kokosowe - 19941 przepisów (strona:924/1330)

Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek 214

czyli jajecznica bez jajek Wydrukuj przepis Porcji: 1-2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: Tofu naturalne - 250g Tofu wędzone - 200g Czarna sól - 1 łyżeczka Płatki drożdżowe - 2 łyżeczki Olej kokosowy - 1 łyżka Pieprz - do smaku Pozostałe składniki według upodobań (u mnie cebula, pomidor i dymka) Wykonanie: 1 Na patelni rozgrzej olej. Jeśli używasz cebuli, pokrój ją w drobną kostkę

Blendman
PLACKI Z BRZOSKWINIAMI (BEZGLUTENOWE) 139

jajka 4,5 brzoskwinie 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego (250ml i nie dodajemy już wody) 100 g wody ole j lub olej kokosowy do smażenia Brzoskwinie myjem y i kroimy w cienkie plasterki. Opcjonalnie posypujemy cukrem brązowym i odstawiamy.  W drugim naczyniu przesiewamy mąkę dodajemy wodę, jogurt, proszek do pieczenia, żó łtka

WYSPA SZCZĘSLIWA
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 119

ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base

Martyna Cooks
Placuszki z płatkami owsianymi na owocowym jogurcie 191

jogurt owocowy, wbijam jajko (małe) i dokładni całość mieszam np. łyżką lub widelcem. Następnie dodaję płatki owsiane górskie i mąkę, znów mieszam. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (u mnie olej kokosowy około 1 łyżeczki), zmniejszamy płomień na minimalny i smażymy placuszki na złoto z obu stron (1 łyżka = 1 placek). Placuszki obracamy ostrożnie, bo są delikatne. Placuszki podajemy skąpane w syropie

Słodkie okruszki
Panna Cotta paleo 176

razy PANNA COTTA Składniki na Panna Cotta: (ilość na 4 ramekiny) żelatyna (dla vege agar agar) 400 ml mleka (robiłem i w wersji z mlekiem migdałowym i z kokosowym z puszki) 2 łyżki miodu ⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli Składniki na sos truskawkowy: ⅓ szklanki octu balsamicznego około 400 gram truskawek 2 łyżki miodu szczypta soli wanilia łyżka soku z cytryny

PaleoLife
Indyjska zupa krem z kalafiora 137

imbiru 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonej kolendry 1,5 łyżeczki mielonego kuminu 1000 ml bulionu ( przygotowanego na bazie  domowej pasty warzywnej ) 400 ml mleczka kokosowego oliwa z oliwek do smażenia sól do smaku gęsty jogurt naturalny świeża kolendra płatki chili do posypania Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Warzywa szklimy w garnku

Kulinarne przygody Gatity
ryba w sosie slodko - kwaśnym na ziarnie orkiszu 159

panko, lub bułka tarta pół puszki ananasa w zalewie 1-2 cebule sok z cytryny 2ząbki czosnku 3-4 łyżki keczupu chilli do smaku sól,pieprz do smaku olej kokosowy ,lub inny do smażenia Wykonanie Umyć i osuszyć filety ryby i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny ,posypać sola i pieprzem,odstawić na 20-30 minut. Cebulę obrana pokroić

w mojej kuchni
Budyń białkowy z nasionami chia 121

można ewentualnie zastąpić zmielony siemieniem lnianym. Składniki: Banany – 1 sztuka Odżywka białkowa Sunwarrior Classic PLUS – 1 miarka (u mnie waniliowa) Mleko roślinne – 125ml (u mnie mleko kokosowe) Nasiona chia – 2 łyżeczki Borówki – do ozdoby + do środka według uznania Wykonanie: Wszystkie składniki, poza borówkami, zblenduj na gładko i przełóż do miseczki. Wmieszaj borówki i wstaw

Blendman
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami 280

dokładnie wymieszać. Ostudzić. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Na pierwszy nałożyć krem, następnie truskawki. Przykryć kolejnym blatem, posmarować kremem i truskawkami. Wierzch polać polewą i można udekorować wiórkami kokosowymi

Niebieski kubek z kawa
Dietetyczne brownie z czereśniami na bazie czerwonej fasoli 137

serkiem mascarpone <3 Zapewniam Cię, że czegoś takiego jeszcze nie jadłeś :D Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4-5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 5-6 łyżek miodu 2 miarki odżywki białkowej 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 2 łyżki kakao Dodatkowo: 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego

Malinowo w kuchni
Kruche ciasteczka chałwowe ze słonecznikiem 131

które trochę urozmaicą pomniejszanie naszych słodkich zasobów.  Pokombinowała chwilkę i ostatecznie zaryzykowałam taką autorską wersję kruchych ciasteczek chałwowych: Potrzebujemy: - 200 g słonecznika - 140 g masła - 10 g tłuszczu kokosowego klarowanego - 200 g chałwy waniliowej - 180 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 1 duża łyżka miodu - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 duże jajko Na początek

I tu będę miała takie te
Biszkopt z kremem czekoladowym i truskawkami, 10 pomysłów na truskawkę 192

more strawberry dishes, click below. 1. Najprostsze bezglutenowe i wegańskie krucheciasto z truskawkami /  The easiest gluten-free and vegan pie with strawberries 2. Świeże truskawki z bitą śmietaną kokosową / Fresh strawberries with whipped coconut cream 3. Jaglany pudding z truskawkami / Millet pudding with strawberries 4. Pyszny dżem truskawkowo-bananowy / Delicious strawberry and banana jam 5.  Dżem truskawkowy / Strawberry

Qlinarnie i Qlinarnie
Budyń jaglano -truskawkowy. 126

truskawkowy . Ja zrobiłam go z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale może też być mleko jakiekolwiek i będzie równie pyszny. Składniki: dwie porcje 1/ 3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego ,migdałowego u mnie 0,5 kubeczka jogurtu naturalnego 300 g truskawek 1 łyżka cukru ,u mnie bez cukru Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą . Przesypujemy do garnka

Ladylaura.
Macaroni & cheese 178

daniu! :) Baza dania: 500 g makaronu penne z pszenicy durum ok. 0,5 kg kiełbasy wieprzowej pokrojonej w kostkę 1 puszka kukurydzy konserwowej duże naczynie żaroodporne 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia Kukurydzę otwieramy i odsączamy z zalewy, przesypujemy do naczynia żaroodpornego.  Następnie do dużego garnka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Wrzucamy makaron i gotujemy wg czasu

Cooking Monster
Batony muesli 216

łyżki miodu 200 g płatków owsianych 250 g mieszanki ziaren np. Bakal (siemię lniane, sezam, słonecznik, pestki dyni) 100 g pokrojonych na mniejsze kawałki migdałów 50 g wiórek kokosowych 100 g żurawiny 50 g rodzynek Do rondelka wrzucamy masło, cukier oraz miód. Wszystko mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy ze sobą. Całość

Cooking Monster