porów w sezonie robi się kiszonkę. Kiedy winogrona uginają się od owoców, można przerobić je na kompot.Podobnie mandarynki można kisić z tymiankiem. Na deser byłyby grillowane pomarańcze ze śmietaną kokosową, kruche ciasto agrestowe, bananowiec na gruszkach i do tego matcha latte. Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2 Autor: Maia Sobczak Wydawnictwo MUZA S.A. Data premiery: 2017 Ilość stron: 240 Artykuł
Ugotowane pozamiatanemleczka kokosowego 5 łyżek nasion szałwii hiszpańskiej czyli naszego chia 1 banan 2 plasterki ananasa/ może być z puszki 1 brzoskwinia / może być z puszki 6 listków mięty Nasiona chia namaczamy całą noc w mleczku. Banana blendujemy z miętą. dodajemy pokrojonego w małą kostkę ananasa i brzoskwinie. Całość mieszamy. Do szklanki wykładamy nasz pudding a na górę kładziemy
KuchcikoweLoveKUCHNI - Pralinki z paluszków CZARNA OD KUCHNI - Krajanka bakaliowa ESMERALDA ZE SMAKIEM - Kołacz drożdżowy z bakaliami i serkiem MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Szybka drożdżówka bez wyrabiania i wyrastania KATALOG SMAKÓW - Kokosowe ciasteczka z bakaliami
Grunt to przepis!porę dnia" . Jest w niej mnóstwo słodkich, a jednocześnie zdrowych przekąsek i dziś zapraszam na jedną z nich. SKŁADNIKI: - 60 gram amarantusa ekspandowanego - 2 małe jajka - 20 gram wiórków kokosowych - 30 gram ziaren słonecznika - 50 gram miodu - 50 gram suszonej żurawiny Wszystkie składniki dokładnie mieszam ze sobą w misce. Następnie formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładam je na blaszce
Wielopokolenioworondelka wsypujemy cukier, kakao, wlewamy mleko i gdy składniki się rozpuszczą, wrzucamy kawałek margaryny. Zdejmujemy z ognia i mieszamy. Odczekać 5 minut i polać wystudzone ciasto. Można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkonadzieję w tym sezonie uzbroić się w nią i zaprezentować Wam dużo przepisów na smaczne, zdrowe i proste domowe lody. Do podania świetnie będzie pasowała wegańska bita śmietana , wiórki kokosowe, starta gorzka czekolada, ale również możesz podać je bez dodatków. Artykuł Lody mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanzestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Do blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę
Domowy Smak Jedzeniapłatków owsianych, np. górskich 50 g suszonych moreli 50 suszonych fig 50 g suszonych owoców - użyłam gotowej mieszanki: jagód, rodzynek, wiśni (można kupić np. w Tesco) 2 łyżeczki wiórków kokosowych (opcjonalnie, jeśli nie macie możecie pominąć ten krok) 1 banan Sposób przygotowania: Morele i figi pokrój w kosteczkę. Banana rozgnieć widelcem albo zblenduj (lepiej rozgnieść widelcem, po co potem tyle
Zasmakuj Kuchnimięsa mielonego z indyka 1 jajko przyprawy: sól himalajska, curry, pieprz czarny, ziołowy i cayenne, papryka słodka, mieszanka ziołowa 2 szklanki wody 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy z oliwek 500 g passaty pomidorowej Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszaj z przyprawami i jajkiem. Uformuj 18-20 małych pulpecików. W garnki kamiennym Stone Legend (Delimano
Zdrowie na języku :Płyżki śmietany 18% ksylitol do smaku szczypta soli sok z połowy cytryny skórka otarta z cytryny 2 łyżki manny łyżka mąki ziemniaczanej Oraz: łyżka masła 2 łyżki wiórków kokosowych blaszka 35 x 11 cm Jeśli nie mamy możliwości kupienia serka w wiadrze ( pudełku) dobrej jakości, korzystamy z twarogu półtłustego i mielimy dwukrotnie. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, jeśli
Dieta moja pasjawiosnę. Do tego dorzucam Wam słomki ptysiowe od Brześć , które zdecydowanie osłodzą wam dzień. Porcja 4 deser Składniki: 0,5 szklanki nasion chia 1 szklanka mleka kokosowego 3 łyżki syropu z agawy sok z połowy pomarańczy 1 szklanka zmiksowanych malin ok 14 słomek ptysiowych Brześć Przygotowanie: do dużego słoik wsyp nasiona chia, dodaj mleko, sok z pomarańczy
Niezły MłynekZostawiamy na pół godziny, żeby czekolada zastygła. U mnie wśród bakalii znalazły się rodzynki, żurawina, morele, śliwki, migdały, prażone i obrane z skórki orzechy włoskie, miechunka peruwiańska oraz wiórki kokosowe. Proste, prawda?;) Można je zabrać na drugie śniadanie do szkoły albo do pracy, wziąć do pochrupania podczas dłuższego spaceru... No właśnie, pogoda dopisuje, więc uciekam na spacer łapać promienie słońca
Obiad gotowyKrem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową To zaczynamy! Wraz z dziewczynami porozumiałyśmy się w kilka chwil i rozpoczęłyśmy wspólne gotowanie! Uwielbiam ten razem spędzony czas przy kuchni! Pod okiem prowadzącej ;-))) Chyba się udało ;-))) Nasz pomysł
SMYKWKUCHNISkładniki (na 10 dużych naleśników): ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 3 szklanki, woda 1,5 szklanki, mleko 1,5 szklanki, jajko 1 szt, kakao 1,5 łyżki, sól szczypta, tłuszcz kokosowy do smażenia, nadzienie: śmietanka 36 % 500 ml, banan 2 szt, cukier puder 10 łyżek, Sposób przygotowania: Mokre składniki wkładamy do miski i miksujemy mikserem. Stopniowo dodajemy mąkę i miksujemy
kulinarne odsłony patiprzygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem produktów bezglutenowych i bezlaktozowych zapraszam do sklepów Lidl, gdzie znajdziecie szeroki asortyment takich produktów
Kuchnia Bon Appetit