być bardzo chrupiące, jak i miękkie. Wszystko zależy, z której propozycji nałożenia ich na blaszkę skorzystasz. Dla mnie jeden i drugi jest świetny. Inne ciekawe przepisy na ciastka: Ciasteczka kokosowe – tylko 2 składniki! Ciasteczka tahini – tylko 3 składniki! Ciasteczka owsiane Ciastka owsiane z rodzynkami Ciastka z fasoli Artykuł Ciasteczka z czekoladą pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanpapryka (ostra może być świeża chili krojona w talarki, ja dodałam i taką i taką) pęczek koperku masło - łyżka, półtorej do podsmażenia pieczarek, może być rafinowany olej kokosowy (jest wtedy bezzapachowy) lub inny olej roślinny Przygotowanie: Mięso umyj, włoszczyznę obierz, umyj, włóż mięso i włoszczyznę do dużego garnka, zalej zimną wodą lekko ponad stan warzyw
Zasmakuj Kuchnizaskakujące danie w dosłownie kilka minut. Grillowane szparagi z sosem orzechowym 2017-04-27 22:04:52 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 400 g zielonych szparagów 1 łyżeczka oleju kokosowego Sos orzechowy 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki syropu klonowego 1 - 1,5 łyżki soku z cytryny szczypta soli Przygotowanie Odetnij zdrewniałe końce szparagów. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Połóż
Powiedz dietom niebabeczki o średnicy 11 cm: ciasto: 1 1/2 szklanki mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka owsianej bezglutenowej i ryżowej, w wersji z glutenem - orkiszowej), 130 ml wody, 1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżka syropu z agawy lub klonowego, szczypta soli, nadzienie: 3 jabłka, 10 suszonych daktyli, łyżeczka cynamonu. dodatkowo: 4 łyżki płatków owsianych bez glutenu, odrobina kakao lub karobu. Wykonanie
Jeść, by żyć w zdrowiułyzeczka sody cukier trzcinowy/ ksylitol 3/4 szklanki Polewa: 2 czubate łyżki surowego kakao 2 łyżki zimnej wody 6 łyżek cukru trzcinowego ciemnego/ lub jaki masz łyżka masła/ lub oleju kokosowego Marchewki i buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jaja wbićdo misy, dodać cukier, ubić. Wlać olej i wymieszać. Dodać posiekane drobno orzechy włoskie,( dałam pekany bo takiem miałam) mąkę
AZgotuj!pokrojone w cienkie plastry rabarbar. 3. Wykończyć możemy całość kruszonką oraz cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1. Czarno biała babka wielkanocna. 2. Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 3. Placek po węgiersku - pyszny i prosty obiad
My World by Dagmara Rekcytryny ząbek czosnku 2 szalotki imbir wielkości kciuka 3 gałązki selera naciowego czerwona papryka 8-10 pieczarek 2 średnie marchewki mała cukinia sól, curry, czarny pieprz olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania : Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w kostki o wymiarach około 1cm x 1cm. Seler i paprykę kroimy w plasterki, marchew, cukinie i paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy
Pyry na Gazmielone mięsko z kurczaka lub indyka (pierś) świeży czosnek (lub sproszkowany) pomidory (albo dobrej jakości przecier pomidorowy) szczypior.. dużo szczypiorku. Wrzucamy na patelnię mięsko – z odrobiną oleju kokosowego. Dodajemy szczypiorek (trochę zostawiamy do posypania), do tego czosnek i na koniec pomidorki – oczywiście obrane ze skóry. Wszystko razem dusimy, aż uzyska konsystencję gęstego sosu. Nasz makaron z buraków
Matylda Gotujenajlepiej domowego ) PRZEPIS / PRZEPIS 3 plastry tofu 2 plastry szynki z indyka 2 łyżki serka naturalnego warzywa Do picia: świeży sok z marchwi SKŁADNIKI: 1/2 banana 1 opakowanie napoju kokosowego Alpro 1 łyżka jagód goji 20 g ekspandowanej gryki 30 g płatków kukurydzianych bez glutenu Do picia :zielona herbata SKŁADNIKI: 3 kromki chleba bezglutenowego 3 połówki jaj twarożek
Marcepanowa kuchniazjedzone, a wykombinowałam je pod swoje gusta, czyli nie za słodkie i z kawą. Składniki: 350 g mąki pszennej, może też być orkiszowa tortowa 100 g oleju roślinnego (słonecznikowy, kokosowy ale w formie płynnej) 150 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g orzechów włoskich/laskowych/migdałów czubata łyżka rozpuszczalnej kawy/może tez być INKA *całe połówki orzechów
greenscarfLekko, ale bardzo smacznie. Ja szparagi gotuję troszkę dłużej, bo moje dziecko woli miękkie. Miłego dzionka :-) Składniki: makaron 1 pęczek szparagów kilka suszonych pomidorów starta mozzarella sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1/3 szklanki śmietanki 12% 1. Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. W dużym garnku zagotować wodę, którą solimy, wrzucamy szparagi i gotujemy około 10 minut. Do wody można też
kruche babeczkiKlasyczny przepis na Pina Colada. 150 ml.ciemnego lub jasnego rumu 3 łyżki mleczka kokosowego 3 łyżki zmiksowanego świeżego ananasa 2 filiżanki pokruszonego lodu w blenderze ************************************************* Wszystko że sobą wymieszač.Podawać w kieliszku z lodem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizrobiliśmy takie i wyszło pyszne. Składniki na ok 12 kotletów: - 0,5kg ziemniaków - 250g boczku - 5 pieczarek - mała cebula - 3 jajka - pieprz, sól do smaku - smalec lub olej kokosowy - mąka i bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Ugotować osolone ziemniaki, przecisnąć przez praskę i wystudzić. Boczek pokroić na drobne skwareczki, podsmażyć na tłuszczu razem z cebulą. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce
Tanio szybko zdrowomigdałów 1/2 jabłka startego na tarce mała garstka jagód goji lub rodzynek jak lubicie 1 łyżka pestek dyni 1,5 łyżki nasion chia ok. 380 ml mleka orzechowego lub kokosowego (u mnie mleko z nerkowców ) + dodatkowo do zalania owsianki przed podaniem 1 suszony daktyl posiekany szczypta zmielonego cynamonu odrobina pasty z wanilii szczypta soli himalajskiej syrop klonowy lub miód
Blondynka GotujeUwielbiam zupy z krewetkami, zazwyczaj robiłam ją po tajsku, z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową, tym razem postawiłam na polską wersję, wiem, nie będę skromna ale jest przepyszna a całość przygotowania zajmuje pół godzinki, ważne w tej zupie są krewetki ja używam zawsze Vannamei . Zupę ugotowałam w garnku Royal ze sklepu Galicja Dla Twojego Domu , cechą
Wanilia i Kardamon