słodyczy. Dzieciaki je uwielbiają. Spróbujcie a z pewnością również je polubicie. POTRZEBUJEMY: 200 g czekolady gorzkiej 60 % 2 białka (zimne) 1/2 szklanki drobnego cukru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1/3 łyżeczki olejku waniliowego kilka łyżek śmietany kremówki Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (góra-dół) . Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. 170 g czekolady roztapiamy na parze
WYSPA SZCZĘSLIWAtradycyjnych serników. Niezwykle kremowy, bardzo prosty w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia :) Spód: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki musu jabłkowego domowego lub ze słoiczka 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego ewentualnie 2 łyżki syropu karmelowego 0 kcal Jedną szklankę płatków owsianych zmielić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę. Wyrównać
Chocolate Muffin Blogkolację, ale wiem, że nie raz takim śniadaniem rozpocznę weekend :) 200 g puree z dyni* 1,5 szklanki mąki owsianej bg 2 jajka 3 łyżeczki organicznego cukru kokosowego 2 płaskie lyżeczki proszku do pieczenia spora szczypta cynamonu 7-8 śliwek 0/5 łyżeczki cynamonu łyżka miodu (użyłam rzepakowego)—>KLIK opcjnalnie inne owoce i jadalne kwiaty Puree z dyni
Mienta blogBotwinka w ten sposób podana jest bardzo treściwym daniem i do tego pysznym. Botwinkę uwielbiam na różne sposoby np. z mleczkiem kokosowym ale z soczewicą mnie zauroczyła i będzie stałym gościem na moim stole. Polecam i Wam gorąco. Botwinka z soczewicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieThai bez glutaminianu sodu 2 łyżki sosu rybnego 1 limonka 50 g prażonych orzeszków ziemnych 90 g kiełków fasoli Mung 1/2 łyżeczki płatków chili 4 łyżki oleju kokosowego lub arachidowego 2 jajka Przygotowanie: Makaron moczyć w letniej wodzie przez około godzinę, następnie odcedzić i przekroić na pół. Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek i pokroić na mniejsze kawałki. Kurczaka wymieszać
Kuchcik gotujejuż teraz zapraszam do udziału w kolejnej (zimowej) edycji akcji :) A oto zgłoszone przepisy: Miodowo-cynamonowa granola na dobry początek dnia autorka: peanutbuttermonster | blog: PEANUTBUTTERMONSTER Dietetyczna tarta kokosowa z świeżymi owocami autorka: zielona.kuchnia92 | blog: 365 dni dookoła kuchni. Arbuzowa lemoniada z imbirem, cytryną i miodem autorka: siarenka | blog: siarenka - kulinarnie Koktajl bananowo-grejpfrutowy autorka: MilionSmakow | blog: Milion Smaków
Weekendy w domu i ogrodziedodać jogurt lub maślankę. Bardzo dobrze smakuje na zimno i może być daniem na wynos. O brzoskwiniach i ich właściwościach zdrowotnych można przeczytać w przepisie na tartę brzoskwiniowo-kokosową
My Chcemy Jeśćlody kalafiorowe z bananem i mango, z syropem klonowym i mąką kokosową~ Dojrzałe mango aż się prosiło, aby zmiksować je w tych lodach :) Mimo wszystko chyba malinowe bardziej mi smakowały :D Jak czytacie ten post ja jestem już w drodze na wakacje. W tym roku wyjątkowo późno, bo gdy wrócę to właściwie zaraz będę musiała iść do szkoły :( Więc
breakfast of dreamstakie desery. Tapiokę można łączyć z cukrem, miodem, wszystkim co słodkie. Polecam i udanego poniedziałku Wam życzę :) Składniki: 60 g kuleczek tapioki 400 ml mleka (może być kokosowe lub inne, u mnie zwykłe krowie) 2 łyżki cukru trzcinowego 3 - 4 kostki czekolady gorzkiej owoce (u mnie truskawki) Tapiokę wrzucam do mleka i moczę 1 godzinę. Po tym czasie stawiam
kruche babeczkirazem z cukrem i odrobiną wody na jednolitą masę. Przekładamy do miseczki, wyrównujemy powierzchnię i zamrażamy. Podajemy z ułożonymi na wierzchu mrożonymi jeżynami. Taki deser doskonale smakuje z wiórkami kokosowymi. Dla dorosłych można przygotować wersję z dodatkiem owoców zmiksowanych z ulubionych winem
Moja smaczna kuchniałyżki kakao szczypta soli aromat pomarańczowy 250 g margaryny min. 80% tłuszczu - rozpuszczonej i przestudzonej 2 łyżki rodzynek Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Jajka wyjmij 1-2 godziny wcześniej, aby nabrały temperatury pokojowej. Utrzyj je mikserem z solą i cukrem na jasną puszystą masę - potroją swoją objętość. Pod koniec dodaj
Anioszek w kuchnicukrem cytrynowym.Dodać do utartych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Wlać ciasto do blachy [ u mnie blaszka aluminiowa Gosia]i ułożyć śliwki, można posypać cukrem [ u mnie cukier kokosowy]. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut
Moje domowe kucharzeniewszystko można zrobić samemu, ale nie zawsze się chce Pasta śliwkowo-czekoladowa Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 80g prażonego słonecznika 12 suszonych śliwek 1 spora łyżka oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50ml mleka roślinnego lub do uzyskania pożądanej konsystencji Wykonanie: 1 Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu lub w malakserze i zmiksuj na gładką pastę. Pasta śliwkowo-czekoladowa
Blendmansię świetnie również do dań, takich jak w tym przypadku, pseudomięsnych. Pasztet ze śliwką Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 90 minut Potrzebujesz: 150g zielonej soczewicy 150g kaszy jaglanej 100g oleju kokosowego 3 cebule 10-15 suszonych lub wędzonych śliwek 3 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 1 ziele angielskie 1 goździk 1 jałowiec 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka cząbru po dużej
Blendmannatki pietruszki drobno posiekanej 3 ząbki czosnku przekrojonego na pół 1 korzeń imbiru przeciętny na pół 6 malutkich kukurydz 2 limonki (sok) 1 garść kiełków bambusa 6 łyżek śmietany kokosowej 2 łyżki masła 300 ml. sosu sweet Chilli 5 łyżek imbir&chilli 2 papryczki chilli pokrojona drobno 3 baby słodkie papryki pokrojone cienko Makaron ryżowy- gotujemy według przepisu
Viola cooks with passion