kokosowe - 19941 przepisów (strona:935/1330)

5 razy fit desery 879

mąkę oraz pozostałe składniki. Wstawiam w silikonowej formie do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min, 180 stopni. Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady, dodałam dwie kostki do rozpuszczonego oleju kokosowego. Fit torcik z nutą szarlotki i kremem a’la nutella Placuszki - 4-5szt 40g mąki orkiszowej 2 białka 1 żółtko 1 łyżeczka przyprawy do szarlotki Białka ubijamy na sztywno, dodajemy

Tetiisheri
Omlet na słodko 135

bidi-language:#0400;} PRZEPIS 2 białka 1 żółtko 35g mąki orkiszowej Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtko i mąkę. Wylewam masę na rozgrzaną patelnię spryskaną PAMem lub olejem kokosowym.  Jak omlet trochę się zetnie, układam borówki/maliny.  Po chwili przewracam omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażę. Smacznego !!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie

Tetiisheri
Marchewkowy omlet 199

fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} PRZEPIS 🌸 3 białka 🌸 2 żółtka 🌸 3 łyżki mąki: 2 jaglanej i 1 kokosowej 🌸 2 starte średnie marchewki 🌸 1 łyżeczka proszku do pieczenia 🌸 stewia, cynamon jak kto lubi Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka i mąkę oraz pozostałe składniki i mieszam łopatką. Wstawiam w silikonowej

Tetiisheri
Białe fit czekoladki 153

smakołyków, tym lepiej.  Dziś mam dla wam najprostszą wersję białej fit czekolady. Tylko trzy składniki. 5 minut pracy. I gotowe. Przepis na BIAŁE FIT CZEKOLADKI 50 g oleju kokosowego 2 łyżeczki stewii/ksylitolu lub innego słodzidła 1 miarka odżywki białkowej - u mnie smak creme brule Olej rozpuszczamy, dodajemy stewię i odżywkę i mieszamy. Na początku tworzą się straszne grudki

Tetiisheri
Wieża z mini omletów 169

stewia, ksylitol, miód 1 łyżeczka proszku do pieczenia  cynamon wedle uznania Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka i mąkę. Wylewam masę na rozgrzaną patelnię spryskaną PAMem lub olejem kokosowym. Smażę mini omleciki. Wychodzi około 4-5 sztuk. Przekładam jogurtem naturalnym i dodaję owoce. Smacznego :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Omlet klasyczny 167

mąki owsianej cynamon Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka oraz mąkę i 1-2 łyżeczki cynamonu. Mieszam.  Smażę na rozgrzanej patelni spryskanej PAM-em lub olejem kokosowym.  Smacznego!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Pankejki twarogowe 151

będą zadowolone :) SKŁADNIKI na 6 sztuk 1 kostka twarogu białego (250g) 3 jajka 4 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka mąki kukurydzinej słodzik Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z jogurtem greckim i owocami lub konfiturą. WARTOŚCI ODŻYWCZE 6sztuk - 529kcal 55,7B/5,7T/63,3W Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Czekoladowe muffiny z borówkami 208

Prosty, szybki i pyszny przepis na muffiny czekoladowe z borówkami. Do kawy lub herbaty idealne. SKŁADNIKI (10 sztuk) 250g mąki orkiszowej 2 jajka 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki czekoladowego dipu Waldenfarms (można pominąć) ksylitol Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć masę do silikonowych foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, temperatura

Tetiisheri
Jak przytyć – Poradnik dla zbyt szczupłych 131

widać na pierwszy rzut oka. Jak przytyć zdrowo? Dobrym pomysłem będzie zwiększenie kaloryczności posiłków, jednak przy zachowaniu odpowiednich proporcji. Wybieraj więc dobre tłuszcze takie jak: oliwa z oliwek, olej kokosowy, czy też masło roślinne. Wprowadź do swojej diety duże ilości białka i tłuszczów nienasyconych. Ich źródłem są jajka, mleko, nabiał, sery śmietankowe i mięso. Jedz łatwo przyswajalne węglowodany: kasze, ryże

Codogara
Oleje i ich rola w zdrowej diecie 150

winogron. A jakie oleje można wykorzystać do smażenia? Tu najlepszym rozwiązaniem będzie olej sezamowy, który również powinien zagościć w naszej spiżarni. Oprócz tego warto zwrócić uwagę na olej kokosowy, który ma dodatkowo właściwości antyseptyczne i antygrzybiczne – nie zawiera praktycznie w ogólne cholesterolu, dlatego jeśli chcesz zrobić przepis, który wymaga użycia tłuszczu np. smażone kotlety, zupa gulaszowa , albo bigos

Codogara
Szarlotka z budyniem (bez glutenu) 162

gryczanej 40 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru 200 g masła 2 jajka dodatkowo: 5 - 6 jabłek 3 łyżki brązowego cukru cynamon według uznania masa budyniowa: 500 ml mleka kokosowego 1 opakowanie budyniu bezglutenowego 2 łyżki cukru 50 g białej czekolady Przygotowanie: ciasto: Wszystkie składniki podane do ciasta wsypujemy do miski i szybko zagniatamy. 1/3 ciasta odkładamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Ogniste zielone curry z dorszem 201

Piekielnie ostre i aromatyczne Składniki filet z dorsza 0,5 kg mleko kokosowe 1 puszka pasta curry zielona 50 g cebula 2 szt czosnek 3 ząbki brokuły ok. 30 dkg mielona … Czytaj dalej Ogniste zielone curry z dorszem

czarrna od kuchni
.1232. czy coś może być lepsze niż masło z fistaszków? 167

dołączyć do  alfa grupy na Facebooku   :) Produkty, które znalazły się w mojej alfa-paczce :  ~surowe batoniki  LIFEBAR :  morelowy ,  fi gowy ,  wiśniowy ,  kokosowy ,  czekoladowy ~kolejny surowy batonik -   RAW ENERGY   kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe  BURI BERI   wiśnia  oraz  malina ~ pasta z jagody czarnej leśnej ~ krem

breakfast of dreams
Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami 164

pieprzem. Dokładnie mieszamy (rozbijamy je) widelcem. Puszkę z tuńczykiem otwieramy, odlewamy olej. Samego tuńczyka lekko rozdrabniamy widelcem i przekładamy do jajek. Całość lekko mieszamy. Na wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego lub oliwy z oliwek patelnię wylewamy naszą masę. Omlet smażymy na mały ogniu. Gdy góra zacznie się lekko ścinać patelnię przykrywamy pokrywką. Smażymy do ścięcia. Omlet przekładamy na talerz. Wierzch posypujemy

Słodkie okruszki
Zupa z białych szparagów 110

Białe szparagi często traktowane są po macoszemu. Zupełnie bez powodu. Ich goryczkowaty smak nie musi być w potrawie wyczuwalny. 1 pęczek białych szparagów 500 ml wody 1 łyżka oleju kokosowego 1 pomarańcza – sok Wodę gotujemy z olejem. Szparagi obieramy i łamiemy na mniejsze kawałki – główki odkładamy na później. Szparagi gotujemy we wrzątku, a gdy będą już miękkie przy

Kucharzyca