kokosowe - 19941 przepisów (strona:949/1330)

Serniczki... z tofu! 187

gruszki Tofu zmiksować z sokiem cytryny i wodą, na gładką masę, dodać resztę składników, dobrze wymieszać, dodać pokrojone daktyle. Formować wilgotnymi dłoniami małe serniczki, smażyć na patelni przetartej olejem kokosowym, na małym ogniu pod przykryciem. Powtykać gruszki na wierzch, przewrócić, zwiększyć ogień podawać z tahini i większą ilością gruszki

More food, love and dreams
Kora orzechowa 190

proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich 10 dag rodzynków 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe z cukrem 3/4 szklanki wody 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 40 dag masła Ponadto

Cukiernia Pychotki
Jaglana wariacja 131

wróćmy do jaglanej wariacji. 200 g kaszy jaglanej gotujemy do miękkości w wodzie. Po ugotowaniu miksujemy na gładko ze słodziwem i szklanką mleka lub wodą z dodatkiem łyżki mleka kokosowego. Prostokątną formę wykładamy herbatnikami, a na nie wykładamy masę z kaszy. Następnie wykładamy owoce – świeże, mrożone lub wekowane. Ja dodatkowo zmiksowałam banana z kakao i wyłożyłam na 100 % malin

Kucharzyca
Sałatka pieczarkowo-ziemniaczana z migdałami 139

jęczmienia używamy w potrawach chłodnych. Jeśli chcemy zachować jego wartości, nie dodajemy go do dań ciepłych i nie poddajemy obróbce termicznej.  Szeroki wybór superfood (spośród nich wykorzystałam olej kokosowy i czarnuszkę) można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl ----- Podobne: Śledziowa sałatka ziemniaczana Sałatka pieczarkowa z porem i jajkiem Sałatka jarzynowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka orzechowo-czekoladowe z ciecierzycy. Wegańskie, bezglutenowe 180

Ciasteczka wymyślone na szybko, a smakują super. W połączeniu z mlekiem migdałowym lub kokosowym mają naprawdę niezłą moc (testowałam!) i właśnie w takiej postaci proponuję Wam je kosztować. Uważajcie żeby nie wlać za dużo olejku, gdyż ciasteczka będą miały wtedy dziwny posmak. Jeżeli natomiast go nie posiadacie - nic nie szkodzi. Dajcie więcej masła orzechowego. Mają malutko kalorii, sycą na długo

Czarnawisienka
Recenzja książki "Koktajle. Klinika soku" + KONKURS 100

czytelnika nie tylko z wieloma zaletami blendowania warzyw i owoców, ale też z podstawami takimi jak dobór i przygotowywanie składników. Bonusem są przepisy na proste mleka (i jogurty!) roślinne - kokosowe, sezamowe, z soi i wiele innych. Wszyscy chyba wiemy, jak drogie potrafią być tego typu napoje kupowane w sklepie. Wg mnie podane receptury to strzał w dziesiątkę, mamy bowiem

Powiedz dietom nie
Jaglanka zapiekana z jabłkami i figami .Podana z miętą i granatem. 102

przed podaniem owoce granatu listki mięty Ugotuj kaszę zgodnie z zaleceniem Babci Zosi. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Jabłka pokrój na cząstki, zostaw skórkę. Naczynie posmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż jabłka. Dołóż ugotowanej kaszy jaglanej. Następnie dość obficie poukładaj suszonych fig, pokrojonych w paski- ja używam nożyczek . Szybciej, łatwiej. Posyp delikatnie brązowym cukrem po wierzchu. Zapiekaj. Przed podaniem posyp

Z Kuchni Do Kuchni
Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia 124

chia   Składniki: 200g migdałów 190g orzechów laskowych 200g mąki gryczanej 100-130ml syropu klonowego 9 suszonych, poszatkowanych daktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały i orzechy, zemleć je na mąkę (mielić przez około 2 minuty). 2. Następnie do orzechów dodać pozostałe składniki

Mała Cukierenka
Kruche Ciastka Wielkanocne 124

pieczenia 150 gr masła / margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier 2-3 łyżeczki soku z cytryny około 10 łyżeczek cukru pudru kurkuma wiórki kokosowe ziarenka maku do zrobienia oczek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się lepiło to podsypujemy jeszcze pszenną mąką ) i chowamy do lodówki

Gotowanie...to proste !
BARANEK I ZAJĄCZEK WIELKANOCNY 120

ciasta wystarcza na 2 porcje wiec baranka i zajączka piekłam równocześnie pilnując czasu - zajączek upiekł się wcześniej. Ozdabiamy wg gustu.U mnie baranek posmarowany lukrem dosyć rzadkim,następnie posypany wiórkami kokosowymi imitującymi wełnę,oczy z czekoladowych kuleczek do zapiekania.Zajączek posypany cukrem pudrem,niektóre części zaznaczone gęstym lukrem,jajeczko ozdobiłam kolorowym lukrem ( mogą też być pisaki

Niespełnione zdolności kulinarne
Ekspresowe ciasto na mleku 149

przełożonych serkiem, bitą śmietaną i galaretką. (Tortownica o średnicy 22 cm) 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wszystkie składniki wymieszać (użyłam blendera) i przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec 40 minut w 190 stopniach. 15 minut przed końcem pieczenia temperaturę zmniejszyć do 175 stopni

Di gotuje
Dietetyczne kotleciki z czerwonej soczewicy 117

otręby, przykryj i poczekaj, aż woda się wchłonie. Dodaj jajka i przyprawy. Wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęstszą od masy na placki ziemniaczane). Patelnię teflonową posmaruj lekko olejem kokosowym lub masłem. Smaż kotleciki do zrumienienia. Gotowe! :) *Do podania możesz wykorzystać świeże pomidory lub passate. **Jeśli nie jesteś wegetarianem zachęcam także do spróbowania kotlecików w połączeniu z plasterkiem szynki drobiowej

Smiling Shrimp
Oryginalne placuszki z cukini, polane sosem pomidorowym 147

dowolnymi) 1 jajko 2 łyżki mleka 1 cukinia (ok 300 gram) 1/2 cebuli sól pieprz świeża natka pietruszki (opcjonalnie)  odrobina oliwy lub oleju do smażenia (ja użyłam oleju kokosowego) Sos pomidorowy: 2 pomidory ząbek czosnku świeża bazylia (można zastąpić suszoną) pieprz  Przygotowanie:   Placki z cukinii: Otręby wsyp do miski i pomieszaj z odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem

Smiling Shrimp
Batony musli bez dodatku mąki i cukru, czyli pomysł na drugie śniadanie 133

posiekanych orzechów nerkowca lub orzechów włoskich 50 g posiekanych 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 duże łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj.  Dużą  blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno

Smiling Shrimp
Ryż na mleku z wanilią 118

Ryż na mleku z wanilią  Tradycyjne danie znane na całym świecie w rożnych odsłonach. Chociaż bywa, iż deser ten jest przyrządzany na bazie mleka kokosowego, jak w niektórych regionach Indii, to jego liczne oblicza różnią się przede wszystkim dodatkami - można przytoczyć tutaj preferencje Norwegów do ryżu na mleku z dodatkiem cynamonu, zaś inklinacj ę Francuzów do jego najbardziej powszechnej

Wino Francja Kuchnia