Bolani – afgański chlebek faszerowany 111Bolani to afgański faszerowany płaski chleb smażony z nadzieniem. Świetnie smakuje z sosem jogurtowym z dodatkiem mięty. Artykuł Bolani – afgański chlebek faszerowany pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
Żurek na zakwasie 121zakwasie to bardzo pożywna i smaczna zupa, dlatego warto ją przygotować nie tylko na święta. Domowy żurek możemy podawać z dodatkiem pieczywa albo w połówce wydrążonego wcześniej chleba. W takiej wersji wygląda super! Polecam szczególnie na Wielkanoc PRZEPIS NA ŻUREK NA ZAKWASIE Składniki 2 l bulionu warzywnego 500 ml zakwasu żytniego do żurku 400 g białej kiełbasy
Przepiski.pl
Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną 202borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba
Via Gusto
Kremowy sernik pieczony w kąpieli wodnej na kruchym cieście 136borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea! sernik pieczony w kąpieli wodnej – przepis
Via Gusto
Kulki serowe z ziołami 133której nie lubię. Bazylia jednak była słabo wyczuwalna. I całe szczęście. Te kulki możecie potraktować jako dodatek do świątecznej zimnej płyty. Możecie także wykorzystać je jako smarowidło do chleba. Ich konsystencja jest taka jak trzeba, a połączenie trzech rodzajów sera powoduje, że smakują naprawdę świetnie. Zwrócę Wam tylko uwagę na jedną rzecz, kulki jest najlepiej obtaczać przed samym podaniem. Przystawka
Kardamonovy
Jajka po polsku 90strony farszu z bułką tartą, (kładziemy je na patelnię farszem do dołu). Smażymy 2-3 minutki aż się zarumienią. Gotowe! Można podawać jajka po polsku w towarzystwie bagietki, świeżego chleba lub zjeść z plastrem gotowanej szynki jako samodzielną przystawkę podczas śniadania wielkanocnego. Smacznego. The post Jajka po polsku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak wybrać dobre jajka ? 112większe – 90 kcal. Oznacza to, że śmiało możemy dodawać je do kanapek, nie podbijając przy tym kaloryczności dania. Jajka są bardzo sycące, więc po śniadaniu złożonym np. z pełnoziarnistego chleba, masła, awokado i jajka na twardo będziemy czuć się najedzeni jeszcze przez wiele godzin. Jeśli ktoś potrzebuje lżejszego śniadania, a chce skorzystać z cennych aminokwasów pochodzących z jajka, choliny zawartej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 120serem lub owocami. Wybór jest ogromny, zatem każdy znajdzie dla siebie idealne rozwiązanie. 6. Atelier kulinarne SARMACJA Atelier kulinarne SARMACJA to miejsce znane z wybornych wypieków i regionalnego chleba, którego sława już dawno przekroczyła granice Karpacza. W przytulnym wnętrzu można odpocząć przy rzemieślniczych piwach lub ciepłej herbacie, można też sięgnąć po serwowane tu dania. Wśród tych najpopularniejszych znajdują się kanapki
Słodkie okruszki
PCOS – dietoterapia, suplementacja i przykładowe menu na 1 dzień. 97przetworzonych, na rzecz tych zdrowych i odżywczych. Więcej na ten temat tutaj . Wykluczamy używki, takie jak: tytoń, alkohol. Rezygnujemy z produktów o wysokim indeksie glikemicznym . Wykluczamy np. pieczywo pszenne, chleb chrupki, mąkę pszenną, słodycze, słodkie napoje. Dbamy o obecność warzyw w diecie, szczególnie tych zielonolistnych. Tutaj o tym, jak zwiększyć ich ilość. Włączamy do diety źródła cennych polifenoli , np. niskocukrowe
Natka Pietruszki
Kanapka Madame 90Witajcie w Nowym 2013 roku! Podobno jaki pierwszy dzień taki cały rok. Zaczęliśmy więc od idealnego śniadania. Przedstawiam Wam moją kanapkę. Oto Madame! Składniki: ? 2 kromki chleba tostowego pszennego ? 1 plaster szynki ? 1 plaster sera żółtego ? kilka plasterków ogórka zielonego ? 1 łyżka creme fraiche lub gęstej śmietany ? masło do smarowania ? otarta skórka z 1/2 cytryny ? masło i oliwa do smażenia
To co kocham
Kanapka Monsieur 109kanapka Sławka – przepyszny Monsieur! Idealny z kubkiem kakao. Składniki: ? 2 kromki chleba tostowego pszennego ? 1 plaster szynki ? 1 plaster sera żółtego ? kilka plasterków ogórka zielonego ? masło do smarowania ? otarta skórka z 1/2 cytryny ? masło i oliwa do smażenia ? 2 jajka ? sól, pieprz ? zielenina i pomidorki do dekoracji Wykonanie: ? Tosty posmarować masłem, pomiędy włożyć szynkę, ser i plasterki
To co kocham
Pieczeń drobiowa a la pasztet 94mojego dzieciństwa, tylko nazywaliśmy ją pasztetem babci Lodzi. Babcia też ją nzywała „chlebkiem”, ale nie mam pojęcia dlaczego. Może dlatego, że zawsze jedliśmy ją na zimno z chlebem? Robiona była ze szczęśliwych kur chodzących po podwórku i z pieczarek zbieranych na łące. U mnie kurczak i pieczarki ze sklepu, ale smak prawie taki sam. Składniki
To co kocham
Smalec domowy 4-smakowy 87smalec zostawić w garnkach do zastygnięcia, po czym wymieszać aby czysty smalec dokładnie się rozprowadził z dodatkami. ? Smalec włożyć do wyparzonych słoiczków i przechowywać w lodówce. ? Posolić po posmarowaniu chleba. Przepis pochodzi od Pani Reginki, z którą kiedyś bardzo miło mi się pracowało. Pozdrawiam serdecznie, jeśli mnie czyta
To co kocham
Bagietka z kiełbasą w jajku 101zawsze nasze śnaidanie musi wyglądać tak samo? Kromka chleba, masło, ser, wędlina, pomidor lub ogórek – tak jest oczywiście najszybciej, szczególnie w czasach, gdy tego czasu zawsze brakuje. Jednak gdy mamy wolny dzień i cała rodzina zasiada razem do śniadania, można trochę przyszaleć. Taka bagietka wymaga nieco zaangażowania, ale naprawę warto. Zawsze to coś innego i smacznego! Składniki: ? 1/2 bagietki
To co kocham