zdrowie! 300 g gruszek, ok 2 średniej wielkości 200 g pietruszki, ok. 1 duży korzeń 1/3-1/2 ostrej papryczki, lub dowolnie więcej/mniej, zależnie od preferencji ]:> 1 łyżeczka oleju kokosowego 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Gruszki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Gotujemy w ok. 500 ml wody. Można wlać 300 ml i w razie
KucharzycaSkładniki: 2 średnie bataty 1 puszka ciecierzycy 20 dkg pieczarek 1 większa cebula 1 łyżka ostrej pasty curry sól, curry, kurkuma, garam masala 1 łyżka oleju kokosowego 200 ml jogurtu … Czytaj dalej Warzywne curry Jamiego Olivera
czarrna od kuchnipszennej 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli 3 łyżki maku (niemielonego) otarta skórka z 1/2 cytryny 30 g roztopionego oleju kokosowego lub masła Nadzienie 250 g twarogu sernikowego 1 laska wanilii 125 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 owoc granatu Przygotowania: 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować
Słodki Kompromispracy a nie unikają laktozy, która jest obecna w serze żółtym Lunch box LCHF nr 4: tosty migdałowe z serem i kiełbasą z dzika – przepis chipsy kokosowe orzechy laskowe i włoskie pomidorki Artykuł LUNCH BOX LCHF NR 4 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFSKŁADNIKI: 150 ml mleczka kokosowego 100 ml mleka (dowolnego) 3 plastry mango 1 łyżeczka cynamonu 8 jagód goji 2 łyżki siemienia lnianego PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkiłeżeczka pasty paprykowyj (moge być tyż łeżeczka papryki suszōnyj, yno, żeby niy bōła za ôstroł 18 ) tarto bōłka sōl i pieprz ôlyj do pieczynia (a nojlepi, kebyjście mieli kokosowy, bo je nojzdrowszy i niy robi sie z niego… takoł srogo opōna ) Kasza bulgur zalyjcie 2 szolkami wrzōntku we jakim gorku, przikryjcie i za 15 minut baje fertich
Chop w kuchnijajka sól i pieprz zioła np. bazylia, oregano, kminek lub cokolwiek innego co lubicie do smaku około ½ szklanki mleka (zostawcie sobie jakiś zapas, bo może być potrzebne więcej) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: W pierwszej misce mieszamy mąki i przyprawy, w drugiej mieszamy jajka, mleko oraz sok z buraka. Łączymy ze sobą zawartość obu misek intensywnie je mieszając. Ciasto
PaleoLifebudyniu, innym kojarzy się raczej źle: jako grudkowata papka, która „staje” w gardle od pierwszej łyżki. Bez względu na to, do której grupy się zaliczasz, […] Artykuł Kokosowa kasza manna pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkaorkiszowej 2 polędwiczki z indyka (może być kurczak) 1 mała cukinia 1 papryka czerwona 1 czerwona cebula 3 średnie marchewki suszona natka pietruszki kurkuma pieprz cayenne sól himalajska olej kokosowy do smażenia Na patelni rozgrzewamy olej, kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojonego
kruche babeczkidaje nieziemskie połączenie..Nie jest tanim ciastem wymaga też trochę pracy ale efekt powala 🙂 .. Składniki : na spód : forma 20 x 25 cm 400 g ciastek maślanych 50 g wiórków kokosowych
Ugotujmy Cośwoli mąki owsianej lub 50 g płatków i 50 g mąki owsianej 100 g daktyli 50 g masła orzechowego (2 czubate łyżki) 30-40 g wiórków kokosowych łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki melasy/syropu z agawy/klonowego lu b cukru trzcinowego Przygotowanie: Daktyle zalej 100 ml gorącej wody o odstaw na 15-30 minut, po czym zblenduj z masłem orzechowym
greenscarfpozostałe 80 g może to być np. z brązowego ryżu jak u mnie, czy też gryczana, pełnoziarnista, żytnia, owsiana 100 ml oleju roślinnego (użyłam arachidowego, ale może być słonecznikowy, kokosowy, rzepakowy) 100 ml mleka roślinnego (sojowe najlepsze do wypieków) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżka esencji waniliowej (jeżeli nie macie to można pominąć lub dodać cukru waniliowego
greenscarfpowiedzmy klasyczna, druga z chili i cynamonem. Wybór należy do Was:-) obie wersje są pyszne i pozwalają zapomnieć o zimnej aurze na zewnątrz. Możecie mleko zastąpić mleczkiem kokosowym i udekorować, np. tartą czekoladą, piankami, kilkoma kroplami śmietanki. Miłego, smacznego i ciepłego wieczoru! Czekolada na gorąco Składniki: 400 ml mleka 10 łyżek śmietanki 30% 150 g gorzkiej czekolady
Zasmakuj Kuchniskōrka ze jednyj citrōłny) pynczek pietruszki połra gałōnzkōw miynty 17 szczypiorek ze jednyj dymki zaft 18 ze poły citrōłny sōl i pieprz trocha chili łeżka masła klarowanego łeżka ôleju kokosowego (jak niy mołcie, to mogecie dać łeżka oliwy- abo i 2) Na maśle i ôleju zeszklijcie cebula i czosnek. Dociepcie 19 do tego pokrōnego 20 na mańsze kōnski 21 dorsza
Chop w kuchnichleb bezglutenowy się pod to kwalifikuje. Składniki: 400 g mąki gryczanej 80 g mąki z tapioki 2 łyżeczki soli 2 jajka 1 łyżka sody 400 ml mleka (kokosowe, migdałowe lub inne) 1 łyżeczka pieprzu pestki i ziarna ( dyni, chia, len, słonecznik, itp.) (możemy dodać też bazylię, oregano lub inne ulubione zioła do smaku) Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180C z termoobiegiem
PaleoLife