kokosowe - 19941 przepisów (strona:861/1330)

“Przepisy na szczęście” – recenzja 135

porów w sezonie robi się kiszonkę. Kiedy winogrona uginają się od owoców, można przerobić je na kompot.Podobnie mandarynki można kisić z tymiankiem. Na deser byłyby grillowane pomarańcze ze śmietaną kokosową, kruche ciasto agrestowe, bananowiec na gruszkach i do tego matcha latte. Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2 Autor: Maia Sobczak Wydawnictwo MUZA S.A. Data premiery: 2017 Ilość stron: 240 Artykuł

Ugotowane pozamiatane
PUDDING Z CHIA I OWOCAMI 141

mleczka kokosowego  5 łyżek nasion szałwii hiszpańskiej czyli naszego chia 1  banan 2 plasterki ananasa/ może być z puszki 1 brzoskwinia / może być z puszki 6 listków mięty Nasiona chia namaczamy całą noc w mleczku. Banana blendujemy z miętą. dodajemy pokrojonego w małą kostkę ananasa i brzoskwinie. Całość mieszamy. Do szklanki wykładamy nasz pudding a na górę kładziemy

KuchcikoweLove
Cytrynowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania na noc 221

KUCHNI - Pralinki z paluszków CZARNA OD KUCHNI - Krajanka bakaliowa ESMERALDA ZE SMAKIEM - Kołacz drożdżowy z bakaliami i serkiem MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Szybka drożdżówka bez wyrabiania i wyrastania KATALOG SMAKÓW - Kokosowe ciasteczka z bakaliami

Grunt to przepis!
Ciasteczka amarantusowe (bezglutenowe, bez cukru, bez mleka) 96

porę dnia" . Jest w niej mnóstwo słodkich, a jednocześnie zdrowych przekąsek i dziś zapraszam na jedną z nich. SKŁADNIKI: - 60 gram amarantusa ekspandowanego - 2 małe jajka - 20 gram wiórków kokosowych - 30 gram ziaren słonecznika - 50 gram miodu - 50 gram suszonej żurawiny Wszystkie składniki dokładnie mieszam ze sobą w misce. Następnie formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładam je na blaszce

Wielopokoleniowo
Ciasto czekoladowe 491

rondelka wsypujemy cukier, kakao, wlewamy mleko i gdy składniki się rozpuszczą, wrzucamy kawałek margaryny. Zdejmujemy z ognia i mieszamy. Odczekać 5 minut i polać wystudzone ciasto. Można posypać wiórkami kokosowymi.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Lody mango 101

nadzieję w tym sezonie uzbroić się w nią i zaprezentować Wam dużo przepisów na smaczne, zdrowe i proste domowe lody. Do podania świetnie będzie pasowała wegańska bita śmietana , wiórki kokosowe, starta gorzka czekolada, ale również możesz podać je bez dodatków. Artykuł Lody mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
ciasto ambasador 652

zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Do blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami bez mąki 169

płatków owsianych, np. górskich 50 g suszonych moreli 50 suszonych fig 50 g suszonych owoców - użyłam gotowej mieszanki: jagód, rodzynek, wiśni (można kupić np. w Tesco) 2 łyżeczki wiórków kokosowych (opcjonalnie, jeśli nie macie możecie pominąć ten krok) 1 banan Sposób przygotowania: Morele i figi pokrój w kosteczkę. Banana rozgnieć widelcem albo zblenduj (lepiej rozgnieść widelcem, po co potem tyle

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki w sosie pomidorowym - dietetyczne, fit :) 176

mięsa mielonego z indyka 1 jajko przyprawy: sól himalajska, curry, pieprz czarny, ziołowy i cayenne, papryka słodka, mieszanka ziołowa 2 szklanki wody 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy z oliwek  500 g passaty pomidorowej  Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszaj z przyprawami i jajkiem. Uformuj 18-20 małych pulpecików. W garnki kamiennym Stone Legend (Delimano

Zdrowie na języku :P
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 153

łyżki śmietany 18% ksylitol do smaku szczypta soli sok z połowy cytryny skórka otarta z cytryny 2 łyżki manny łyżka mąki ziemniaczanej  Oraz: łyżka masła 2 łyżki wiórków kokosowych blaszka 35 x 11 cm Jeśli nie mamy możliwości kupienia serka w wiadrze ( pudełku) dobrej jakości, korzystamy z twarogu półtłustego i mielimy dwukrotnie. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, jeśli

Dieta moja pasja
Chrupiący deser chia z ptysiami i malinami 188

wiosnę. Do tego dorzucam Wam słomki ptysiowe od Brześć  , które zdecydowanie osłodzą wam dzień. Porcja 4 deser Składniki: 0,5 szklanki nasion chia 1 szklanka mleka kokosowego 3 łyżki syropu z agawy sok z połowy pomarańczy 1 szklanka zmiksowanych malin ok 14 słomek ptysiowych Brześć  Przygotowanie: do dużego słoik wsyp nasiona chia, dodaj mleko, sok z pomarańczy

Niezły Młynek
Bakaliowe chrupacze 194

Zostawiamy na pół godziny, żeby czekolada zastygła. U mnie wśród bakalii znalazły się rodzynki, żurawina, morele, śliwki, migdały, prażone i obrane z skórki orzechy włoskie, miechunka peruwiańska oraz wiórki kokosowe. Proste, prawda?;) Można je zabrać na drugie śniadanie do szkoły albo do pracy, wziąć do pochrupania podczas dłuższego spaceru... No właśnie, pogoda dopisuje, więc uciekam na spacer łapać promienie słońca

Obiad gotowy
Warsztaty kulinarne z Darią Ładochą- Bez laktozy? Bez glutenu? W LIDLU bez kłopotu! 147

Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową To zaczynamy! Wraz z dziewczynami porozumiałyśmy się w kilka chwil i rozpoczęłyśmy wspólne gotowanie! Uwielbiam ten razem spędzony czas przy kuchni! Pod okiem prowadzącej ;-)))  Chyba się udało ;-))) Nasz pomysł

SMYKWKUCHNI
Kakaowe naleśniki z bitą śmietaną i bananami 130

Składniki (na 10 dużych naleśników): ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 3 szklanki, woda 1,5 szklanki, mleko 1,5 szklanki, jajko 1 szt, kakao 1,5 łyżki, sól szczypta, tłuszcz kokosowy do smażenia, nadzienie: śmietanka 36 %  500 ml, banan 2 szt, cukier puder 10 łyżek, Sposób przygotowania: Mokre składniki wkładamy do miski i miksujemy mikserem. Stopniowo dodajemy mąkę i miksujemy

kulinarne odsłony pati
Warsztaty z Lidl Polska i Darią Ładochą 162

przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem produktów bezglutenowych i bezlaktozowych zapraszam do sklepów Lidl, gdzie znajdziecie szeroki asortyment takich produktów

Kuchnia Bon Appetit