Soczysty kurczak z piekarnika z aromatycznymi ziołami 114ulubionymi sosami i dipami, takimi jak sos czosnkowy, sos barbecue, czy sos ziołowy na bazie jogurtu naturalnego lub greckiego. Sosy te doskonale komponują się z chrupiącą skórką kurczaka. Chleb: można również podać kurczaka z piekarnika z pieczywem, na przykład bagietką, którą można zanurzać w sokach i sosach z pieczonego kurczaka. Kurczak pieczony w piekarniku Kurczak pieczony w piekarniku to potrawa
Moja Książka Kucharska
Bardzo mięsna pieczeń 98Składniki : ok. 1,20 kg chudego mięsa mielonego ( u mnie od szynki ) 3 jajka 1 duża cebula 4 ząbki świeżego czosnku ok.1/3 szklanki suchej bułki tartej
Proste Potrawy
Fabada Asturiana gulasz z fasoli chorizo kaszanki 105słoika, liście laurowe, wymieszaj i gotuj przez około 30 minut. 3. W międzyczasie dopraw danie solą, pieprzem i papryką według własnego smaku. 4. Fabada asturiana podawana jest tradycyjnie z chlebem i piwem cydrowym, oczywiście z Austrii. 5. Nałóż na talerz i delektuj się smakiem tego tradycyjnego dania, jednym słowem pisząc…pożeraj. Teraz możesz cieszyć się smakiem autentycznej fabady asturiana
RafalCook
Jak wykorzystać mąkę z płaskurki w wypiekach? 111pomoże im usprawnić pracę mózgu, poprawić stan kości i zębów oraz ulepszyć funkcjonowanie układu nerwowego. Do czego konkretnie można wykorzystać wspomnianą mąkę z płaskurki? Na pewno do wypieku domowego chleba, ciast, ciasteczek i naleśników. Mąka okaże się też nieocenionym wsparciem przy tworzeniu wyśmienitych omletów, praktycznie pod każdą postacią. Skorzystają z niej też miłośnicy bułek. Potrawy przygotowywane z tej mąki będą
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasta z ciecierzycy i ogórków kiszonych 97Hummus inaczej... Znudziły się Wam dotychczasowe pasty do kanapek🥪❓ Można zrobić oryginalną pastę, oryginalny hummus do posmarowania chleba🍞, do zrobienia kanapek🥪. 👉Jak zrobić hummus z ogórkiem🥒 kiszonym do kanapek🥪❓ Można robić to samo w kółko⭕. Jednak przychodzi czas na nowości! Jeśli nie macie pomysłu na smarowidło
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pasta kanapkowa z surimi 158przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. A są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne pasty kanapkowe. Można je wykorzystać jako smarowidło do chleba, ale także jako baza do wielu smacznych przekąsek. Pasta kanapkowa zaserwowana na grzankach, krakersach czy pumperniklu to bardzo fajny pomysł na imprezowe przekąski. Tym razem zagościła u nas pasta kanapkowa
Przepiski.pl
Grochówka 114jest bardzo sycąca , często jest to jedyne danie jakie podaję na obiad . Z czym podawać grochówkę? Najprostszym dodatkiem do zupy grochowej jest pajda świeżego pieczywa. Może to być chleb żytni, pszenny czy pełnoziarnisty. Ogólnie każde pieczywo czy to w formie świeżej czy nawet w formie grzanek, sprawdza się jako dodatek do zupy grochowej . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog
MeCooks
Paluchy i rogale – World Bread Day 2023 95Dzisiaj Światowy Dzień Chleba – World Bread Day 2023. Ten dzień po raz kolejny będę świętowała z piekarzami z całego świata, a to wszystko zasługa Zorry, która już po raz 18 zaprasza nas wszystkich do wspólnego pieczenia. Zapraszam was na rogale lub paluchy. Forma zależy … The post Paluchy i rogale – World Bread Day 2023 appeared first
Polska Zupa
Sałatka grecka 105sałatki szczególnie polecam ser apetina (to nie jest przepis sponsorowany), który jest w zalewie i od razu pokrojony w kosteczki, w sam raz do tej sałatki. Ze świeżym chlebem i herbatą to jest śniadanie mistrzów. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiem
Tosty serowe 138Tosty bez chleba! Smakują rewelacyjnie - trzy główne składniki: ser, jajka, majonez i przyprawy - kilka chwil i przekąska gotowa! Składniki: na ok 6 tostów 200 g sera żółtego w kostce, 3 jajka, łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu, łyżeczka oregano Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach, Dodajemy jajka, majonez, przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzany toster przekładamy masę. Zamykamy górną część tostera
Lena Gotuje
Placki ziemniaczane – tradycyjny smak i nowoczesne dodatki 117Sobieski po wyprawie wiedeńskiej w 1683 roku. Ziemniaki szybko rozprzestrzeniły się na terenach polskich, stając się ulubionym składnikiem wielu potraw. Jedną z nich były placki ziemniaczane, które zastępowały chłopom chleb. Początkowo jadano je tylko z solą i pieprzem, później dodawano do nich cebulę, marchewkę, jajka i mąkę. Placki smażono na smalcu lub oleju, podawano ze śmietaną, cukrem lub sosem gulaszowym
Ugotowane pozamiatane
Grzyby w sosie czosnkowym po Hiszpańsku 118plasterki, a następnie smażymy na oliwie z dodatkiem posiekanego czosnku i chili. Danie jest gotowe, gdy grzyby stają się miękkie i nasycone aromatycznym smakiem. Często podaje się je z chlebem jako przekąskę lub jako dodatek do innych dań, takich jak mięso czy makarony. Grzyby w sosie czosnkowym po Hiszpańsku Setas al ajillo to prawdziwie hiszpańska klasyka, łatwa do przygotowania
RafalCook
Ryż z jajkiem i dynią 119różyczek brokuła ugotowanego – został mi też z dnia poprzedniego sól pieprz chili pół łyżeczki przyprawy curry pół łyżeczki granulowanego czosnku 4 jajka 100g pomidorków koktajlowych garść grzanek z chleba listki świeżej bazylii Jak zrobić ryż z jajkiem i dynią: Na patelnię hojnie wlewamy chlust oliwy. Cebulę kroimy w kostkę i dynię też w kostkę i obie przesmażamy na oliwie
Dorota Smakuje
Bakłażany po afgańsku, czyli Borani Banjan 82afgańsku, czyli borani banjan -talerz posmarowany jogurtem. Następnie, polewamy je pozostałym jogurtem. Posypujemy płatkami chilli i miętą i bakłażany po afgańsku mamy gotowe! Borani banjan tradycyjnie podaje się na chlebie nań albo na tortilli, ale można też serwować z ryżem. Bakłażany po afgańsku, czyli borani banjan. Polecam również bakłażany nadziewane kaszą jaglaną, pastę z bakłażana tzw. baba ghanoush, cykorię
Lamarida.pl