chleb - 26176 przepisów (strona:947/1746)

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia 78

warstwę kremu śmietanowego. Możemy również zrobić widelcem ozdobne wzorki. Wierzch ozdabiamy startą czekoladą i mielonymi orzechami Artykuł Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec – 15 przepisów 70

makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem Dietetyczne ciastka pełnoziarniste Migdałowe biszkopty z makiem Bułki z makiem Chleb orkiszowo żytni z amarantusem Makowe muffinki Artykuł Makowiec – 15 przepisów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Miód w kuchni – do czego może się przydać? 75

Zgodnie z linkowaną podstroną, miód spadziowy wykazuje szereg działań prozdrowotnych – wspomaga mikroflorę jelitową i procesy gojenia się ran. Miód możesz też podawać na kanapkach , aby stworzyć pyszne śniadanie, wystarczy chleb, odrobina masła i miód. Desery z miodem Miód jest także składnikiem wielu deserów. W kuchni polskiej bardzo popularne są ciasta z miodem, np. świąteczne mazurki, miodowniki, pierniki czy orzechowce . Miód

ProstePesto.pl
Bułki z pestkami dyni 62

Wykorzystując wolny weekend i rozsądek, by pozostać w domu i nie przenosić dziwnego wirusa, który szaleje w naszej firmie, postanowiłam na najbliższe dni upiec bułki zamiast chleba. Ostatnio mam wielką ochotę na różnego rodzaju pestki i nasiona, więc do bułek dosypałam sporo pestek dyni, które sprawiły, że bułki stały się cięższe i zyskały więcej wartości. Składniki (na 8 bułek

Weekendy w domu i ogrodzie
Luksus o poranku czyli kawa i ekspres ciśnieniowy ze spieniaczem mleka (nie za miliony monet!) 83

kawy Marzyłam, żeby kupić ekspres ciśnieniowy ze spieniaczem mleka . Jednak żaden na tyle mnie nie przekonywał, aby się na niego pokusić. Jeden kosztował więcej niż średnia pensja polskiego zjadacza chleba, inny miał za mało bar, inny jeszcze – jakiś taki średni w wyglądzie… I tak mijał rok za rokiem, a ja trwałam przy swojej kawie rozpuszczalce z mlekiem owsianym

W Kawiarence
Hiszpania - Lentejas con verduras (Soczewica z warzywami) 74

pieprzem i słodką papryką, do smaku. 4) Soczewicę gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 30-40 minut, do miękkości.  5) Gotową soczewicę podajemy z bagietką lub chlebem i/lub ryżem

Roślinożerni urlopowicze
Śledzie w occie 71

lodówki na minimum 3 – 5 dni . Po tym czasie, śledzie są już gotowe do degustacji. Śledzie przechowuję w lodówce do 2 tygodni. Możesz je spożywać z kromką chleba lub z ziemniakami. Śledzie w occie są doskonałą przekąską na zakrapianą imprezę. Niektórzy docenią ich smak także na drugi dzień :-). Zobacz także śledzie ze śliwką w occie Śledzie w oleju przepis

Ania gotuje
Miarki do kuchni, czyli precyzyjne gotowanie 77

podczas przygotowywania deserów, wtedy bowiem najczęściej musimy trzymać się receptur. Odpowiednie proporcje są kluczowe dla zachowania formy, konsystencji, puszystości i smaku. Wykorzystasz je także podczas gotowania dań wytrawnych, pieczenia chleba, przygotowywania przetworów. Nadają się do odmierzania produktów sypkich i płynnych, choć w tym drugim przypadku może przydać Ci się także dzbanek z miarką . Dzbanek z miarką do kuchni: dobry

Słodkie okruszki
Świąteczny deser na szybkiego 69

pewno się z nią spotkaliście zbierając jagody. Czerwona borówka dojrzewa nieco później niż jagody i jest w Szwecji prawdziwym rarytasem. Szwedzi dodają borówkę do ciast , pieką z nią chleb , gotują z niej dżem, czy konfiturę. Szwedzkie köttbullar podaje się właśnie z czerwoną borówką. Czerwony to kolor świąt! Dlatego świąteczny deser z borówką smakuje więcej niż słodki deser. Na święta piekę

codojedzenia
Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym 63

puch, dodając cukier puder. Do ubitego masła dodać wystudzone orzechy i proszek cappuccino. Wymieszać Napełniać masą skorupki orzeszków. Artykuł Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Korzenny piernik z powidłami i masą grysikową 65

klimatach przedświatecznych trwając, znów pierniczek. Kalendarz adwentowy pozbawiony już zawartości kilku pierwszych okienek,  litewski chleb jarmarkowy o czarnej skórce, pachnący kminkiem, już uszczuplony o kilka słodkawo - kwaskowatych kromek. I zapętlona już została świąteczna play lista radiowa,  z utworami sprzed sezonu, dwóch i dwudziestu. Włączam silnik i jadąc słucham z dziecięcą radością. Znaczy się, już blisko. Jednak jeszcze

Kronika Piekarnika
Smalczyk z czerwonej fasoli (wegański) 63

zalewy fasolę, dodać olej roślinny i rozdrobnić widelcem lub blenderem. Dodać przesmażoną cebulę z jabłkami, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (opcjonalnie). Całość dokładnie wymieszać. Smacznego. Idealne smarowidło do chleba ziarnistego z żurawiną (bez mąki) PRZEPIS Obserwuj mój profil na INSTAGRAMIE

kulinarnyJa
Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika 65

całej blaszce, zalewamy bulionem i dokładamy mięso. Pieczemy jeszcze 20-30 min, do miękkości ryżu. Artykuł Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kapuśniak z grzybkiem 101

ziemniaki ½ szklanki zielonej soczewicy lub czerwonej sól do smaku pieprz do smaku liście laurowe ziele angielskie ½ łyżeczki kminku całego 1 łyżeczka majeranku olej lniany do polania grzanki z chleba razowego ( opcjonalnie) Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy w krążki lub kostkę. Olej ( 1 łyżkę wlewamy do garnka i  wrzucamy pokrojone warzywa ( marchew, seler, pietruszkę ) dodajemy kminek i smażymy chwilę. Cebulę

AZgotuj!