kokosowe - 19941 przepisów (strona:883/1330)

OMNI Superfoods - mieszanka do smoothie :) 166

wysoce bio przyswajalne zrównoważony profil białkowy  niskokaloryczne niskotłuszczowe Sposób użycia Przygotowanie OMNI Superfoods jest bardzo proste. Wystarczy wymieszać 1-2 łyżki proszku z 350 ml wody lub wody kokosowej. Możesz także dorzucić 1-2 banany i garść owoców jagodowych, aby uzyskać bardziej treściwy posiłek.  Co zyskujesz pijąc OMNI: dobrą kondycję utratę masy ciała energię oczyszczenie zdrowie witalność siłę

Zdrowie na języku :P
Daktylowe kulki młodości z masłem orzechowym 206

dużych kul mocy lub 10 małych: 30 suszonych daktyli 1/2 szkl. pestek słonecznika 2 łyżki nasion chia od Galeria Herbat  (świetna cena!) 1/2 szkl. wiórek kokosowych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka płynnego miodu Sezam do obtoczenia Przygotowanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 min.  Do miski wrzucamy wszystkie składniki (łącznie z odsączonymi już daktylami) oprócz

Czarnawisienka
WITARIAŃSKIE TRUFLE CZEKOLADOWE Z POMARAŃCZOWĄ NUTĄ 174

takiej formie: Składniki na 15 trufli: 0,5 szklanki surowych migdałów, 0,5 szklanki surowych  orzechów włoskich, 0,5 szklanki surowych orzechów laskowych, 0,5 szklanki surowych płatków kokosowych, 0,5 szklanki surowego kakao w proszku, 5 suszonych moreli, 5 suszonych daktyli, 1/2 łyżeczki wanilii w proszku, 3-4 krople olejku pomarańczowego, 2 łyżki soku z pomarańczy. Wykonanie: Wszystkie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Wegańska zupa z dynią i soczewicą 165

California dreamin" w wykonaniu Diany Krall, no po porostu poezja. Lubię też takie jesienne dania, jak ta zupa. Lekka, w egańska i s ycąca.  Skladniki: -1 łyżeczka oleju kokosowego  -1 l wody -800g dyni (waga po obraniu i oczyszczeniu) -2 marchewki  -4 łodygi sera naciowego -3 pomidory  -1 cebula  -1 ząbek czosnku

Smakuj życie!
Zupa dyniowa z pastą curry 162

oczywiście nie mogło takiej zabraknąć na pożegnanie dyniowego sezonu. Tym razem zupa jest na bazie pasty curry własnoręcznie przygotowanej. Właściwie to gdyby dodać mleko kokosowe zamiast zwykłej śmietanki, można by ją nazwać tajską. Miłośnicy takich zup na pewno docenią jej walory smakowe. Ja poza smakiem uwielbiam jej właściwości rozgrzewające. Składniki: – 3 łyżki pasty curry

To co kocham
Kokoski 136

łyżeczki proszku do pieczenia Polewa • 1,5 szklanki cukru • 1/3 szklanki mleka • 300 g masła • 1 cukier waniliowy • 9 łyżek kakao • 3 łyżki wódki – • opakowania wiórków kokosowych 400 g Wykonanie: • Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. • Dodać miekkie masło i miód, zmiksować razem. • Na koniec wsypać mąkę z proszkiem

To co kocham
Sernik z marcepanem 142

masą serową. • Mocno schłodzony marcepan zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przemieszać z kakao. • Do masy serowej wmieszać marcepan i wiórki kokosowe. • Wyłożyć okrągłą tortownicę (26 cm średnicy) papierem do pieczenia, wysmarować masłem i wlać masę serową. • Piec w 200 st.C przez 15 minut, następnie obniżyć temp

To co kocham
Ciasto serowe z dynią 132

dynia pieczona w piekarniku i zmiksowana) • 1 szklanka mąki ryżowej, może być każda inna • 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej • 1/3 szklanki oleju • 4 łyżki cukru z palmy kokosowej, może być zwykły • 1/2 łyżeczki cynamonu • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany • 1/2 szklanki drobnych cukierków czekoladowych – choco chips Wykonanie: • Wymieszać

To co kocham
Ciasto dyniowe z cynamonem 151

składników. Składniki: • 3 szklanki dyni startej na drobnych oczkach • 1,5 szklanki mąki gryczanej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru – u mnie z palmy kokosowej • 1/2 szklanki oleju • 2 jajka • 1 mały jogurt naturalny • 1 łyżeczka cynamonu • 1 płaska łyżeczki sody • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: • Wymieszać osobno mokre i suche

To co kocham
Pasta tahini 166

Moja pasta tahini będzie wykorzystana do… ciastek francuskich. Gorąco polecam i życzę smacznego. Co jeszcze znajdziesz na blogu z sezamu? Chałwę domową z pistacjami Tahini Dip tahini Sezamki owsiano kokosowe Wydrukuj przepis The post Pasta tahini appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Olej... Oliwa... Ocet... 166

nadanie daniom dodatkowych walorów smakowych. Nie jest to więc żadna reklama. Jakich olejów, oliw i octów używam? A takich, jak poniżej :) Moim ulubionym tłuszczem do smażenia jest olej kokosowy (oraz masło klarowane , na które przepis podawałam tutaj ). Bardzo lubię smażyć na tym oleju, ponieważ nie zmienia smaku dań, nic się na nim nie przypala i jak dla mnie - jest bardzo

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Olej... Oliwa... Ocet... 166

nadanie daniom dodatkowych walorów smakowych. Nie jest to więc żadna reklama. Jakich olejów, oliw i octów używam? A takich, jak poniżej :) Moim ulubionym tłuszczem do smażenia jest olej kokosowy (oraz masło klarowane , na które przepis podawałam tutaj ). Bardzo lubię smażyć na tym oleju, ponieważ nie zmienia smaku dań, nic się na nim nie przypala i jak dla mnie - jest bardzo

Szczęśliwa kuchnia
ZUPA KOKOSOWA 146

szum morza i gorący piasek parzy nas w stopy.Zapraszam.   1 śr.kalafior 1 marchewka kawałek selera papryka czerwona 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 3 duże łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki oleju sezamowego lub słonecznikowego pieprz sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kaszę gotujemy w 1.5 litra wody,odcedzamy,wywar z gotowania zachowujemy.Marchewkę,seler,paprykę czyścimy i ścieramy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Trufle dyniowe 211

garnku wielofunkcyjnym all in one coopot Russell Hobbs.  Świetnie się spisał!!!  Łapcie przepis na pyszne trufle :-) TRUFLE DYNIOWE ✔1 szkl.puree z dyni  ✔6 łyżek mąki kokosowej  ✔1 łyżka masła orzechowego  ✔2 łyżki syropu klonowego  ✔cynamon/kardamon  Składniki wymieszać. Uformować kulki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.  1 tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli. Namoczyć

Tetiisheri