rodzynki,suszone śliwki i morele, migały, orzechy: włoskie, nerkowce, laskowe. Owoce : maliny, truskawki, jabłka, gruszki, pomarańcze, brzoskwinie, żurawina. Warzywa : cebula, papryka, ogórek, rzodkiewki. chrzan, czosnek, inne : lubczyk, kolendra, wiórki kokosowe, cynamon, prawdziwe kakao, koper i przyprawy : wszystkie, oprócz soli
Pysznosci Babci BasiMożna zjeść całą porcję na raz nawet na kolacji - bez konsekwencji :) Więcej pisać nie będę - spróbujcie sami!* Składniki (1 porcja): - 1 średni upieczony/ugotowany batat - 15g kakao - 100 ml mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Krem przełożyć do miseczki
CookYourselfherbatników 100 g masła 2 łyżki kakao 500 g sera na sernik (może być z wiaderka) 400 g śmietany kremówki 100 g mlecznej czekolady (+ opcjonalnie 1 łyżka oleju kokosowego – czekolada nie zastyga wtedy na twardą warstwę i łatwiej pokroić spód ciasta) 70 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 Snickersy Składniki na domowy karmel (można zastąpić kajmakiem z puszki
Ciastkozercywkrój kilka papryczek lub sypnij więcej sproszkowanej. Sos do pizzy Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 puszka pomidorów pelati 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego garść świeżej bazylii i oregano lub ewentualnie po sporej łyżeczce suszonych szczypta ostrej papryki sól do smaku Wykonanie: 1 W garnku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę
Blendmanpestek śliwki (miąższem do góry). Piec w temp. 200 stopni C. przez 40 minut. Podawać ciepłe, ale nie gorące. ----- Podobne: Rustykalna tarta ze śliwkami Tarta z gruszkami Ciasto śliwkowo-kokosowe
Weekendy w domu i ogrodziesezamu 100 g płatków migdałowych 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g nasion słonecznika 50 g nasion chia 3 białka jaja 4 łyżki miodu 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Kuchnia bezglutenowadużych naleśników: 360 ml mleka roślinnego (dałam ryżowe) 2 jajka 60 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą i odstaw na kwadrans. Jeśli ciasto będzie za gęste dolej kilka łyżek wody. Smaż cienkie naleśniki na bardzo gorącej patelni ( ja smażyłam
Kuchnia bezglutenowanieskomplikowana do wykonania. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: 225 g mieszanki do ciast Nutri Free 110 g margaryny bezmlecznej ( lub masła) 100 g cukru lub ksylitolu 1 jajka 1 szklanka kokosowej bitej śmietanki z tego przepisu świeże truskawki liście mięty Masło i cukier umieść w misie miksera i dokładnie utrzyj. Dodaj mieszankę mąk i rękoma zacznij wyrabiac ciasto. Dodaj jajka
Kuchnia bezglutenowajajka 2 łyżki mąki bezglutenowej ( u mnie Mix Per Pane NUTRI FREE ) 2 łyżki cukru 3/4 szklanki sezownowych owoców 1/2 szklanki gęstego jogurtu lub serka waniliowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Białka oddziel od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera na najmnijesze i dodaj żółtka. Po chwili mąkę i cukier. Delikatnie zmiksuj. Na dużej ptaelni rozgrzej olej
Kuchnia bezglutenowadodatkiem owoców. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 2 jajka - osobno białka i żółtka 2 łyżki serka twarogowego mielonego ( u mnie President) 2 łyżeczki nasion chia 2 łyżeczki otrębów gryczanych olej kokosowy Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj dokładnie z serkiem, otrębami i nasionami chia. Do ubitej piany powoli dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Nieprzywierająca patelnie lekko natłuść i nakładaj
Kuchnia bezglutenowamargaryny roślinnej 500 g mieszanki mąk bezglutenowych ( u mnie Mix per Pane Nutrifree ) mąka do podsypania farsz: 3 marchewki 1cukinia 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 łyżka oleju kokosowego ulubione przyprawy parmezan Z serka, masła i mąk przygotuj jednolite i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na podsypanym mąką stole na grubość ok. 1,5 cm i wyłóż nim wysmarowaną tłuszczem
Kuchnia bezglutenowawody 20 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 500 g kurek 1 cebula olej kokosowy sól, pieprz Mieszankę wsyp do miski. Drożdże rozpuść w wodzie i dodaj do mąki. Energicznie wymieszaj. Dodaj oliwę i sól i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Z ciasta uformuj kulę
Kuchnia bezglutenowalodówce do następnego dnia. Koktajle często zabieram do pracy lub zjadam w postaci gęstego smoothie. 1/2 awokado 1 mały banan 1 miarka odżywki białkowej (można pominąć) 300 ml mleka kokosowego Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
TetiisheriSKŁADNIKI: 2 bardzo dojrzałe banany 1/4 szklanki ksylitolu (cukru) 3/4 szklanki mąki Schar mix C (mąki pszennej) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko rozmiar L 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego (innego o neutralnym smaku lub stopionego masła) 7-10 dag bakalii – u mnie siekane orzechy włoskie, rodzynki złociste i żurawina PRZYGOTOWANIE: Banany umyć, obrać ze skórki, rozgnieść widelcem z ksylitolem
Kuchenne zapiski Edyty