chleb - 25827 przepisów (strona:937/1722)

Spaghetti z małżami w stylu włoskim 30

SPAGHETTI Z MAŁŻAMI SKŁADNIKI 100 gramów spaghetti na osobę; 1 słoiczek vongoli; kilka pomidorków koktajlowych; 3 ząbki czosnku; suszone chilli; natka pietruszki; nieco oliwy truflowej lub zwykłej; kilka kromek chleba; przepis na spaghetti z małżami w stylu włoskim Artykuł Spaghetti z małżami w stylu włoskim pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku 31

ręczniku papierowym. I to już wszystko. Nasza ryba po rybacku jest już gotowa. Teraz możemy podać ją razem z jarzynką. Moja Babcia zawsze podawała taką porcję z kromką domowego chleba. Następnie na stół wjeżdżał wigilijny barszcz czerwony z uszkami i świętowanie rozpoczynało się na dobre Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na mniej znane, wigilijne zupy, zapraszam tutaj: Zupa

Okiem Blondynki by McBlondi
Strucla ze śliwkami 38

błędne myślenie. Strucla ze śliwkami składniki Strucla ze śliwkami składniki na kruszonkę Do wypieków ciast drożdżowych zazwyczaj staram się używać świeżych drożdży. Drożdże instant używam przede wszystkim do pieczenia chlebów i bułek. Strucla ze śliwkami przepis Ciasto na struclę różni się odrobinę od klasycznego ciasta drożdżowego. Nie robimy tutaj klasycznego zaczynu, tylko drożdże rozkruszamy do miseczki, dodajemy cukier puder

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomidorowa pasta z makreli 85

obłędnie pyszna. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do kanapek. Są proste i szybkie w zrobieniu. Najbardziej lubię w nich to, że są wilgotne i świetnie smakują z kromką chleba oraz kiszonym ogórkiem. Kanapki z pomidorową pastą z makreli szybko znikają z talerza. To mój niezapomniany smak z dzieciństwa. Mama często robiła pastę z makreli na śniadanie lub kolację. Fantastyczny smak

Ania gotuje
Chlebek czosnkowy z ziołami – nikt mu się nie oprze 144

oprze Zobacz inne przepisy na domowe pieczywo: Bułki pszenne na jogurcie Bułeczki drożdżowe z owocami – przepis na słodkie bułki odrywane Bułki pszenno-żytnie z serem żółtym i cebulą Chleb pszenny na suchych drożdżach – prosty i szybki przepis Bułki drożdżowe z serem białym     Artykuł Chlebek czosnkowy z ziołami – nikt mu się nie oprze pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zakwas żytni na żur 39

Dodaj ziele angielskie i listki. Przykryj słoik gazą lub lnianą ściereczką i odstaw na kuchennym blacie, na kilka dni.  Jeśli chcesz przyśpieszyć fermentację możesz dodać łyżkę zakwasu na chleb lub łyżkę soku z kiszonych ogórków. Zakwas zazwyczaj miesza się codziennie, najlepiej drewnianą łyżką uważając, aby nie przetransportować do zakwasu niepotrzebnych bakterii, które mogłyby zepsuć cały zakwas. Zepsutego zakwasu już

Z Kuchni Do Kuchni
Tosty z łososiem i awokado 35

Tosty posmarowane serkiem i obłożone plastrami wędzonego łososia z dodatkiem awokado i listkami kolendry. TOSTY Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 2 kromki chleba tostowego z mąki pełnoziarnistej z ziarnami kilka plastrów łososia wędzonego na zimno awokado serek wiejski lub typu cottage cytryna listki świeżej kolendry pieprz przepis na tosty z łososiem i awokado Artykuł Tosty z łososiem i awokado pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Smalec domowy 562

czosnek i majeranek. Zdjąć z ognia. Przestudzić i przelać do naczyń - u mnie 2 słoiki j 1 gliniane naczynie - wszystkie mniej więcej tej samej pojemności.  6. Podawać na chlebie, można przed podaniem posolić i popieprzyć, świetnie też smakuje z ogórkiem kiszonym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Chleb na jogurcie i drożdżach 54

zapach świeżo upieczonego chleba ,rozchodzący się po domu. Mam dla was kolejny przepis na chlebek, trochę inny. Jest przy nim mało pracy ale tro chę czekania. Jest za to naprawdę pyszny, mięciutki w środku z chrupiącą skórką, polecam... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Kanapka z łososiem awokado i jajkiem 39

Kromka chleba tostowego z serkiem, łososiem wędzonym, awokado oraz jajkiem w koszulce. ŁOSOSIEM PRZEPIS SKŁADNIKI 2 kromki pieczywa (tostowe lub zwykłe) bryndza owcza lub inny serek do smarowania dwa wiejskie jajka 80 gramów łososia wędzonego na zimno awokado sól, pieprz przepis na kanapkę z łososiem awokado i jajkiem Artykuł Kanapka z łososiem awokado i jajkiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Zupa z cukinią i grzankami na lekki posiłek 24

dodatkiem przesmażonej cukinii z czosnkiem i cebulą. ZUPA Z CUKINIĄ SKŁADNIKI litr domowego wywaru jarzynowego 2 duże cukinie 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 wiejskie jajko parmezan chleb na grzanki sól, pieprz przepis na zupę z cukinią i grzankami Artykuł Zupa z cukinią i grzankami na lekki posiłek pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gęsta zupa rozgrzewająca 42

resztę zmiksować z pozostałymi warzywami. Wlać warzywne puree do zupy wraz z kokosowym mlekiem. Dodać starty ser, całe brokuły i zagotować. Doprawić zupę przyprawami i suszoną pietruszką. Podać z chlebem. Smacznego!       The post Gęsta zupa rozgrzewająca appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Parówki w cieście francuskim z serem 35

smak potrawy . Warto użyć sera żółtego pokrojonego już w cienkie plasterki, które się łatwo zawijają . Każdą parówkę w cieście francuskim możesz ponacinać delikatnie po ukosie, tak jak się nacina chleb. Powstaną wówczas efektowne wzorki, ale nie jest to konieczne. Wierzch ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem za pomocą pędzelka. Na wierzch możesz posypać ulubionymi przyprawami lub ziołami prowansalskimi. Sprawdzi się także sezam

Ania gotuje
Tartinki bankietowe z krewetkami 29

połączonych majonezem z dodatkiem koperku. TARTINKI BANKIETOWE Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 200 gramów krewetek koktajlowych świeży ogórek czerwona cebula 2 cytryny musztarda Dijon majonez świeży koperek 2 wiejskie jajka ciemny chleb musztarda lub sos koperkowy sól przepis na tartinki bankietowe z krewetkami Artykuł Tartinki bankietowe z krewetkami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Taralli ’ nzogna i pepe e pepe z Neapolu 40

dużej mierze na pysznych dania z małej ilości produktów i produktów, które zostały. I w tym przypadku było dokładnie tak, neapolitańscy piekarzy potrzebowali wykorzystać resztki ciasta na zakwasie z chleba i wpadli na pomysł tych pysznych bułek – Taralli. Taralli stały się pokarmem dla najuboższych, na początku XIX wieku dodano do nich migdały. Chociaż połączenie mąki, smalcu, pieprzu i migdałów

RafalCook