składzie ani cukru, ani czekolady. Jeśli masz ugotowaną ciecierzycę lub ciecierzycę w puszce przygotowanie tego przysmaku zajmie Ci dosłownie kilka chwil. Swoją Cieciorellę jadłam z goframi kokosowymi, ale nad tymi goframi postanowiłam jeszcze popracować, aby smakowo była petarda, są bardzo dobre, ale jak już je dopracuję wtedy od razu i szybciutko napiszę co, jak i z czym :) Źródło przepisu: Sprintem
Blondynka Gotujetego może to być inna mąka np. pełnoziarnista orkiszowa jak to było u mnie 1 dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 130 ml) 100 g cukru Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na puszystą, gładką masę banana, olej i cukier. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól
greenscarfwstawiamy do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, podkręcamy temperaturę do 180 i pieczemy 40 -45 minut. Ta kruszonka ma smak chałwy, można zamiast sezamu dać orzechy lub wiórki kokosowe, to też tłuszcz i do tego w konkretnym smaku. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne, nawet następnego dnia smakowało jak świeżo upieczone. Jeśli dla kogoś mało słodkie, może oprószyć pudrem
Dieta moja pasjaOgórki zawierają dużo wody, a imbir ma działanie anty zapalne i pomaga przy trawieniu. Opcjonalnie można dodać octu jabłkowego który również pomaga przy wzdęciach. Składniki 1/2 szklanki wody kokosowej jeden dojrzały banan pół dużego ogórka około 2 cm obranego imbiru kilka kostek lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórka, banana i imbir kroimy w plasterki i wrzucamy do blendera. Dodajemy wodę
Delusional Trineczas na fit śniadanka! Budyń owsiany / 1 porcja Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka orzechów włoskich 1 łyżeczka wiórków kokosowych Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko i wodę. Wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość gotujemy na małym ogniu, aż płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje. Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania
Moja smaczna kuchniaduża) 2 ząbki czosnku odrobina oleju 190 g koncentratu pomidorowego 300 ml wody 100 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 2 łyżki sosu Worcestershire lub ewentualnie sosu sojowego szczypta cukru kokosowego – można pominąć szczypta czarnego, mielonego pieprzu szczypta soli i oregano 1/2 pęczka świeżej bazylii 15 g parmezanu Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz
Eat me! Fit me!smakiem ;) Tym razem u mnie dwukolorowa na soczku marchwiowym :) Składniki na formę keksową : 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru (może być trzcinowy lub tez kokosowy) 1 szkl soku np. marchwiowego lub innego smaku 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka sody + 3-4 łyżeczki soku z cytryny ( lub zamiast soku z cytryny, 2 łyżeczki octu najlepiej jabłkowego
Gotowanie...to proste !wyczuwalna, nadaje karkówce charakterystycznego smaku. Mięso podajemy z ziemniakami. Składniki: 500 g karkówki papryka słodka sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki pszennej olej do smażenia (polecam bezzapachowy olej kokosowy firmy Skworcu ) 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 70 g koncentratu pomidorowego Wykonanie: Karkówkę kroimy
Smak mojego domuMiało być pikantnie, a jednocześnie lekko i świeżo. W domu, biegnąc do kuchni, spontanicznie pochwyciłam pomarańczę - o matko! Smakowy strzał w dziesiątkę! Curry przeważnie przygotowywane jest na bazie mleczka kokosowego, jednak ja postanowiłam zastąpić je serkiem naturalnym, który nadał potrawie lekkości i kremowej konsystencji. Zaprawdę, połączenie tych wszystkich składników w jednym daniu jest niezwykłe i pozwala zaspokoić kulinarne żądze
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKolacja ok 200 kcal ( JEDNA PORCJA Z TRZECH) Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Razem : ok 1199 kcal
Atlas Smakówzostały dodane rodzynki, ale jeśli chcemy nieco słodszą wersję możemy bez obaw dodać np. daktyle. SKŁADNIKI: 40 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 1/2 laski wanilii 100 g oleju kokosowego 100 g cukru trzcinowego 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej 3 jajka 100 g rodzynek POLEWA: 250 g trzcinowego cukru 125 ml mleka 1 łyżka soku z limonki 1 kieliszek spirytusu
Kuchnia od dwojgakurkuma sól pieprz 250 ml śmietanki 18% 1 jajko 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy, studzimy, kroimy w plastry. Brokuła gotujemy, studzimy. Filet z indyka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju kokosowym, dodajmy kurkumę, sól, pieprz. Cukinie kroimy w plasterki. W kubku mieszamy starty ser ze śmietanką i jajkiem. 2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem koksowym, na spód układamy warstwę z ziemniaków
kruche babeczkitakie domowe :-). Miłego dzionka :-)) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka natka pietruszki kurkuma słodka papryka 1 jajko sól pieprz 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ketchupu olej kokosowy do smażenia Reszta dodatków: cebula czerwona rukola pomidor ogórki kiszone papryka ser żółty plasterki majonez, ketchup, sos tatarski 1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy resztę składników i mieszamy. Formujemy kotleciki
kruche babeczkimąkę, sodę i cukry, mieszamy je, a następnie dodajemy dynię i tyle mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu (ja użyłam oleju kokosowego) i łyżką kładziemy małe placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor (ogień nie może być zbyt mocny gdyż placuszki zaczną sie palić). Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezastąpić innymi substancjami, choćby syropem z agawy. Na wierzch puddingu możecie położyć owoce sezonowe lub musy owocowe.... ten przepis jest z sosem z mango. Pudding 2 puszki mleka kokosowego. 1/3 szklanki tapioki (używam drobniejszych kuleczek) 1/4 szklanki cukru trzcinowego (lub białego, lub syropu z agawy) 1 łyżeczka pasty waniliowej ( dodałam laskę wanilii - nasionka wyskrobałam, ale też włożyłam resztę
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk