zdrowe ciasteczka, które polubi prawie każdy. Idealne dla maluchów. Składniki: 160 g kleiku ryżowego 3 jajka 150 g masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia dżem lub owoce do ozdobienia Wykonanie: Kleik z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym wsyp do miski lub na stolnicę. Dodaj jajka i schłodzone
Pysznie & Pięknieinni świń, kolejni zwierząt w ogóle, a jeszcze inni cebuli. W niektórych miejscach, ze względu na gorący klimat, nie używa się mleka zwierzęcego, które szybko by się popsuło, tylko kokosowego. Do tego jeszcze dochodzą wpływy kolonialne. To właśnie dzięki nim powstało to danie. Choć też nie bezpośrednio. I tak. Zanim Portugalczycy po wyprawie Vasco da Gamy, przywieźli do Indii ziemniaki
Kryzysowa Książka Kucharskakształt chatki. Delikatnie docisnąć aby wszystko ładnie się skleiło, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Potem polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować. Dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać aby się rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić
Monia miesza i gotujepszenna 2 szklanki, mleko 3,2% 1,5 szklanki, drożdże suche 1 łyżeczka, jajko 1 szt, cukier waniliowy 1 opakowanie, gruszka 2 szt, przyprawa do piernika 2 łyżki, olej kokosowy do smażenia, polewa: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie połączyć z mąką, cukrem drobnym i waniliowym, jajkiem i drożdżami. Gruszki myjemy wydrążamy pestki, kroimy
kulinarne odsłony patiłyżeczka sody szczypta soli niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 3 krople ekstraktu śmietankowego 1 żółtko 50 g masy krówkowej wiórki kokosowe do dekoracji wykonanie: Mąkę wymieszać z sodą, solą.Następnie dodać wodę, olej, jogurt naturalny, żółtko i ekstrakt. Wszystko dokładnie wymieszać szpatułką. Ja nie używałam miksera. Piekarnik nagrzać do 180 stopni
Ania i Marcin gotująłyżka octu Masa makowa: puszka masy makowej 5 żółtek 4 duże jabłka 1,5 szklanki bakalii 0,5 szklanki manny Beza: 5 białek szczypta soli cukier waniliowy szklanka wiórek kokosowych Do masy makowej dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka oraz resztę składników, dokładnie mieszamy. Mokre składniki na ciasto mieszamy z cukrem, a następnie na raty wsypujemy suche
Dieta moja pasjaniego krążki sera pod ruszt aby nabrały złoto-brązowego koloru. Zapiekać ok. 10-15 minut. W tym czasie ustawić patelnię grillową na kuchence, posmarować ja łyżką oliwy lub oleju kokosowego lub zwykłego oleju i lekko opruszyć solą (nie urzywać masła bo się będzie palić) Ułożyć na patelni sałatę rzymską przecięciem w dół. Gdy lekko się podpiecze przewrócić ją na drugą
Sztuka gotowania w/g Samirypieczenia taki sam). Składniki na b laszkę o wymiarach ok 25 x 36 cm : Masa makowa: 850-900 g gotowej masy makowej z puszki 3 jajka 50 g wiórków kokosowych 0,5 szklanki bakalii 2 budynie waniliowe *opcjonalnie odrobina aromatu migdałowego Masa serowa: 1 kg sera w wiaderku (niesłodzonego) ok 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka
Ze smakiem i z pasjąorzechowym krokancie Orzechowe kuleczki sylwestrowe Czekoladowo-orzechowy deser kremowy Wafelkowe kuleczki czekoladowe Szybki deser orzechowy z mascarpone Orzechowe kuleczki deserowe Kuleczki a la rafello Inne: Banany w delikatnie kokosowym cieście (smażone) Szybkie oponki jogurtowe Szybkie mini pączki waniliowe Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście Faworki na jogurcie Bezalkoholowy drink blue orange
Słodkie okruszkikruche, że nie dało się ich przełożyć. Szkoda mi było wyrzucić więc dodałam kilka składników, połączyłam wszystko i wyszły chyba najlepsze jak dotąd pralinki, lepsze nawet niż moje ulubione kokosowe. Składniki: 175 g mąki 2 żółtka 125 g masła 50 g startych orzechów włoskich łyżka cukru pudru 2 łyżki nutelli duży kieliszek rumu 70 g herbatników kakaowych
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego, szczyptą majeranku i ząbkiem czosnku. Po kilkunastu godzinach moczenia ugotować do miękkości. Na końcu posolić i wlać lampkę wina. Cebulę podsmażyć na oleju kokosowym, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać do fasoli razem z suszonymi pomidorami, wbić jajko i wsypać odrobinę bułki tartej, wszystko dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dwoma ząbkami
Gaździnka warzypachnie. I oczywiście wprowadza w doskonały nastrój 😃. Na blogu znajdziecie również inne pyszne domowe napoje alkoholowe: Likier korzenny Nalewka farmaceutów (aptekarska) Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Grzane wino Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 700 ml czerwonego półsłodkiego kilka goździków laska cynamonu 1 gwiazdka anyżu szczypta
Kulinarne przygody GatityWykorzystuję je przede wszystkim do przygotowywania koktajli (miksuję je z dodatkiem wybranych owoców lub dodaję do niego niewielką ilość mleka krowiego i owoce bądź łączę z mlekiem kokosowym i owocami). Polecam wypróbować! :-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowocharakteryzujące butelkę Dafi: trwała, poręczna, lekka (waży zaledwie 33 g) 1 filtr zastępuję 300 sztuk 1,5 l butelek sklepowych wyposażona w filtr węglowy (otrzymywany z łupin orzecha kokosowego), którego skuteczność potwierdzono laboratoryjnie usuwa smak i zapach chloru z wody kranowej używając ją oszczędzasz pieniądze pozbawiona szkodliwego Bisfenolu A pozostawia niezmienioną ilość minerałów naturalnie w niej występujących (głównie
Zdrowie na języku :PDługo szukałam dobrego przepisu bezskutecznie i nareszcie upiekłam szarlotkę, która wszystkich zadowoliła, jest po prostu super, a propos nie dodałam wiórków kokosowych-nie każdy lubi! Przepis dostałam od mamy mojej uczennicy- jeszcze raz dziękuję! SKŁADNIKI: 3 szkl. mąki 1 kostka Kasi 4 płaskie łyżeczki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 6 dużych winnych jabłek
Kuchnia Beaty