odżywiania, to zwalczę wszystko! Wracając do ciasteczek... Składniki na 30 sztuk: 1 szklanka orzechów brazylijskich, 3/4 szklanki orzechów włoskich, 3/4 szklanki migdałów, 1/2 szklanki pulpy po zrobieniu mleka kokosowego, 1 szklanka pulpy po wyciśnięciu soku marchewkowego, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 1 łyżka syropu daktylowego lub 18 kropli stewii. Wykonanie: Wszystkie
Jeść, by żyć w zdrowiudużej mocy i blendujemy na gładką masę (można dodać trochę wody - max. 100 ml, gdy blender nie daje rady). Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy olejem kokosowym. Odstawiamy w ciepłe miejsce o temperaturze 30-40 stopni na 6 h. Jeśli ciasto nie wyrośnie, to umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 40 stopni na 2,5-3 godziny
Jeść, by żyć w zdrowiucałym naleśniku, następnie zawijamy jak tradycyjne krokiety. Zamaczamy z każdej strony w cieście naleśnikowym, a następnie obtaczamy w zmielonych płatkach owsianych. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym (nierafinowanym). Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiudanie doskonałe. Oj... będę to przygotowywać częściej. I Wam też to radzę. Składniki na 3 porcje: 200 g brązowego ryżu, sos: 1/2 średniej wielkości kalafiora, 5 łyżek mleka kokosowego, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych, 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie), 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, garść świeżej natki pietruszki, garść suszonego lub świeżego czosnku niedźwiedziego (w przypadku
Jeść, by żyć w zdrowiuzobaczyć miłą niespodziankę. Ciasteczka są łatwe w przygotowaniu. Kształtem przypominają nasze polskie pierogi. A jak smakują? Przekonajcie się sami SKŁADNIKI : mąka pszenna – 250 gram plus ekstra do posypania olej kokosowy – 60 ml ( można użyć również słonecznikowy czy inny ) jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – pół łyżeczki cukier brązowy – 70 gram serek mascarpone – pół opakowania – 125 gram cynamon – pół łyżeczki PRZYGOTOWANIE
kuchniabellissima.wordpress.comdowolne inne owoce. Możliwości jest tyle, że książkę można by napisać. Kwestia tego, co masz w lodówce i szafce, i na co masz ochotę. Dla mnie, np. mleko kokosowe + maliny + tahini, to równie szałowe połączenie, jak wersja szarlotkowa. Koniecznie pieczona jaglanka powinna zawitać u Ciebie na śniadanie! Artykuł Pieczona jaglanka z jabłkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanplacków: 350 g maślanki naturalnej 200 g jabłek – ok. 3 małe sztuki lub 2 średnie 200 g mąki kukurydzianej 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka erytrolu olej kokosowy do smażenia Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajko i maślankę, mieszamy. Dodajemy mąkę, cynamon i erytrol i mieszając łączymy składniki do uzyskania jednolitej masy. Smażymy
Kucharzycaskorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Zrobiłam Lilce kanapkę, poskubała trochę z niechęcią i powiedziała, że chce owsiankę. Kokosowa owsianka z jogurtem, mango i nasionami chia. Mała miłośniczka płatków owsianych nasyciła się nimi aż po uszy! :-) Śniadanie pewniak - lubię jak zajada się ciepłą owsianką przed przedszkolem - wtedy mam pewność
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSkładniki: na 12 babeczek 1 i 2/3 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka sody 3/4 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu 2 większe marchewki Przygotowanie: … Czytaj dalej Babeczki marchewkowe
czarrna od kuchnipasta migdałowa odgrywa tu główną rolę i wszyscy czym prędzej się do niej dobierają jedząc wypiek :) Składniki: 150 g mąki pszennej o wyższym typie 50 g cukru kokosowego 2 czubate łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody szczypta soli 200 ml napoju owsianego z kokosem (Amandin) 6 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego
Zdrowie na języku :Płyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu piri piri lub 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1,5 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki czosnku w proszku Sól himalajska Olej kokosowy lub rzepakowy Przygotowanie: Kasze gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu lub po prostu do momentu aż zmięknie. Mięso podsmażamy na odrobinie oleju z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami
Czarnawisienkawyrobić ciasto.Podzielić na 3 części .Zawinąć w folie i na 1 godz .do lodówki. Nadzienie: ~~~~~~~~~~ puszka duża gotowego maku 1 słoik wiśni 2 słoiczki dżemu wiśniowo-kokosowego Polewa: ~~~~~~~~~~ 10 dag ciemnej czekolady 4 łyżki mleka 2 łyżeczki masła lub gotowa polewa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jedną porcję ciasta wałkujemy i układamy w formie wyłożonej papierem,na nie jeden słoiczek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibyło najmniejszego problemu. 10 marca wysiałam namoczone przez 24 godziny nasiona pelargonii do wielodoniczek, po dwie sztuki do każdej przegrody wypełnionej mieszanką świeżej ziemi, bardzo drobnego perlitu i włókna kokosowego. Na ciepłym, słonecznym parapecie większość namoczonych wcześniej nasion zaczęła kiełkować już dwa dni później (najdłużej ociągały się białe). Już 21 marca pierwszy raz pikowałam pelargonie, a 5 kwietnia przesadziłam najładniejsze
Karo in the KitchenSkładniki (na 1 porcję) - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g), - 5 truskawek (ok. 75 g), - banan (ok. 115 g), - łyżeczka nasiona chia (ok. 5 g), - łyżeczka wiórków kokosowych (ok. 3 g), - kilka liofilizowanych truskawek (ok. 5 g), - łyżeczka ziarna kakao (ok. 5 g), - łyżeczka migdałów (ok. 5 g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy banana z truskawkami i jogurtem. 2. Dekorujemy nasionami
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachroku eksperymentuje z przepisami z dodatkiem dyni :) Na blogu znajdziecie m.in. przepis na rewelacyjną zupę dyniową przygotowaną na mleczku kokosowym lub idealnie kremowe tiramisu . Dzisiaj zachęcam do przygotowania gołąbków w sosie dyniowym. Będziecie zaskoczeni smakiem poniższego sosu - lekko pomidorowego, a zarazem delikatnie słodkiego. Wbrew pozorom, puree z dyni idealnie pasuje do sosu pomidorowego. Składniki na porcję dla 4-6 osób
Ugotować