skōrka ze jednyj citrōłny) pynczek pietruszki połra gałōnzkōw miynty 17 szczypiorek ze jednyj dymki zaft 18 ze poły citrōłny sōl i pieprz trocha chili łeżka masła klarowanego łeżka ôleju kokosowego (jak niy mołcie, to mogecie dać łeżka oliwy- abo i 2) Na maśle i ôleju zeszklijcie cebula i czosnek. Dociepcie 19 do tego pokrōnego 20 na mańsze kōnski 21 dorsza
Chop w kuchnichleb bezglutenowy się pod to kwalifikuje. Składniki: 400 g mąki gryczanej 80 g mąki z tapioki 2 łyżeczki soli 2 jajka 1 łyżka sody 400 ml mleka (kokosowe, migdałowe lub inne) 1 łyżeczka pieprzu pestki i ziarna ( dyni, chia, len, słonecznik, itp.) (możemy dodać też bazylię, oregano lub inne ulubione zioła do smaku) Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180C z termoobiegiem
PaleoLifeprzygotowania deseru do momentu, gdy zobaczyłam przepis na czekoladowy pudding jaglany. Postanowiłam trochę zmodyfikować jego skład, dodać coś od siebie i tak powstał mój własny pomysł na zdrowy, owocowo - kokosowy podwieczorek. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkarezygnujcie z sosu tamari, papryki wędzonej i słodkiego syropu, to one nadają unikalny smak. Gotowi na przepis? Here you go: Składniki: główka kalafiora, sos: 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego (bezzapachowego), 2 łyżki sosu tamari, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżeczka słodkiego syropu (klonowego, daktylowego lub z agawy), 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, 1 łyżeczka suszonej cebuli, 1 łyżeczka papryki
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki na 2 średniej wielkości słoiki (takie 330 ml). puszka ananasów razem z syropem (moja miała niecałe 400 ml) 4-5 bananów sok z 1 cytryny 50 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Przyśpiesz sobie pracę maksymalnie i do garnka w którym będziesz gotować chwilkę dżem wrzuć całą zawartość puszki z ananasami i zblenduj. Dodaj pozostałe składniki (banany pokrój na półplasterki
greenscarfjedzenia. Jest mało słodki, ale nadal wystarczająco. Bardzo mi smakował :) POMARAŃCZA I ORZECHY BRAZYLIJSKIE rodzynki * orzechy * orzechy brazylijskie (21%) * żurawina - żurawina, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy * olej kokosowy * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska * olejek pomarańczowy (0,25%) Ostatnio bardzo polubiłam dodatek pomarańczowych akcentów
Zdrowie na języku :Pkremem francuskim zapiekana Mini Apple Pie - mini szarlotki:) Placek wykwintny z jabłkami Ciasto ucierane z owocami i kruszonką Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Tarta biszkoptowa z chleba razowego i orzechów z karmelizowanymi jabłkami Muffinki cynamonowe z jabłkami i posypką orzechową
coolinarnywszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliJeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym, że będę dziś korzystać z najróżniejszych mąk, jakie obecnie możemy kupić w sklepach. Co prawda mąka dyniowa, kasztanowa, kokosowa czy mąki orzechowe nie są jeszcze tak powszechne, jak gryczana i orkiszowa, to bez problemów można kupić je online i wypróbować. Do chlebów stosuję póki co zbożowe mąki, ale może kiedyś się to zmieni ;) Kolejny
FitKotbezglutenowy 1/4 łyżeczki, m ą ka ziemniaczana ok 2,5 łyżki, sok z pomarańczy 3 łyżki, starta skorka pomarańczy 1 łyżeczka, cukier brązowy 2 łyżki, sol szczypta, dodatkowo: tłuszcz kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładkie ciasto. Jeśli będzie za rzadkie to należy dodać odrobinę więcej m ą ki. Ciasto odstawiamy
kulinarne odsłony patimrożone polędwice ( u mnie 4 polędwice z dorsza) w oryginale lin sól pieprz 1/3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 100 g migdałów (płatki) 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub kokosowego do smażenia Sos rodzynkowy: 100 g rodzynek 250 ml czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki cukru sok i skórka starta z 1/2 pomarańczy 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka schłodzonego masła Dodatkowo
kruche babeczkiDziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki
Qlinarnie i Qlinarniedłonie wodą i formuję kuleczki, które obtaczam w kakao. Kulki przechowuję w lodówce przez 2-3 dni. Zamiast kakao do obtoczenia można użyć zmielonych pestek dyni, orzechów lub wiórek kokosowych. Wartość odżywcza całego dania Wartość energetyczna: 600 kcal Białko: 16,4 g Tłuszcze: 27,5 g Węglowodany: 68,9 g Błonnik: 15,4 g Wartość odżywcza 1 porcji = 2 kulek
Mango Papajacukru też będą pyszne i słodkie ( za sprawą czekolady i miodu) jednak stracą karmelowy smak. Będziesz potrzebować około 12 ciasteczek płatki owsiane - 150 g mleko - 50 ml olej kokosowy// ewentualnie masło - 2 łyżki soda oczyszczona lub proszku do pieczenia - pół łyżeczki mąka pszenna - 100 g miód - 2 łyżki/ 50 g cukier brązowy - 50 g biała czekolada - 50 g blender
Wylizany Rondelwygląda z perspektywy zdrowia konsumenta? Czy faktycznie jest się czego bać? Surowy vs przetworzony Na początek warto rozróżnić surowy olej od przetworzonego. Olej palmowy (nie mylić z kokosowym!) uzyskuje się z palmy oleistej. Na rynku mamy dwa rodzaje oleju, o różnym składzie chemicznym i właściwościach: z nasion (ziarna) palmy oleistej – rzadziej spotykany, używany głównie przy produkcji lodów, zawiera ponad
Powiedz dietom nie