sernik - 18526 przepisów (strona:942/1236)

Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami 216

breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym!  Czysta poezja! Zamiast śliwek można użyć rodzynek. Ciasto równie wspaniale smakuje bez dodatków. Moczenie w alkoholu można zastąpić odrobiną gorącej wody. Spróbujcie zjeść go na ciepło - nie pożałujecie! S KŁADNIKI 3 JAJKA 1/2 LITRA MLEKA 50g MASŁA (ROZTOPIONE

Zofiana
Truskawkowa rozpusta 639

oknem nareszcie piękna pogoda, jest ciepło i słonecznie. Dlatego też mam dla Was dzisiaj przepis na lekki deser ale jakże wyśmienity. Coś co przypadnie do gustu zarowno wielbicielom truskawek, serników i deserów na zimno.  Moja dzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek

Krakowskie smaki Ani
Sernik na zimno z truskawkami 108

Dziś dzień dziecka, więc nie może się obejść bez słodyczy. Ja proponuję świetny sernik na zimno. Mogą go zrobić nawet Ci którzy nie mają piekarnika. Nie jest za słodki, więc uwaga: można go zjeść dużo, trzeba uważać, bo jest wciągający. spód : 200 g ciasteczek 50 g masła masa serowa : 400 g serek

Polska Zupa
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 158

królik z marchewką Kotlety marchewkowo-selerowe Bułki marchewkowe na kanapki Wegańskie aromatyczne prawie-puree z marchwi i kalafiora Chleb marchewkowy na zakwasie Marchewka w pomarańczowym sosie Marchewka na ostro Sernik marchewkowo - pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na zimno z masą makową 140

Zakochacie się w tym serniku :) Kremowy, delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Bez pieczenia, na ulubionych biszkopcikach. Do masy serowej dodałam masę makową, która doskonale wkomponowała się w całościowy zamysł ciasta :) Polecam! :) Składniki na masę makową: 150 g maku 100 g cukru 25 g płynnego miodu 15 g masła 50 g drobno posiekanych orzechów włoskich 25 g rodzynek Mak zalać

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z marmolada (sliwkowo-truskwkowa) i beza czyli poWeekendowe Lakocie odc.89 169

ciasta, za które biorę się za bary za strachem... tak jest z tymi gdzie trzeba kręcić kremy, z sernikami na zimno, do niedawna z tortami. Nie ufam tez recepturom gdzie występuje beza... Postanowiłam jednak zaryzykować i ulec pokusie. Przepis znalazłam w książce "Cukiernia Lidla" i zmodyfikowałam nieznacznie. Efekt co najmniej mnie zaskoczył. Lekkie, wilgotne, bardzo smaczne ciasto i wcale

Dzieje kuchennej Wiewióry
980. Serniczek pełen słodkości. 156

Sernik kakaowy z dodatkiem ricotty;  z daktylami i czekoladą*; banan *gorzka i mleczna Pyszne śniadanie. Genialna książka. Ulubiony serial. Słońca mi jeszcze tylko brakuje

More food, love and dreams
Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka 108

potrzeba już dodatku śmietany, czy jogurtu). Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka wystarczy rozgnieść widelcem, nie wymaga mielenia. To jest najlepszy twaróg, jaki robiłam. Do chleba, drożdżówek, na sernik, pierogi… na słodko i wytrawnie. Serwatkę możemy zużyć do zupy ( żurek , ogórkowa), naleśników , ciasta drożdżowego , albo zwyczajnie – wypić (jeśli ktoś lubi). Smacznego. :)   Wydrukuj przepis The post Twaróg

mojewypiekiinietylko
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 400

klejeniu się ciasta do wałka. Przed pieczeniem ( po wylepieniu formy ) nakłuwamy ciasto widelcem – zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia. Jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też babeczek

Ostra na Słodko
Kokosowy deser z tapioką, jabłkami i borówkami 145

słowo! Żeby deser był zdrowszy i mniej kaloryczny do posłodzenia użyłam ksylitolu. Cukier brzozowy ma prawie połowę mniej kalorii niż biały a więcej o nim pisałam w przepisie na Sernik czekoladowy ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sernik puszysty 103

Ulubiony sernik w mojej rodzinie. Lekki, bez spodu, rozpływający się w ustach, jednym słowem: puszysty. Uwaga: ciasta jest dosyć dużo więc wyrabiać w wielkiej misce. Najlepiej aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową

Milion Smaków
Sernik na zimno z truskawkami 72

Sezon na truskawki trwa. Nie ma nic lepszego w gorący poranek niż kawa i zimny sernik z truskawkami

Milion Smaków
Sernik fistaszkowy 61

Idealny sernik na okres jesienno-zimowy: sycący, ciężki, mięsisty, wyrazisty, z wyczuwalnym fistaszkowym posmakiem. Już niewielki kawałek zaspokoi ochotę na coś słodkiego w chłodny dzień. Jest to ciasto inspirowane przepisem Nigelli Lawson

Milion Smaków
Sernik na spodzie marchewkowym 70

Połączenie ciasta marchewkowego i sernika musi wyjść pysznie. Potwierdzeniem jest poniższy przepis. Nie za słodki, aromatyczny marchewkowy spód idealnie podkreśla smak śmietankowej masy serowej, a kremowa polewa z kwaśnej śmietany wraz z białą czekoladową posypką stanowi wspaniałe dopełnienie tej wyśmienitej kompozycji. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Inspiracją do stworzenia tego sernika był przepis z bloga Kwestia Smaku zmodyfikowany

Milion Smaków
Puszysty sernik z brzoskwiniami na cienkim spodzie 68

sernik który pojawia się w moim domu zawsze na święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Bardzo cienki spód, puszysta masa serowa i brzoskwinie dla wzbogacenia smaku. Rozpływa się w ustach i błyskawicznie znika z talerzy

Milion Smaków