zdjęcie), ale myślę, że następnym razem moje quinoa sushi będzie ładniejsze, bardziej dopracowane i różnorodne. Składniki: 250 gram białej quinoy 4 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru (ja dałam kokosowy) 120 gram wędzonej polędwicy z łososia 1 zielony ogórek kilka grzybków mun 3 arkusze nori 2 łyżki kawioru z pstrąga (opcjonalnie) 1 łyżka czarnego sezamu wasabi marynowany imbir
Quinoa Raz!Następnie dodaję banana, płatki owsiane błyskawiczne oraz dwie lyzeczki jagód goji. Całość dokładnie blenduję na gładki koktajl. Piję od razu. Można użyć oczywiście innego mleka roślinnego np. pistacjowego czy kokosowego czy sojowego
Gotowanie Patkiwersji zrobiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni! Składniki: 1 kostka twarogu półtłustego 2 jaja 20 tabletek słodziku 1 białko (opcjonalnie) 1 łyżka mąki migdałowej 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka nasion chia aromat Sposób przygotowania: Jaja z białkiem i słodzikiem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez
Truskawkowa Fiestaprzełamanie zimy, trochę Słońca w kubeczku. Prawie jak lody. Dla mnie deser idealny. Dzieci oszalały. Składniki 2 mango 200 ml mleczka kokosowego 100 ml jogurtu (u nas grecki) opcjonalnie trochę miodu do smaku Przygotowanie Wszystkie składniki (mango bez skóry i pestek! ;) ) włóżcie do blendera. Miksujcie trochę dłużej, na gładką, aksamitną masę. Najlepiej smakuje schłodzony. Przepis znaleziony w Kukbuku
OliveandThymeSkładniki ok 1 szkl zmiksowanych wczesniej truskawek lub więcej całych, świezych lub mrożonych ok 100 g mleczka kokosowego 1 łyżka jogurtu greckiego garść świeżych listków mięty opcjonalnie trochę miodu Przygotowanie Klasycznie już. Wszystkie składniki zmiksujcie na gładką masę. Podawajcie schłodzony
OliveandThymespożywania kurkumy./ Składniki na 1 porcję: 200 ml mleka roślinnego 3 łyżki purée z dyni 1 łyżka syropu klonowego (lub do smaku – można zamiennie użyć innego naturalnego syropu, cukru kokosowego lub ksylitolu; letnie mleko można dosłodzić także miodem – pamiętajmy, by tego ostatniego nie podgrzewać) 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu po szczypcie soli, pieprzu i wanilii Wszystkie składniki umieścić
Even Better Foodmniejsze różyczki a większe łodyżki – świetnie nadaje się do krótko smażonych dań) około 8-cm kawałek pora 3 ząbki czosnku 3-cm kawałek korzenia imbiru 2 łyżki oleju ryżowego, kokosowego lub masła klarowanego 3 łyżki sosu sojowego tamari 2 łyżeczki octu ryżowego przyprawy: 1 łyżeczka mielonej kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kurkumy, ziaren kopru włoskiego, po szczypcie pieprzu
Even Better Foodprzepis najprostszy – na gorące mleko z karobem, dodatkowo wzbogacone smakiem i aromatem korzennych przypraw. Całość tyleż prosta, co wyborna Składniki na 1 porcję: 250 ml tłustego mleka roślinnego (np. kokosowego – nie z puszki, migdałowego lub z nerkowców) 1-2 łyżki karobu 1 łyżka (lub do smaku) naturalnego syropu, np. klonowego przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, po dużej szczypcie mielonego kardamonu
Even Better Food