kokosowe - 19941 przepisów (strona:846/1330)

Placuszki owsiane z owocami — szybkie śniadanie na słodko 109

Pewnego wieczoru odkryłem, że moja lodówka i szafki świecą pustkami i nie mam co zjeść na śniadanie, a pobliskie sklepy były już zamknięte. W lodówce znajdowało się tylko mleko kokosowe, Artykuł Placuszki owsiane z owocami — szybkie śniadanie na słodko pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Bezglutenowy murzynek z dżemem 301

używam 3 jaja 1/2 słoiczka dżemu kwaskowatego - ok 150 g 1 szkl cukru - dałam 1/2 szkl cukru brązowego ponieważ nie lubię za słodkich ciast 1 szkl mleka - użyłam mleczka kokosowego, wyszło równie dobre co z krowim 1/2 szkl oleju 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka sody lub 3 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe batoniki jaglano-bakaliowe 111

płatków migdałowych, 1 szkl posiekanych orzechów włoskich (można innych), 1/2 - 1 szkl kandyzowanej skórki pomarańczowej, 1 dojrzały banan, 1/2 szkl ziaren słonecznika (można ewentu alnie dodać sezamu, wiórków kokosowych lub siekanych suszonych śliwek) Ewentualnie - 2 łyżki miodu na dosłodzenie Mleko zagotować z dwoma łyżkami brązowego cukru. Na gotujące się mleko wsypać kaszę jaglaną, przykręcić ogień i zostawić lekko pyrkającą

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowy makowiec bananowo-kokosowy 131

brązowawy środek 4 duże lub 5 średnich jaj 1/2 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 75 g suchego, niemielonego maku 50 g wiórków kokosowych 170 g mąki ryżowej 4 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier 6 czubatych łyżeczek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny - lub mniej jeśli chcemy mieć lukier gęsty Dojrzewanie bananów Banany

Ze smakiem bez glutenu
Groszkowe kotlety szczęścia 202

sztuk): 400 g mrożonego zielonego groszku 3 - 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 7 - 9 łyżek płatków owsianych 1 pęczek mięty sól, pieprz olej do smażenia najlepiej kokosowy   Groszek ugotować, odcedzić i przestudzić. Wrzucić 2/3 groszku do miski i zblendować. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do groszku. Wbić jajko i wsypać płatki owsiane

Bon Appetit Małgorzaty
Ryż jaśminowy z wołowiną 142

imbiru 1 jajko 4 liście kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 1/2 łyżeczki pasty curry (opcjonalnie, do zaostrzenia smaku) 3 łyżki oleju kokosowego do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy w pióra, imbir ścieramy na drobnej tarce.  Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i imbir, smażymy

Bon appetit mon amie
Batony owsiane z masłem orzechowym 209

orzechów laskowych Przygotowanie: Orzechy posiekać na małe kawałeczki. Naczynie, w którym masa będzie się chłodzić (u mnie naczynie żaroodporne) lekko wysmarować tłuszczem (oliwą, masłem lub olejem kokosowym). Masło orzechowe podgrzać w garnku (na najmniejszym ogniu, ponieważ lubi się szybko przypalić), dodać miód i wymieszać. Dodać płatki owsiane i orzechy. Ponownie wszystko dokładnie przemieszać. Przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Owsiane batoniki, zdrowa przekąska do pracy lub szkoły – zamiast kanapek 141

drugie śniadanie lub zdrową przekąskę. Składniki na około 16 batoników: 500g płatków owsianych 50g siemienia lnianego 50g sezamu 100g miodu 50g orzechów włoskich 150g żurawiny suszonej 50g oleju kokosowego 3 białka jaja jedno jajko cynamon Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż mieszankę z płatków owsianych i mocno dociśnij. Piecz

wysmienity
Rogale czarno - białe ( kakaowo - kokosowe ) 190

Wszystko wymieszać i odstawić do czasu, aż zaczyn ruszy. Dodać zmiksowane razem : 3 jajka 200 ml oleju. Wszystko wymieszać , podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać : 150 g wiórków kokosowych i tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję plastycznego, zwartego ciasta drożdżowego. Do drugiej dodać : 3 łyżki kakao i tyle mąki, aby otrzymać zwarte, plastyczne ciasto drożdżowe. Ciasta odstawić do wyrośnięcia

Moje domowe kucharzenie
pyszna pizza bezglutenowa 189

przyszłości. To mój kolejny ulubiony przepis z kaszy jaglanej. Ale koniec gadania, łapcie przepis. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (ok. pół szklanki kaszy suchej), 2/5 szklanki mleka kokosowego i 2/5 szklanki wody (możemy użyć też samej wody), pół szklanki mąki gryczanej (ewentualnie innej bezglutenowej), 1-2 jajka (dla wegan zamiast jaj możemy zwiększyć ilość siemienia), 1-1,5 łyżeczki

Gar Zdrowia
ciasto "styropian" z malinami 263

masła 125 g cukru pudru  6 żółtek na masę jogurtową: 4 duże (po 360g) kubki jogurtu naturalnego lub greckiego 1,5 szklanki cukru 200 g wiórek kokosowych 6 białek 2 opakowania budyniu śmietankowego  1/3 szklanki oleju szklanka malin (mogą być mrożone) słoiczek konfitury malinowej (lub innej) Składniki kruchego ciasta zagnieść, owinąć je folią i wstawić na godzinę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffinki jagodowe z kremem 154

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Muffinki jagodowe z kremem

czarrna od kuchni
WEGAŃSKIE PULPETY Z SOCZEWICY W SOSIE POMIDOROWO - MORELOWYM 134

minut w temperaturze 190 stopni. Pod koniec pieczenia zalewamy sosem (przepis na jego wykonanie poniżej). Sos: Marchewkę, seler i cebulę kroimy, a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju kokosowego wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Po kilku minutach dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy 3 minuty. Wszystko (wraz z suszonymi morelami) umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bajaderki wiosenne 213

szklanki błonnik kakaowy 2 łyżki  łyżeczka proszku do pieczenia masło 200 g cukier 150 g Dodatkowo: migdały płatki  KRESTO 150 g rodzynki KRESTO 200 g wiórki kokosowe KRESTO  200 g orzechy nerkowca 200 g( roztłuc w woreczku , jako posypka do bajaderek) orzechy laskowe 200 g( roztłuc w woreczku , jako posypka do bajaderek) czekolada mleczna 200 g masło

Różowa kuchnia
Gulasz z warzywami i indykiem :) 159

mieszanki mrożonych warzyw (u mnie marchew, brokuł, kalafior) 400 ml sosu pomidorowego (użyłam TEGO   ze sklepu Victualia) lub naturalnej passaty pomidorowej (np. TAKIEJ ) 1 łyżka oleju kokosowego  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, mieszanka ziół Przygotowanie: Cebulę i czosnek poszatkuj, a paprykę pokrój w drobną kostkę. Podsmażaj warzywa w garnku

Zdrowie na języku :P