Poniżej prosty sposób na makron z mnóstwem warzyw i dodatkiem lekkiego sosu pomidorowego. Prosto, smacznie i zdrowo :) Składniki: 50 g makaronu bezglutenowego Penne (Incola) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku kilka różyczek mrożonego brokuła 2 garście świeżego szpinaku 1/2 małej cukinii 1 mały pomidor 100 ml passaty pomidorowej Przygotowanie
Zdrowie na języku :Pbanan 1/2 banana świeżego 2 świeże daktyle 1 miarka czekoladowego białka roślinnego (SunwarriorPolska Classic Plus) 200 ml mleka roślinnego (u mnie migdałowe) 2 kostki od lodu zamrożonego mleczka kokosowego (lub 2 łyżki mleczka nie mrożonego) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku maca (opcjonalnie) Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki do blendera i miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
Zdrowie na języku :Pkwaśnej śmietany lub mleka 1/4 szklanki ekstraktu miętowego 1/4 szklanki wody 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 1 szklanka cukru skórka i sok z 1 cytryny 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 1/2 łyżeczki sody 100g siekanych migdałów duży pęczek mięty cukier puder do posypania Przygotowanie: Listki mięty oderwać od gałązek, umieścić w kielichu blendera, dolać wodę i ekstrakt, zblendować
Cakes By Kejtbardzo prosty. Kupione orzechy (najlepiej będzie, jak kupisz orzechy w łupinie), obierz, wrzuć do blendera, zmiel i gotowe Mieląc orzechy w domu, możemy także tworzyć jego wariacje: z wiórkami kokosowymi, z gorzką czekoladą, z cynamonem. Jak na razie, przeglądając masła orzechowe, które są dostępne w hipermarketach, nie spotkaliśmy się w porządnym masłem (bez dodatkiem oleju, cukru lub soli). Co więcej
Ciasna Kuchniazwiększy się ilość cukru w deserze. Przecież truskawki są tak słodkie same w sobie ! Składniki: średnie truskawki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pow. 70% zawartości kakao zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe do dekoracji Od truskawek odciąć szypułki. Czekoladę roztopić. Truskawki nadziać na wykałaczki lub ozdobne patyczki i maczać w czekoladzie z każdej strony. Obtoczyć w wybranej posypce i ułożyć
Chocolate Muffin Bloggarnek 5l, i na raz gotowałam 10 szt. Zagotuj wodę, i wrzucaj knedle najlepiej za pomocą łyżki. P wypłynięciu gotuj 5 minut. Ugotowanie i przestudzone podsmaż na oleju roślinnym (kokosowy rafinowany najlepiej się do tego nadaje) przez 2 minuty, po czym możesz dodać bułkę tartą z dodatkiem cukru, który się lekko skarmelizuje oblepiając przy tym knedle. Smacznego! Dziś od rana
greenscarfskładniki: 300 ml 100% soku pomarańczowego 250 g mąki orkiszowej 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 jajka (osobno żółtka i białka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Do garnka wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu miksujemy białka z solą na sztywną pianę. Ubite
Domowy Smak Jedzeniabardzo dojrzałe banany 1/2 (lub więcej) łyżeczki herbaty matcha w proszku (do kupienia tutaj - na hasło "powiedzdietomnie5" otrzymacie specjalną zniżkę) 1 łyżka miodu 1-2 łyżki wody (użyłam kokosowej, ale zwykła też może być) Sos truskawkowy: garść świeżych truskawek 1/2 łyżki miodu szczypta soli 1. Umyte truskawki zblenduj na mus z miodem i solą. 2. Banany wrzuć do kielicha
Powiedz dietom niezmiksowanymi truskawkami. Mieszając zagotować całość i gotować 2 minuty. Tyle czasu potrzebuje agar, by uczynnić żelującą substancję galaretkę rozlać do pojemniczków, gdy ostygnie wstawić do lodówki podawać z mleczkiem kokosowym lub śmietanką posłodzoną cukrem różanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 50 g masła orzechowego (100 % orzechów) 50 g świeżych daktyli 1 miarka (21 g) waniliowego białka roślinnego (SunwarriorPolska Classic Plus) 2 łyżki napoju roślinnego (u mnie kokosowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do malaksera i blenduj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji w postaci połączonej masy. Nakładaj na dłoń porcję masy i formuj małe kulki. Przełóż do lodówki
Zdrowie na języku :Pochoty na dania lżejsze, chłodne, przynoszące ukojenie rozgrzanemu ciału. Do tej pory na naszym blogu pojawiło się kilka przepisów, które spełniają te parametry, jak choćby lodowata kolumbijska lemoniada kokosowa Maćka. Poszukajmy nowych inspiracji i poszerzmy naszą listę z propozycjami na upalne dni. Na pewno świetnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju chłodniki, do których zapewne wrócimy, poświęcając tylko im uwagę
zadanie-gotowaniebędę jadła??!!" Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami. II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj>>> ). Kolacja 19:00 Omlet ze szpinakiem. Do jajek wrzuciłam świeży szpinak, odrobinę mąki, przyprawy i powstał pyszny omlet. To był zdecydowanie szpinakowy dzień. Dla przypomnienia
lady-och-mistrzyni.blogspot.compyszne :) Placuchy wychodzą bardzo mięciutkie, delikatne i przyjemnie słodkie. Bardzo szybkie w przygotowaniu, sycące i zdrowe :) Składniki: 50 g mąki owsianej bezglutenowej 1 jajko 50 ml mleka kokosowego 1 płaska łyżka erytrolu (Vivio) 1 łyżeczka nasion chia (Vivio) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia garstka wypestkowanych czereśni (u mnie mrożone) Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki (oprócz czereśni
Zdrowie na języku :Ppewno nie zabraknie kombinacji z pankejkami w roli głównej, więc jeśli też jesteście fanami, znajdziecie tu sporo nowych propozycji podania. Do tej pory w moich śniadaniach najczęściej gościły: PANKEJKI KOKOSOWE - KLIK PANKEJKI TWAROGOWE - KLIK PLACUSZKI OWSIANE - KLIK Ostatnio miałam wielką ochotę na coś nowego. Pokusiłam sie o wypróbowanie wegańskiej wersji pankejków i nie żałuję. Pankejki są PROSTE SMACZNE NATURALNIE SŁODKIE
Tetiisherikilogram silken tofu. SKŁADNIKI - sposób I 250g mąki z ciecierzycy 2l wody SKŁADNIKI - sposób II szklanka mąki z ciecierzycy (250ml) 3 szklanki wody (750ml) SKŁADNIKI - dodatkowo 1 łyżka oleju kokosowego lub klarowanego masła 1 łyżeczka asafetydy 1 łyżeczka soli – zwykłej, himalajskiej, morskiej lub czarnej soli Kala-Namak ½ łyżeczki kurkumy SKŁADNIKI opcjonalne 1 łyżka zmielonych na pył suszonych grzybów 1 łyżeczka
Karo in the Kitchen