szkl wody do miękkości. Do ugotowanej dodajemy mleko – miksujemy. Wrzucamy pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na ok.30 minut, a po tym czasie smażymy na złoto na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Do ricotty dodajemy posiekane i podprażone orzechy oraz miechunkę. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem, dodajemy dżem z rokitnika, zawijamy w koperty i zajadamy. Smacznego
Ostra na Słodkougotowaną na sypko kaszą pęczak, kwaśną śmietaną , tartym serem i awokado. Można przygotować wcześniej i odgrzewać. SKŁADNIKI / 6 porcji 2 filety z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego np. kokosowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 4 gałązki natki pietruszki 1 mała czerwona papryka (oczyszczona z gniazd nasiennych) 1 mała marchewka (obrana i pokrojona na większe kawałki) 100 ml wytrawnego białego
cool and mintyparzone z kremem waniliowym Pączki-oponki parzone lukrowane Bananowe mini pączki orkiszowe Wytrawne mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe z sosem mandarynkowym Racuszki serowe z morelą Placuszki z mąki owsianej, amarantusem i kokosem Placuszki owsiane
coolinarnyPyszny, szybki, zniknął w ciągu godziny Składniki: 1 opakowanie ciastek deserowych (ja użyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła 250 g mascarpone 250 g białego sera na sernik 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny 250 g śmietany 36 % Ciastka kruszę – można wrzucić je d miski i do skruszenia
MojaQchnia.plporcje: 1 szklanka kaszy bio canihua u mnie od Naura 2 szklanki wody 2 polędwiczki z indyka kilka suszonych pomidorów 1/2 cukinii kukurydza z puszki kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1.Do garnka wlewam 2 szklanki wody, dodaję kaszę, gotuję na średnim ogniu, do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Co jakiś czas mieszam. 2. Na patelni rozgrzewam olej
kruche babeczkipieczenia, może się okazać, że w waszym piekarniku będzie potrzebowało mniej czasu. 8. Kiedy ciasto będzie upieczone, odstawiamy, kiedy ostygnie polewamy wcześniej przygotowaną polewa. Można posypać wiórkami kokosowymi
Mój pomysł naduża szczypta soli mała szczypta cukru 3 łyżeczki kurkumy farsz 450 g piersi z kurczaka 1 nieduży brokuł 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach 100 g żółtego sera olej kokosowy do smażenia sól,pieprz oraz starty ser żółty do posypania Składniki ciasta na naleśniki dokładnie zmiksować. Gdyby ciasto było zbyt gęste dolać troszkę wody. Do ciasta dodałam kurkumę stąd też
Monia miesza i gotujerozgniecione banany. Mieszamy dokładnie by równo rozprowadziły się w mące. Dodajemy mleko do uzyskania konsystencji budyniu, dorzucamy garść jagód i posiekaną gorzką czekoladę. Wylewamy do formy wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy ok 40 min tak by od zewnątrz ciasto ładnie się przypiekło, a w środku pozostało płynne. Uwaga! Jeśli wyjmiecie ciasto za szybko, ciężko będzie je wyjąć
Gawron w rosolewiem czy dzieci by to zjadły a kawałeczków bym nie wyjęła, a tak bez problemu mogłam dać im bez niej porcje. Podobnie jak do indyka cynamonowego z mleczkiem kokosowym tak i tu wykorzystałam zielony makaron z tapioką i zieloną herbatą, który bardzo przypadł do gustu jednemu z naszych dzieci
Państwo Wojtczuk gotująprzepis ). 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę i podgrzać mieszając. 3. Masę wystudzić - musi być bardzo chłodna 4. Po ostudzeniu ubić dodając śnieżki. 5. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. 6. Wylać na wcześniej upieczony biszkopt, posypać płatkami migdałowymi 7. Włożyć do lodówki aby masa całkowicie się stężała. 8. Po około godzinie ciasto powinno być gotowe
Pani domowapięknej zieleni. Jest lepiej, ale to jeszcze nie to, co chcę osiągnąć. Dodaję więc listki świeżych ziół, a w następnym ujęciu skrapiam zupę odrobiną oliwy i kilkoma kroplami śmietanki kokosowej. W ten sposób udaje mi się osiągnąć założony cel – pięknie uwydatniony kolor zupy, której dodałam struktury i charakteru. OŚWIETLENIE SCENY Oświetlenie naturalne z prawej strony, światło popołudniowe, dzień pochmurny. Zależało
Chilli Czosnek i Oliwarozgrzanego do 180 stopni C na ok. 20 – 30 minut aż jabłka będą miękkie i ładnie pomarszczone. Składniki na 2 porcje 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka kokosowego (napój) lub mleka krowiego 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki rodzynek lub żurawiny 2 łyżki orzechów włoskich 2 duże jabłka Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku
Eat me! Fit me!Krem: 400 g gęstego serka 0,5 szklanki adwokata szklanka mleka w proszku Polewa: 50 g gorzkiej czekolady łyżka masła 2 łyżki mleka łyżeczka oleju 2 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Mąkę, sól i proszek przesiewamy razem. Drożdże rozkruszamy do miski i zasypujemy cukrem, gdy zaczną się rozpływać dodajemy mleko i mieszamy. Pod koniec
Dieta moja pasjafrytek z ziemniaków i batatów 😊 Składniki (6 dużych sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duża marchewka 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska, curry, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra, mieszanka ziołowa Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i podsmaż przez chwilę posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj
Zdrowie na języku :Pżółtko 2 łyżki mleka Budyń: 1 niepełna szklanka mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki tortowej 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki likieru np. adwokat, toffi, kokosowy Można także przygotować budyń z torebki. Dodatkowo: 1 białko ½ szklanki cukru pudru 30g płatków migdałów 1 łyżka soku z cytryny 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 1 wafelek mleczny Lusette
Kuchnia w czekoladzie