chleb - 26084 przepisów (strona:942/1739)

Co to znaczy, że Emmusia czuje się dobrze 35

Emmusi jest dobrze, to znajomi i rodzina wiedzą, co to oznacza – nie ma najgorszych napadów padaczki ani wielkiej infekcji, a “tylko” takie dolegliwości, które są naszym chlebem powszednim i z którymi nauczyliśmy się żyć. Czasami wręcz sama się dziwię, jak Emmusia pomimo tylu różnych ciągłych i przykrych przypadłości ona potrafi się uśmiechać! Moja Bohaterka Pozdrawiam serdecznie, Mariola P.S. Więcej

Lamarida.pl
Grzyby po Toskańsku 54

sztuki, kultury i handlu. W tradycyjnej kuchni toskańskiej grzyby są zazwyczaj gotowane z czosnkiem, cebulą i ziołami i podawane jako dodatek do makaronu lub polenty, lub oczywiście bagietki, tudzież chleba. Prostota dania pozwala wydobyć smak grzybów, dzięki czemu jest popularnym i wszechstronnym dodatkiem do każdego posiłku. Dziś… Do dziś toskańskie grzyby nadal są celebrowane jako kulinarna rozkosz, a lasy

RafalCook
Pasta z wędzonej makreli i awokado 40

Może i ona nie ma najpiękniejszego koloru ale za to jest przepyszna. Idealna do chleba, jako dip do słupków warzyw, samą zajadałam ze smakiem. Jeśli zrobicie sobie małe grzanki z bagietek to małe mini kanapeczki wskoczą na Wasz talerz. Wtedy będą idealne na rauty, spotkania z przyjaciółmi. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Paprykarz do chleba z czerwonym ryżem 44

asta do chleba z czerwonym ryżem to taki paprykarz tylko zamiast białego ryżu dodałam czerwony. Pasta jest wegańska. Użyłam tofu, ale można też zamienić na ciecierzycę, soczewicę czy rybę.  Składniki: 1/2 szklanki czerwonego ryżu 200 g tofu zwykłego lub wędzonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 pieczona papryka ( wzięłam grillowaną ze słoika) 50 g czarnych oliwek ( dobrej jakości, takie żeby

AZgotuj!
Sprzęty kuchenne, które ułatwią ci poranki 44

słonych śniadań. Czasem naprawdę niewiele trzeba aby śniadanie stało się nagle nieco szlachetniejsze. Takim drobiazgiem może okazać się właśnie dobrze opieczone pieczywo. Wykorzystując toster możesz szybko i łatwo podgrzać chleb, ale też je rozmrozić. Pamiętaj, że nowoczesne tostery umożliwią ci wybór stopnia zrumieniania. Mają również systemy zapobiegające przypaleniom oraz pozwalające utrzymać tosty w odpowiedniej temperaturze nawet przez dłuższą chwilę. Twoim

okolicepalnika.pl
Pesto z liści rzodkiewki 45

lekko kwaskowego posmaku użyłam marynowanych plastrów rzodkiewki. Jeżeli takowej nie posiadacie, możecie dodać odrobinę soku z cytryny lub ulubionego octu. Takie pesto to zdrowe i doskonałe smarowidło do chleba, dodatek do zup czy sosów. Może również być dobrym sosem do mies z grilla.    Składniki: -40 g młodych liści rzodkiewki wraz z łodyżkami -30 g prażonych ziaren słonecznika

Kulinarne przemyslenia
Kosze i koszyki plecione – zastosowanie 49

dodać przestrzeni przytulności i naturalności. Koszyki plecione w kuchni Kuchnia to kolejne miejsce, w którym plecione koszyki mogą znaleźć swoje zastosowanie. Świetnie sprawdzą się jako pojemniki na owoce, warzywa, chleb czy słodycze. Dzięki plecionym koszykom produkty te będą nie tylko estetycznie wyeksponowane, ale także odpowiednio wentylowane. Plecione kosze w organizacji biura Domowe biuro może być miejscem, w którym trudno utrzymać

Ugotowane pozamiatane
Czym jest masło orzechowe w proszku? 44

wymieszać w proporcji 1:1 z ulubionym płynem np. wodą, mlekiem czy napojem roślinnym. W ten sposób uzyskamy pyszny krem, którym możemy tak jak w przypadku tradycyjnego masła, smarować chleb, placuszki czy naleśniki. Orzechowy proszek można też używać bez rozrabiania w płynie. Wystarczy dodać porcję proszku np. do kremu, deserów, ciast, ciasteczek czy koktajli. Masło orzechowe w proszku sprawdza się

Słodkie okruszki
Wrap z warzywami i czerwoną fasolą | DIETA 1800 KCAL 51

galaretką – 10 PRZEPISÓW Sałatka Grander KFC – sałatka jak burger! Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA Lekkie kolacje bez chleba – 12 PRZEPISÓW – kolacje na ciepło

Via Gusto
MIĘCIUTKIE ROGALE DROŻDŻOWE. Z JABŁKAMI 39

Uwielbiam drożdżówkę, drożdzówki, drożdżowe rogaliki, i właściwie wszystko co na drożdżach 😍 Dla mnie najpiękniejszy zapach to właśnie zapach zapach drożdżowego ciasta bądź chleba, dochodzący z piekarnika... A jak się coś lubi, to wiadomo, robi się to częściej niż mniej ulubione potrawy 😋 Tak więc u mnie na blogu drożdżowych wypieków sporo, bo kocham i robić i jeść 💓 Dziś zapraszam na mięciutkie

Walijskie Pichcenie
Sałatka Grander KFC – sałatka jak burger! 48

galaretką – 10 PRZEPISÓW Sałatka Grander KFC – sałatka jak burger! Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA Lekkie kolacje bez chleba – 12 PRZEPISÓW – kolacje na ciepło Jak podawać wodę? Czyli triki i wytyczne, które powinien znać każdy kelner i barman deser z wiśniami w pucharku – przepis

Via Gusto
Ciasta z galaretką – 10 PRZEPISÓW 56

galaretką – 10 PRZEPISÓW Sałatka Grander KFC – sałatka jak burger! Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA Lekkie kolacje bez chleba – 12 PRZEPISÓW – kolacje na ciepło Jak podawać wodę? Czyli triki i wytyczne, które powinien znać każdy kelner i barman

Via Gusto
Przekąska z chleba tostowego 37

Bardzo prosta, szybka w przygotowaniu a zarazem smaczna przekąska z chleba tostowego. Idealna na różne przyjęcia. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS 127

formie sorbetu lub granity, idealne na upalne dni. Sprawdź najnowsze przepisy Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA Lekkie kolacje bez chleba – 12 PRZEPISÓW – kolacje na ciepło Jak podawać wodę? Czyli triki i wytyczne, które powinien znać każdy kelner i barman Eleganckie, boho czy eklektyczne — trzy pomysły na aranżację Twojego

Via Gusto
Okrągłe drożdżówki z budyniem i kruszonką 39

się. Gdy zobaczysz, że rozczyn jest gotowy, wsyp go do pozostałej ilości składników na drożdżówki, wymieszaj szpatułką i wyrób ciasto. Powinieneś uzyskać gładką kulę. Użyłam miksera i mieszadła do chleba. Zostaw ciasto w tej samej misie na godzinę i przykryj folią. Ciasto podwoi swoją objętość, nawet może ją potroić. Międzyczasie kiedy ciasto wyrasta przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki rozetrzyj szybko

Z Kuchni Do Kuchni