oraz tańszy i z pewnością nie zawiera żadnych konserwantów. Naprawdę smakuje wyjątkowo. Dodatkowym plusem jest fakt, że można przyrządzić go z mleka zwierzęcego (np. krowiego, koziego) lub roślinnego (np. kokosowego, sojowego, migdałowego). To nie jest trudne - wystarczy zaopatrzyć się w odpowiednie szczepy bakterii, znaleźć kilka minut i już. (Używam szczepów firmy Vivo - Zakwaski Vivo , których jest naprawdę sporo rodzai. Każdy
Di gotujedodajemy wyciśnięty sok z cytryn. Poncz powinien być raczej kwaśny. Ja piekłam tort dla dziecka, ale jeśli pieczecie dla dorosłych możecie pokusić się o dodanie odrobiny alkoholu - np. likieru kokosowego lub rumu. Krem twarożkowy: 1 kg twarogu dobrej jakości np. Mój Ulubiony 990 ml śmietany kremówki (30-36%) 6 łyżek + 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii
Cooking Monsterprzepis i zaskoczyć domowników i przyjaciół ! SKŁADNIKI : 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka ( ja dałam roślinne orzechowe) 1/2 szkl. wody szczypta soli 1 łyżka oleju ( może być kokosowy, rzepakowy itp. ) 1 łyżka ciemnego kakao NADZIENIE : 1 kostka chudego twarogu 1 bardzo dojrzały banan 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto miksujemy na gładką
Marcepanowa kuchniaSkładniki: 140 g mąki kukurydzianej 200 ml mleka (u mnie sojowe) 2 jajka 35 g ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz wybranego tłuszczu) przełóż do miseczki i wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej olej lub masło i nakłada po łyżce masy. Smaż
Zdrowie na języku :Pwilgotny i bardzo zdrowy :) Nadaje się na drugie śniadanie np.dla dzieci jak i na podwieczorek. Zakochałam się w smaku tego chleba od pierwszego upieczenia :) SKŁADNIKI 60g mąki migdałowej lub kokosowej (można użyć maki pełnoziarnistej lub zwykłej pszennej) 2 czubate łyżki kakao 4 jajka 4 dojrzałe banany 4 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki oleju
Mała w garnku mieszabrokuł 1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 jabłko 2 ząbki czosnku cebula łyżeczka majeranku szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyzeczki curry 1/3 łyzeczki kurkumy starta skórka z cytryny łyżka oleju kokosowego lub oliwy sól himalajska lub morska do smaku płatki migdałowe lub orzechy włoskie WYKONANIE Myjemy brokuł i rozdzielamy na drobne różyczki.Zostawiamy kilka małych kawałków do dekoracji :). Cebulę kroimy
Mała w garnku mieszaczosnku natka pietruszki 1/3 szklanki fasolki adzuki 1/2 łyżeczki kopru włoskiego(nasionek) szczypta curry i kurkumy 1-2 daktyle siemię lniane sól morska lub himalajska łyzka oliwy lub oleju kokosowego szczypta majeranku WYKONANIE Fasolkę namoczyć na noc,potem ugotować z odrobiną soli. warzywa kroimy w kostkę,cebulę w piórka czosnek w plasterki.W garnku gotujemy 3/4 litra wody i na wrzątek
Mała w garnku mieszalekko ostygnie, dodaję cukier waniliowy. Jego ilość zależy jaka słodycz nam pasuje. Do wyboru do koloru, ja w starych swoich przepisach zaszalałam i podałam z sosem i wiórkami kokosowymi o czym można przeczytać TU i TU . Smacznego
Dieta moja pasjacukru 1/4 słoiczka kwaśnego dżemu 1/2 szklanki herbaty earl grey posłodzonej z 2 łyżkami spirytusu-na nasączenie 500 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady wiórki kokosowe i inne ulubione ozdoby Mak zalewamy wodą (1/2 l) i gotujemy ok 10 minut. Odstawiamy na co najmniej pół godziny. Odcedzamy przepłukujemy i mielimy w maszynce dwa razy. Oddzielamy żółtka
harrisaopakowanie mozzarelli w małych kulkach 10 pomidorków cherry 4 plastry żółtego sera, u mnie gouda 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią sol,pieprz 1 łyżka oleju kokosowego garść posiekanego szczypiorku Pomidorki przekroić na pół. Ser żółty pokroić w paseczki. Mozzarellę osaczyć z zalewy. Jajka wbić do miski. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, do smaku doprawić solą
Monia miesza i gotujeindyka 1 brokuł 4-5 łyżek masła orzechowego crunchy u mnie Primavika kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1/3 szklanki sosu sojowego sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Brokuła gotuję al'dente. Indyka kroję w kostkę, tak samo pomidory. Cebulę w piórka, czosnek przepuszczam przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, jak się
kruche babeczkikremu karpatkowego dało zadziwiający efekt. Składniki na biszkopt: 8 jajek ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy 24x24 cm. Piec
Tradycyjna Kuchniadodatkiem miodu pokrojony w plasterki banan. U nas jak zwykle placki podajemy z mlekiem Placki możemy smażyć na suchej patelni, ja jednak preferuję niewielki dodatek oleju rzepakowego lub oleju kokosowego. Placuszki formujemy nie za duże, bo będzie problem z ich przewracaniem. Ja wykładam porcje ciasta wielkości łyżki stołowej, co daje nam placuszek ok 5 cm. Z podanej ilości wychodzi
Mieszam w Garnkuskładniki się ładnie ze sobą połączyły. Następnie zdejmujemy z gazu i dorzucamy łyżkę margaryny i mieszamy do czasu rozpuszczenia się tłuszczu. Przygotowaną polewą ,polewamy "chatkę" i posypujemy wiórkami kokosowymi i ciasto gotowe
Różne smaki w kuchniprzepis Składniki (na średniej wielkości blachę do tart): rabarbar (około 4 łodyg), 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jajka, 1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego (ja użyłem w połowie z wodą gazowaną), 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 3/4 łyżeczki oliwy (aby lekko natłuścić ciasto), 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (lub łyżeczka proszku do pieczenia), łyżeczka soku
Gar Zdrowia