kokosowe - 19941 przepisów (strona:942/1330)

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI, RAZOWY NA ZAKWASIE 219

więc ja mieszałam swoją masę ok.2-3 minuty. Można oczywiście dłużej, ale nie ma takiej potrzeby. Gotową masę wyłożyć do dwóch przygotowanych wcześniej form (u mnie delikatnie przesmarowane olejem kokosowym). Masę dokładnie ubić miejsce przy miejscu łyżką maczaną w wodzie, całość wyrównać i obsypać ulubionymi ziarnami, u mnie siemię lniane i sezam, (każdy z moich chlebów ma inną posypkę

Smaczne Zdrowe
Koktajl czekoladowy z masłem orzechowym 101

sylwetkę, ale również dla maluchów. Wątpliwe, aby nie zasmakowało! A jakie są wasze ulubione smaki koktajli? Składniki: Banany – 2 zamrożone Mleko roślinne – 500ml (u mnie mleko kokosowe ) Daktyle – 10 sztuk (jeśli używasz suszonych zamocz je wcześniej) Masło orzechowe – 8 łyżek Wanilia – 1 laska Cynamon – 1 łyżeczka Kakao – 3 spore łyżeczki Sól – szczypta

Blendman
Placuszki bananowo miodowe. Idealne placuszki na śniadanie. 149

kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta

Słodkie okruszki
Puszysty omlet na słodko 346

Pomysł na bardzo proste i efektowne śniadanie.  Składniki na jeden omlet (12cm): 1 jako łyżka mąki pszennej odrobina soli odrobina cukru pudru (opcjonalnie) masło lub olej kokosowy do natłuszczenia patelni

Ditecz
Ciasto cytrynek 2231

lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi

Jadło i czytadło
Klasyczne curry z ziemniakami i ciecierzycą 76

tylko udało mi się zrobić w oparciu o składniki dostępne w Polsce. Najważniejsze to przyprawy, cebula, czosnek i imbir z których robi się sos rozcieńczony później pomidorami, mlekiem kokosowym, czy wodą lub bulionem

Milion Smaków
Kurkuma, czyli nie tylko złoto się świeci. 104

Bajecznie się po nim zasypia. Przepis na jedną porcję: szklanka mleka roślinnego łyżeczka pasy z kurkumy pół łyżeczki suszonego imbiru lub 1 cm świeżego startego na tarce łyżeczka masła kokosowego łyżka syropu klonowego lub agawy Przygotowanie: pogrzej mleko i dodaj wszystkie pozostałe składniki

greenscarf
Pudding z nasion chia z musem z mango 135

wymieszamy nasiona z wodą nie będą miały żadnego smaku, można je wtedy doprawić cynamonem, wanilią, miodem lub syropem klonowym. Składniki na 1-2 porcje: 200 ml mleka (może być kokosowe, migdałowe, ryżowe lub jakie lubicie) 3 łyżki nasion chia 1 łyżka syropu klonowego lub miodu 1 mango Przygotowanie: Mieszamy mleko z syropem klonowym lub miodem i nasionami chia, kilkakrotnie powtarzamy

Smakowity Blog Kulinarny
OXY2 169

trzeba to zmienić i już. Proste, prawda? Weekendowe ciacho! SKŁADNIKI: -kasza jaglana ½ szklanki (100g), -wrząca woda 1,5 szklanki, -mleko roślinne ½ szklanki, -kakao 20g, -banan 1 sztuka, -olej kokosowy 5g, -ksylitol ¼ szklanki (można śledzić czymś innym). WYKONANIE : Kaszę płuczemy wrzącą wodą, następnie zalewamy 1,5 szklanki(również wrzątku i gotujemy do wchłonięcia. Dodajemy resztę składników I dokładnie blendujemy. Masę przelewamy

fitolarun.blogspot.com
Chleb z samych ziaren ! FIT bez mąki ! 118

siemienia lnianego 10 czubatych łyżek mielonego siemienia lnianego 1 szklanka ziaren słonecznika 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki soli 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 1 i 1/2 szklanki letniej wody 1. Wszystkie składniki razem mieszamy.  Zalewamy wodą - czekamy min. 40 min - aż nasza masa napęcznieje. 2. Piekarnik nagrzewamy do 185st bez termoobiegu

dlaSmaQ
Jaglane batoniki musli 146

opcję znacznie bardziej wartościową dla naszego organizmu. Smacznego! Składniki: 1 szkl. suchej kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 2  łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl. wiórek kokosowych 0.5 szkl. rodzynek 0.5 szkl. suszonej żurawiny 0.5 szkl. posiekanych orzechów łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy 1 dojrzały banan Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować na mleku. Dodajemy cukier i mieszamy

psgotujemy
Bezglutenowe placuszki jaglane 146

ok.15 placuszków 100 g kaszy jaglanej 50 g mąki ziemniaczanej banan (najlepiej bardzo dojrzały) jajko +/- 1,5 szklanki mleka łyżeczka ksylitolu (cukru brzozowego) czubata łyżeczka sody  olej kokosowy  Przygotowanie: Suchą kaszę uprażyć w garnuszku do czasu, aż poczujemy przyjemny zapach. Zalać szklanką wody, zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie

Kuchnia Ellie
KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ 129

cebula garść świeżej kolendry 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/4 szklanki wina białego sól masło klarowane lub olej kokosowy Fileta pokroić w dużą kostkę, posypać solą i garam masala, odstawić na 1 godz. Roztopić tłuszcz i wrzucić pokrojoną cebulkę, przesmażyć dodać marchewkę a po chwili rozgnieciony czosnek, poddusić.Odstawić

harrisa
Babka ananasowa w płatkach kokosu 191

łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki mus i również powoli dodawać do kremu. Mąkę

Kuchnia w czekoladzie
Zakręcone ciasto z kremem, dżemem i marcepanem 126

dużą prostokątną blachę lub dużą tortownicę: ciasto: 800 g mąki (u mnie standardowo mieszanka, 400 g gryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan

greenscarf