najlepiej C 2 płaskie łyżki cukru + 3-4 łyżki wrzątku 1 płaska łyżeczka soli 1,5 łyżki neutralnego oleju do smażenia w wysokiej temperaturze (używam ryżowego zamiennie z kokosowym) bardzo, bardzo zimna woda opcjonalnie: papryka wędzona Zapisz
Karo in the Kitchenpodzielę się przepisem! Pieczony grejpfrut z miodem, kokosem i jogurtem Składniki: 1 duży grejpfrut 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki skórki z cytryny 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Owoc przekrawamy na pół. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej z połówek smarujemy 1 łyżeczką miodu. Pieczemy w temperaturze 200 st. C. przez 5 minut. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniaSkładniki opakowanie śledzi cebula lub por lampka pół wytrawnego białego wina odrobina masła lub oleju kokosowego kilka listków szpinaku sól, pieprz 50 g borowików Przygotowanie Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (posolić). Gotować ok 20 min, następnie pokroić w paseczki włożyć znów do gotującej się wody i podlać winem. Trzymać na ogniu kolejne 15 min, tym razem dodać lekko podsmażoną
Gaździnka warzytemu gazowanemu napojowi wyszły niezwykle puszyste. SKŁADNIKI ½ szkl. mleka. ½ szkl. napoju SPRITE, 1 jajko, ¾ szkl. mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju kokosowego WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami
słodki bratekczystego naczynia. Jeśli po wystudzeniu w masie powstaną grudni wystarczy całość dokładnie zmiksować blenderem. Mango curd: 1/2 dojrzałego mango 1/2 soku z cytryny 2 żółtka 50 gram oleju kokosowego 50 gram cukru pudru Mango miksuję za pomocą blendera na gładki mus, który dodatkowo przecieram przez sito. Mus z mango, sok z cytryny, cukier, masło i żółtka umieszczam w metalowej
Mango Papajaszklanki miodu 2 jajka 150 ml zimnego mleka 2 i 1/2 łyżki nasion chia Kruszonka 50 g masła 1/4 szklanki mąki 2 łyżki cukru 3/4 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę o średnicy ok 23 cm wykładamy papierem do pieczenia 2. Śliwki przekrawamy na pół i pozbywamy pestek, zasypujemy brązowym cukrem i cynamonem
Słodki Kompromisszerokie pole do popisu. Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 10 min 1 szklanka mrożonych owoców leśnych 1/2 szklanki pure z upieczonych buraków* 1/2 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, ryżowe, orzechowe) ew. zwierzęce 2 łyżki nasion chia *buraki pieczemy w folii ok 1 h, następnie obieramy Dodatkowo dowolne owoce, nasiona, orzechy, jagody itp. Przygotowanie: 1. Mrożone owoce, pure
Słodki KompromisCzas przygotowania 15 min 3/4 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki płatków orkiszowych 2 łyżki nasion chia 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki syropu klonowego 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 granatu Do podania jogurt naturalny garść dowolnych orzechów garść suszonej żurawiny Przygotowanie: 1. W rondelku umieszczamy płatki, mleko, syrop klonowy, kakao i chia, zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy
Słodki Kompromisblenderze kielichowym lub przy użyciu blendera ręcznego, szybko bez brudzenia wielu naczyń, przepis można dowolnie modyfikować, zrobić muffiny z dodatkiem kakao można zamienić banany na miód lub cukier kokosowy jak kto lubi. Swoje papilotki pokolorowałam mazakami na czerwono :) żeby bardziej przypominały tradycyjne pudełko od popcornu :) Składniki na ok 12 muffinek : 280 g patków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia
zdrowa vege kuchniaUwielbiam pieczarki. Mogłabym jej jeść pod wieloma postaciami. Są wspaniałą bazą do sosów (polecam Wam sos na bazie mleczka kokosowego ), idealne do łazanek i wielu sałatek oraz jako samodzielna przekąska. Dziś zapraszam Was na pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym. Idealne na przyjęcie (zwiększcie ilość) lub od tak gdy mamy po prostu na coś ochotę Spróbujcie. Składniki: (na 8 sztuk
Słodkie okruszkiżółto. Składniki na 2 porcje: 1 duża pomarańcza 1 jabłko 1 banan 1 kłącze kurkumy 3- cm kawałek imbiru 1 szklanka wody mineralnej 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie szczypta czarnego pieprzu Wykonanie: obrać owoce, imbir i kurkumę na dno blendera wlać wodę, dopełnić pokrojonymi na mniejsze kawałkami owoców i zblendować do pożądanej konsystencji. Wypić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki mleka pełnotłustego 1 szklanka cukru 1 laska wanilii lub 1 łyżka ekstraktu z wanilii Mango curd: 1/2 dojrzałego mango 1/2 soku z cytryny 2 żółtka 50 gram oleju kokosowego 50 gram cukru pudru Bezy: 2 białka 100 gram cukru pudru szczypta kurkumy Sos karmelowo- orzechowy: 2 łyżki gotowej masy krówkowej z przepisu powyżej 1 łyżka masła orzechowego szczypta soli
Mango Papajamakowej). Świąteczny makowiec orkiszowy Ciasto: 450 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g mąki orkiszowej jasnej 4 dag świeżych drożdży 50 g masła (lub pół na pół z olejem kokosowym) 300 ml+3 łyżki mleka 50 g ksylitolu 1 łyżeczka cukru brązowego (cukier jest pożywką dla drożdży) 2 jajka łyżeczka soli Nadzienie: 200 g maku (zmielonego w blenderze
FitKotbiszkopt przekroić na pół. Na jedną połowę wyłożyć jabłka z galaretką, wyrównać, następnie masę budyniową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, np. taką KLIK i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzybkie ciastka owsiane z bananem 3. Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkami 4. Gofry gryczane 5. Szybkie ciasto śniadaniowe z płatków owsianych z bananem i dżemem truskawkowym 6. Kokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym 8. Klasyczne ciastka owsiane z czekoladą The post
Cooking for Emily