Buzia aż się śmieje na ich wspomnienie. Pamiętacie je? Kilka składników, kilka minut i gotowe. To jak? Robimy? CIASTKA OWSIANE BEZ PIECZENIA Składniki: 100 g masła roślinnego lub oleju kokosowego 3/4 szklanki brązowego cukru trzcinowego 4 łyżki ciemnego gorzkiego kakao 2 szklanki uprażonych płatków owsianych razowych ( tutaj pisałam o ich zdrowotnych właściwościach) 1/2 szklanki prażonych ziaren słonecznika ok pół szklanki
Naturalna Kuchniaozdobiłam je słodkim białym kremem. Świetnie nadadzą się również na nadchodzący weekend majowy, wszelkiego rodzaju pikniki i wycieczki :) szklanka mąki gryczanej 0/5 szklanki mąki owsianej bg 1/4 szklanki mąki kokosowej 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody 0/5 szklanki cukru trzcinowego szklanka oleju rzepakowego 3 szklanki drobno startej marchewki łyżeczka cynamonu około 140 g bakalii ( np. posiekane orzechy
Mienta blogmasy wraz z kakao. Wstaw do lodówki, najlepiej na kilka godzin lub całą noc. Z gotowej masy formuj ładne kulki, następnie obtocz je w kakao, wiórkach kokosowych lub posiekanych orzechach. Smacznego
Garniec Magalieżurawiną! Nazywam je wersją dla niecierpliwych. Czego będziemy potrzebowali aby je przygotować? opakowanie racuchów z żurawiną SYS wodę gazowaną cukier puder do posypania przed samym podaniem nierafinowany olej kokosowy do smażenia SKWORCU Sposób wykonania znajdziesz na tekturowym pudełku. Do miski wsypujesz zawartość opakowania, dodajesz gazowanej wody, mieszasz i smażysz na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypujesz cukrem pudrem. Danie
Z Kuchni Do Kuchnikwaśny. Danie jest przygotowane bez tłuszczu więc polecam wszystkim tym, którzy dbają o sylwetkę. SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 3 grube plastry świeżego ananasa - czerwona cebula - cukinia przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę
SMYKWKUCHNIPrzepyszne śniadanko! Takie jak lubię najbardziej tj. owsianka ze świeżym i soczystym mango, z domową granolą kokosową i nasionami chia. Takie proste a takie dobre. Zazwyczaj to co proste jest najlepsze. Ostatnim czasem zaczęłam więcej uwagi poświęcać śniadaniom, lubię troszkę dłużej celebrować tą chwilę i cieszyć się małymi rzeczami, takimi prostymi gestami. Wystarczy miskę z owsianką i kubkiem herbaty
SMYKWKUCHNIzawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i mleku oraz obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu. Zdrowszy i bezwonny. Mniam! A do tego maślanka i kolacja, nawet dla zakochanych - gotowa
Lawendowe Nieboszklanka amarantusa ekspandowanego 2/3 szklanki łuskanych ziaren słonecznika 2 jajka 3 łyżki masła orzechowego 50 g masła 4 łyżki drobno posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich (ja zamiennie dałam wiórki kokosowe) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo (ja nie dawałam): polewa czekoladowa ziarna sezamu Ziarna słonecznika wsypujemy na suchą, rozgrzaną patelnie i przez chwilę prażymy
Czary - gary w kuchniopcjonalnie) Mąka owsiana – 80-100g Napój ryżowy w proszku – do obtoczenia (może być inny) Mleko roślinne – gdyby masa była zbyt gęsta (u mnie odrobina mleka kokosowego ) Wykonanie: Ugotowaną kaszę, daktyle, skórkę i sok z cytryny, wanilię i opcjonalnie syrop ryżowy umieść w misce i zblenduj na gładko. Dodaj mąkę owsianą i wmieszaj ją dokładnie w zblendowaną
Blendmancukru 100 g masła 4 żółtka 1 jajko Nadzienie: 200 g maku 100 g cukru 1 jabłko 1/2 szklanki zmielonych orzechów 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wykonanie: Drożdże mieszam w garnuszku z ciepłym mlekiem, cukrem i odrobiną mąki, nakrywam ściereczką i czekam, aż zaczną pracować, dodaję rozpuszczone masło i żółtka utarte z pozostałym cukrem. Dosypuję tyle
Ciasteczkowy Potwórchilli 1-2 łyżeczki curry jajko 1,5 łyżeczki kaszy manny ( dajcie więcej jak potrzeba) 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka sezamu ziaren sok z cytryny sos sojowy olej kokosowy sól,pieprz,cukier,natka,woda mineralna gazowana *********************************************************** Mięso wyrabiamy z jajkiem , kaszą manną ,sezamem i wodą mineralną 2 łyżkami.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Z masy mięsnej formujemy kotleciki.Ka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiczubrycą. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do ugotowanej kaszy. Dodajemy też groszek (z mrożonki) i dokładnie mieszamy. Młode lub małe marchewki myjemy dokładnie. Smarujemy olejem kokosowym lub innym tłuszczem. Pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 10-15 minut – zależy od wielkości marchewki i stopnia wypieczenia, jaki lubimy; ja lubię lekko chrupiące, więc
Kucharzycapryskania to po prostu trzeba się nauczyć. By pociągnąć temat załączam kolejne 2 przykłady wraz ze składem: Skład: MAŚLANKA (68%), oleje roślinne 30% (całkowicie utwardzony olej palmowy, olej kokosowy, olej palmowy), MAŚLANKA w proszku (0,3%), skrobia modyfikowana, emulgatory (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny SOJOWE), substancje zagęszczające (guma guar, mączka chleba świętojańskiego) Skład: bulion
Kuchnia PROzdrowotnadrożdży 3 jajka 5 łyżek miodu 1 cukier wanilinowy 1 cukier ze skórką cytryny Nadzienie: 4 - 5 jabłek (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki rodzynek 3 łyżki suszonej żurawiny 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu Dodatkowo: 4 łyżki mleka 2 łyżeczki cukru trzcinowego Mąkę przesiewamy do dużej miski. Mleko podgrzewamy
Czary - gary w kuchniłyżka młodego jęczmienia łyżka chia wersja z dodatkami (owoce dodajemy po łyżce, resztę po łyżeczce na porcję): 100 g mrożonego szpinaku 450 g ananasa duża pomarańcza granat jagody wiórki kokosowe mieszanka ziaren (pestki dyni, słonecznika, orzeszki piniowe) nerkowce młody jęczmień błonnik malinowy chia Szpinak oraz obrane i pokrojone owoce miksujemy na gładko wraz z chia i młodym jęczmieniem. Przelewamy
Mienta blog