Hummus inaczej... Znudziły się Wam dotychczasowe pasty do kanapek🥪❓ Można zrobić oryginalną pastę, oryginalny hummus do posmarowania chleba🍞, do zrobienia kanapek🥪. 👉Jak zrobić hummus z ogórkiem🥒 kiszonym do kanapek🥪❓ Można robić to samo w kółko⭕. Jednak przychodzi czas na nowości! Jeśli nie macie pomysłu na smarowidło
Dieta Rozdzielna i Zdrowieprzygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. A są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne pasty kanapkowe. Można je wykorzystać jako smarowidło do chleba, ale także jako baza do wielu smacznych przekąsek. Pasta kanapkowa zaserwowana na grzankach, krakersach czy pumperniklu to bardzo fajny pomysł na imprezowe przekąski. Tym razem zagościła u nas pasta kanapkowa
Przepiski.pljest bardzo sycąca , często jest to jedyne danie jakie podaję na obiad . Z czym podawać grochówkę? Najprostszym dodatkiem do zupy grochowej jest pajda świeżego pieczywa. Może to być chleb żytni, pszenny czy pełnoziarnisty. Ogólnie każde pieczywo czy to w formie świeżej czy nawet w formie grzanek, sprawdza się jako dodatek do zupy grochowej . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog
MeCooksDzisiaj Światowy Dzień Chleba – World Bread Day 2023. Ten dzień po raz kolejny będę świętowała z piekarzami z całego świata, a to wszystko zasługa Zorry, która już po raz 18 zaprasza nas wszystkich do wspólnego pieczenia. Zapraszam was na rogale lub paluchy. Forma zależy … The post Paluchy i rogale – World Bread Day 2023 appeared first
Polska Zupasałatki szczególnie polecam ser apetina (to nie jest przepis sponsorowany), który jest w zalewie i od razu pokrojony w kosteczki, w sam raz do tej sałatki. Ze świeżym chlebem i herbatą to jest śniadanie mistrzów. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiemTosty bez chleba! Smakują rewelacyjnie - trzy główne składniki: ser, jajka, majonez i przyprawy - kilka chwil i przekąska gotowa! Składniki: na ok 6 tostów 200 g sera żółtego w kostce, 3 jajka, łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu, łyżeczka oregano Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach, Dodajemy jajka, majonez, przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzany toster przekładamy masę. Zamykamy górną część tostera
Lena GotujeSobieski po wyprawie wiedeńskiej w 1683 roku. Ziemniaki szybko rozprzestrzeniły się na terenach polskich, stając się ulubionym składnikiem wielu potraw. Jedną z nich były placki ziemniaczane, które zastępowały chłopom chleb. Początkowo jadano je tylko z solą i pieprzem, później dodawano do nich cebulę, marchewkę, jajka i mąkę. Placki smażono na smalcu lub oleju, podawano ze śmietaną, cukrem lub sosem gulaszowym
Ugotowane pozamiataneplasterki, a następnie smażymy na oliwie z dodatkiem posiekanego czosnku i chili. Danie jest gotowe, gdy grzyby stają się miękkie i nasycone aromatycznym smakiem. Często podaje się je z chlebem jako przekąskę lub jako dodatek do innych dań, takich jak mięso czy makarony. Grzyby w sosie czosnkowym po Hiszpańsku Setas al ajillo to prawdziwie hiszpańska klasyka, łatwa do przygotowania
RafalCookróżyczek brokuła ugotowanego – został mi też z dnia poprzedniego sól pieprz chili pół łyżeczki przyprawy curry pół łyżeczki granulowanego czosnku 4 jajka 100g pomidorków koktajlowych garść grzanek z chleba listki świeżej bazylii Jak zrobić ryż z jajkiem i dynią: Na patelnię hojnie wlewamy chlust oliwy. Cebulę kroimy w kostkę i dynię też w kostkę i obie przesmażamy na oliwie
Dorota Smakujeafgańsku, czyli borani banjan -talerz posmarowany jogurtem. Następnie, polewamy je pozostałym jogurtem. Posypujemy płatkami chilli i miętą i bakłażany po afgańsku mamy gotowe! Borani banjan tradycyjnie podaje się na chlebie nań albo na tortilli, ale można też serwować z ryżem. Bakłażany po afgańsku, czyli borani banjan. Polecam również bakłażany nadziewane kaszą jaglaną, pastę z bakłażana tzw. baba ghanoush, cykorię
Lamarida.plsię królewską kompozycją smaków. Kurczak dostaje wyjątkowy smak, dzięki wyrazistemu chorizo a całość jest uzupełniana przez świeże warzywa i aromatyczne przyprawy. Potrawa jest średnio pikantna i często serwowana z chlebem lub ryżem. Podsumowując Spanish Chicken Chorizo Stew to hiszpańska potrawa, która dzięki połączeniu kurczaka i chorizo wzbogacona świeżymi warzywami i aromatycznymi przyprawami, zdobyła serca smakoszy na całym świecie. Jej historia
RafalCookkremowym oraz śmietaną, a także doprawieniu solą i pieprzem, dip cebulowy jest gotowy do podania. Z czym serwować dip z karmelizowanej cebuli? Zarówno świeże warzywa , chipsy, precelki, tosty z chleba czy krakersy sprawdzą się podane z tym dipem. Jeśli chodzi o wybór warzyw, to chrupiące i soczyste warzywa takie jak ogórek, papryka czy marchew są doskonałym uzupełnieniem smaku dipu cebulowego
MeCooksświecie. Kanapka z mortadelą, cytryną i Parmigiano Reggiano Panino co oznacza – mała bułka – w języku włoskim to rodzaj kanapki, w której składniki są umieszczane pomiędzy dwoma kawałkami chleba. W przypadku panino mortadella limone e Parmigiano Reggiano ważnymi składnikami są mortadela limonka i ser Parmigiano Reggiano. Mortadela to rodzaj włoskiego wędzonego mięsa w kształcie kiełbasy. Jej historia sięga starożytnego
RafalCook