Pasta z makreli z puszki z jajkiem to idealny dodatek do chleba. Będzie świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z wędliną oraz serem. Artykuł Pasta z makreli z puszki z jajkiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPyszny i chrupiący chleb z dużą ilością ziaren. Składniki: 20g świeżych drożdży, 500ml ciepłej wody, 1 łyzeczka cukru, 2 łyżeczki soli, 400g mąki pszennej, 100g mąki żytniej pełnoziarnistej, 1/2 szklanki otrąb żytnich, 4 łyżki nasion dyni, 3 łyżki pestek słonecznika, 5 łyżek siemienia lnianego. Drożdże łączymy z ciepłą wodą oraz cukrem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce
Słodki ZakątekNawet mój mąż jakiś czas temu powiedział, że wolałby żeby jednak zwykłą mąkę pszenną powoli zastępować tą szlachetniejszą. Więc zastępuję. Coraz częściej robię naleśniki z orkiszem, racuchy, placki. Chleb jest już właściwie standardem. W domu mam zawsze parę rodzajów tych mąk, najczęściej korzystam z pełnoziarnistej i 630. Do dzisiejszego przepisu użyłam tej drugiej. A tytułowa marchewka z groszkiem chodziła już
Kardamonovyumieść paprykę, cebulę i kurczaka. Sałatkę polej sosem jogurtowym, a następnie wysyp grzanki i posyp całość parmezanem tartym. Grzanki możesz kupić gotowe albo zrobić je samemu. Wystarczy, że pokroisz chleb w kostkę i podsmażysz go z każdej strony na suchej patelni bez tłuszczu. Artykuł Prosta sałatka z kurczakiem, warzywami, sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Rozdomowiona
Rozdomowionadochodziło.Codziennie mieszamy zakwas, czekamy aż porządnie się ukwasi. Aby uzyskać szybszy proces ukwaszenia można dodać 2-3 łyżki już gotowego zakwasu na żurek lub jedną łyżkę zakwasu na chleb. Tak więc szybciej się ukwasi zakwas na barszcz biały pozostawiamy 7 dni, mieszamy codziennie no i zakwas będzie gotowy na drugi trzeci dzień. Już tutaj jest osad ale co najważniejsze
Kulinarne Fantazje Marioliszparagi będą miękkie. Następnie zblendować zupę na gładki krem. Dodać śmietanę kremówkę do zupy i ponownie zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać zupę na ciepło, posypaną kawałkami chleba lub grzankami. Ta zupa krem ze szparagów jest nie tylko pyszna, ale także bardzo zdrowa. Można ją podawać jako przystawkę lub jako danie główne, w zależności od preferencji. Polecam spróbować
Moja Książka Kucharskaskórką. Przepis jest naprawdę łatwy i z pewnością każdy sobie z nim poradzi. Przepis jest na standardową keksówkę, ja miałam większą i szerszą niż ta tradycyjna (taką do wypieku chleba), więc powiększyłam składniki do mojego ciasta o połowę. Składniki: * na standardową keksówkę (12×30 cm – mierzone u góry formy) 2 bardzo dojrzałe banany 3/4 szklanki mleka
Blog z Apetytemzagęszczamy naturalnym zakwasem na żurek lub na barszcz biały - dodajemy suszony lub świeży majeranek, śmietanę - zupę babcia zawsze gotowała z ziemniakami, dzięki czemu była bardzo sycąca i podawała z chlebem. Przepis w formie filmu krok po kroku znajdziesz na moim kanale na INSTAGRAMIE SMYK W KUCHNI BLOG - klik życzę Ci smacznego
SMYKWKUCHNIaparaty, jest więc i czym robić zdjęcia. I tak szperałam w tym moim folderze ze zdjęciami i myślałam z czym dzisiaj do Was przybyć. W kolejce czeka pesto, tapenada, chleb, pasta z dorsza, owsianka, pierogi i murzynek. I dziś zupełnym przypadkiem pojawił się także nowy folder o nazwie Dutch ze szpinakiem. Przepis wpadł mi do głowy, gdy ogarniałam tygodniowe menu
KardamonovyBiała kiełbasa zapiekana z cebulą i ogórkiem kiszonym to proste i pyszne danie, które świetnie komponuje się z kromką świeżego chleba lub ziemniakami. Można ją podać nawet na świąteczny stół. Ogólnie lubię dobrą białą kiełbasę i jak trafię na smaczną, to obowiązkowo przygotowuję z niej szybki Czytaj więcej
Di gotujegastronomii W niemal każdej profesjonalnej kuchni przygotowywane są potrawy, które wymagają użycia produktów w formie plastrów. Jednym z ważniejszych urządzeń są więc profesjonalne krajalnice do wędlin , serów, czy chleba. Taki sprzęt musi być wygodny w użytku i bezpieczny dla obsługujących go osób. Warto także zwrócić uwagę na aspekt higieniczny. Krajalnica do gastronomii powinna być łatwa do demontażu i utrzymania
Kuchnia MagdaLenygastronomii W niemal każdej profesjonalnej kuchni przygotowywane są potrawy, które wymagają użycia produktów w formie plastrów. Jednym z ważniejszych urządzeń są więc profesjonalne krajalnice do wędlin , serów, czy chleba. Taki sprzęt musi być wygodny w użytku i bezpieczny dla obsługujących go osób. Warto także zwrócić uwagę na aspekt higieniczny. Krajalnica do gastronomii powinna być łatwa do demontażu i utrzymania
Kuchnia MagdaLenykilku tygodni, w końcu!, mam sprawny piekarnik, więc piekę "zaległości". Ofkors, pierwsze co, to chleb, swój własny,najlepszy. Mąkę z samopszy dorwałem, więc piekę i piekę. Drożdżowe również poszło...ale chyba już się przejadło, więc przyszła pora na coś ińszego. Mistrzem wypieków nie jestem, więc póki co, eksperymentuję z prostymi miksturami. To u Małgosi na blogu Marcepanowy Kącik od razu
R'n'G Kitchenkurczakiem gyros, to znakomity pomysł na ciepłą przekąskę lub kolację. Pomysł na kurczaka z piekarnika? Chrupiący wierzch i mięciutkie wnętrze. Małe zapiekanki z kurczakiem lub duża zapiekanka np. z chleba tostowego. Łatwe i szybkie zapiekanki z aromatycznym kurczakiem z patelni. Jeśli szukasz pomysłu co zrobić z piersią kurczaka? Przepis na chrupiące zapiekanki z gyrosem jest dla Ciebie. Zapiekanki
Dieta moja pasja