chlebek zrobiłam z tego samego przepisu, ale zamiast czarnuszki dałam mak. Podwoiłam również składniki bo szybko znika KOKOSOWY CHLEBEK BEZGLUTENOWY
harrisapieczenia warstwa truskawkowa 0,7 kg truskawek bez szypułek 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej do dekoracji cukier puder świeże truskawki *ja wykorzystałam 140 g masła i 40 g musu kokosowego, ponieważ nie miałam tyle masła :) Wszystkie składniki na kruche ciasto przełożyć do miski. Masło ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Za pomocą robota kuchennego (lub ręcznie) wszystkie składniki wymieszać ze sobą
UgotowaćSkładniki : średnia cukinia 5-6 ząbków czosnku ok. 15 pomidorków koktajlowych olej kokosowy ewentualnie śmietana bezglutenowa Przygotowanie : Umytą cukinie pokroić na kawałki, czosnek obrać i pokroić drobno, podobnie pomidorki koktajlowe Na rozgrzany olej wrzucić czosnek, podsmażyć, dodać cukinię - wymieszać całość i smażyć do momentu, aż warzywa stracą surowiznę Dodać pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę razem smażyć (pod przykryciem), jeśli chcemy
Proste Potrawyjeszcze na blacie – studzimy. Ostudzony deser wkładamy na 2-3 godziny do lodówki i zostawiamy do pełnego stężenia. Wierzch przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami lub bitą śmietaną – zwykłą lub kokosową. Zdrowo i pysznie – ciężko się odkleić od łyżki! Tapiokę w opakowaniach o wadze od 400g do 1kg kupicie w sklepach z orientalną żywnością i na Allegro. Koszt woreczka 450g
Karo in the Kitchenowsianych (220 g) 1/2 szklanki orzechów włoskich (50 g) 1/2 szklanki orzechów laskowych (70 g) 1/2 szklanki nasion słonecznika (80 g) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka oleju kokosowego 4-5 łyżek miodu, np. rzepakowego około 1/2 szklanki wody Płatki owsiane przesypać do blendera i zmiksować na w miarę drobny pył (tzw. mąkę). Orzechy i słonecznik również zmiksować (mogą
Ugotowaćgłównie z myślą o nich. Składniki na płaską formę o wymiarach około 35x25cm: 3 dojrzałe banany 2 łyżki mielonego siemienia lnianego plus 3 łyżki ciepłej wody 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka (200ml) roślinnego mleka 1 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki ryżowej 4-5 łyżek ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 300g truskawek obranych
Roślinna - blog wegańskiSkładniki około 2,5 - 3 litra wywaru drobiowego,lub warzywnego 2 sztuki liść laurowy 3-4 ziarna ziele angielskie 2 1/2 łyżki oleju kokosowego ,lub innego 1 średnie cebula śmietanka jajka duży pęczek szczawiu świeżego 6-8 sztuk liście szałwii kawałek boczku,kiełbasy Wykonanie Umyć ,osuszyć ,pokroić szczaw. Cebulę obrać i pokroić w kostkę . Olej rozgrzać,podsmażyć
w mojej kuchnitakiego napoju możecie przygotować świetnego drinka dla dorosłych wystarczy, że dodacie 50 ml malibu i drink gotowy :) Składniki: 6 plastrów świeżego ananasa 1 banan 300 ml wody kokosowej 1 łyżka miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym i zmiksuj. Gotowy napój przelej do szklanek lub butelki. Smacznego
Niezły Młynekcebule białe lub czerwone, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła orzechowego naturalnego, 200 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżki łuskanych ziaren słonecznika, 2 łyżeczki wędzonej papryki słodkiej, 1 łyżka oleju kokosowego, szczypta chili, sól, pieprz. Przygotowanie: Ciecierzycę zaczynamy przygotować dzień wcześniej. Moczymy w wodzie przez 12h. Następnego dnia gotujemy ją w wodzie przez ok. 60 min. Cieciorkę odcedzamy i odstawiamy
Państwo Wojtczuk gotująmarchewka, czerwona papryka, zielony groszek), ugotuj na parze lub w wodzie, groszek odcedź z zalewy. Umieść wszystkie warzywa na patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego (lub prawie całą puszkę, w zależności od ilości warzyw), dopraw do smaku curry, solą, czarnym pieprzem, kuminem i mielonym kminkiem. Podgrzej. Natychmiast podawaj z ryżem. Co wege w Biedronce
Qlinarnie i Qlinarniepodstawowych produktów charakterystycznych dla azjatyckich potraw. Reszta to już tylko kwestia waszej weny. Efekty takich eksperymentów potrafią być zaskakująco smaczne. Tak jak stało się to w przypadku tej zupy kokosowej. Wypróbujcie, a nie pożałujecie. Więcej
Okolice Palnikajajko (L) 3 łyżki mąki gryczanej (ok.45-50 g) opcjonalnie 1/2 łyżeczki cynamonu Ponadto : Cukier puder Królewski do oprószenia 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia Wykonanie : 1. Banany obieramy, odcinamy końcówkę z gniazdami nasiennymi i blendujemy na gładką masę. Wbijamy jajko dodajemy cynamon oraz mąkę gryczaną. 2. Całość mieszamy na dość gęste i spójne
vaniliowoczekoladowaniesamowicie pyszne śniadanie! Smak jest cudowny! Płatki idealnie miękkie, konsystencja kremowa, idealna słodycz. Coś pysznego 😍 Składniki (2 porcje): 120 g płatków owsianych 1 łyżka tłuszczu kakaowego lub oleju kokosowego 1 banan 1 czubata łyżka masła orzechowego 1 łyżka kruszonych ziaren kakao 1 łyżka rodzynek 1/3 łyżeczka cynamonu 2 łyżki syropu kokosowego/klonowego kilka kropel aromatu
Zdrowie na języku :Płyżeczki sody oczyszczonej – 200g truskawek – 60 g płatków #Lubella Cornflakes kakao i miód – szczypta soli Kruszonka: – 4 łyżki mąki orkiszowej – 1 łyżka oleju kokosowego – 1 łyżeczka ksylitolu z wanilią Przygotowanie: 1 . W jednej misce umieszczamy wszystkie suche składniki (mąka, proszek, soda, sól), a w drugiej mokre (jajka, olej, miód) i dokładnie mieszamy. 2 . Łączymy
Podwójnaporcjagarnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik. Na górę rozłożyć truskawki, lekko je przydusić. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Kuchnia Pokoleń