z palnika, wsypać całą mąkę i bardzo energicznie wymieszać masę najlepiej za pomocą dużej drewnianej

maniapieczenia
Bezglutenowy chlebek bananowy z żurawiną i czekoladą 156

dodatku cukru i świetnie nadaje się nawet na śniadanie —>KLIK :) 50 g mąki jaglanej 50 g bezglutenowej mąki owsianej 20 g skrobii z tapioki 30 g mąki kokosowej łyżeczka sody 80 g miękkiego masła 3 dojrzałe banany (lub 2 banany i łyżka miodu) 2 jajka łyżeczka cynamonu 2 łyżki kropelek z gorzkiej czekolady 3 łyżki suszonej żurawiny kilka

Mienta blog
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 148

syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody  szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml wody gazowanej aromat pomarańczowy olej kokosowy  Sposób przygotowania: W szklance mieszamy siemię z wodą, następnie do miski dodajemy mąkę, gotowe siemię, proszek do pieczenia, cynamon, aromat i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy pokrojoną gruszkę

Truskawkowa Fiesta
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 169

szklanki mąki owsianej razowej pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej pół szklanki mąki pszennej białej pół łyżeczki sody szczypta soli łyżka kakao 3/4 szklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche

Powiedz dietom nie
Podstawowy przepis na wegański spód do tarty, quiche’a, kiszu 272

lodówki na farsz do niego, a taki spód mam praktycznie ciągle w pogotowiu. Pokażę Wam mój sposób, bo oczywiście, można bawić się w siekanie ciasta z masłem kokosowym, chłodzenie go w lodówce, a później rzucanie wszelkimi „urwami” podczas jego rozwałkowywania (czy już Wam mówiłam, jak bardzo nie lubię rozwałkowywać ciasta?). Składniki: 230 g mąki ( u mnie pół

greenscarf
ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe! 197

imprezowa przekąska! Łatwe i szybkie do zrobienia! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 czubaty talerz ) * mąka gryczana – 30 g * mąka ziemniaczana – 30 g * mąka kukurydziana – 30 g * mleko kokosowe – 100 ml * woda – 100 ml * cukier – 1 łyżka * jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cukier waniliowy – 1 łyżka * sól – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Trufelki czekoladowo-daktylowe 142

łatwe i szybkie do zrobienia. Pachną obłędnie... Tak, jak pachnieć może tylko pomarańcza z czekoladą Z dodatkami można dowolnie kombinować - dodawać różne orzechy, obtoczyć można je w czekoladzie, wiórkach kokosowych czy tak jak w moim przypadku, w gorzkim kakao. Deser w lekkim wydaniu. Co jakiś czas i takie u mnie znajdziecie, tym bardziej, że po zwolnieniu znowu wracam do sportu

Domowa cukiernia Ewy