szklanki kaszy pęczak 1 cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g bobu bulion warzywny oregano sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek lub 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wykonanie: Bób gotujemy w osolonym wrzątku al dente, około 5-8 minut. Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą by przerwać proces gotowania. Odsączamy, a gdy ostygnie obieramy z błonki. Na patelni rozgrzewamy
Przysmaki Karolkiwłasne ciasto dla spokoju 🤣 😅 SKŁADNIKI 80 g kaszy jaglanej 5 g oleju 1 jajo łyżeczka proszku do pieczenia półtorej łyżeczki kakao łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej dodatki: wiórki kokosowe, truskawki, dodałam twaróg i zrobiłam koktajl :) 1. Kaszę ugotować, odstawić do przestygnięcia. 2. Wszystkie składniki (oprócz dodatków) wrzucić do garnka i mikserem wymieszać do dokładnego połączenia składników 3. Przełożyć masę
Zdrowie i pysznie na talerzuCookiesssss 🤤 Dziś wpadłam na zdrowe i domowe zastępstwo sklepowych z toną cukru i chemii ciasteczek Składniki: 90 g mąki żytniej 1 jajo woda 100 g twarogu olej kokosowy do smażenia 1. Mąkę,jajo i wodę wymieszać do konsystencji masy wygodnej to smażenia ( lekko gęstawa) 2. Rozgrzewamy patelnie, rozpuszczamy olej i smażymy mini placuszki (wielkości małej łyżeczki) 3. Czekamy jak ostygną
Zdrowie i pysznie na talerzuprawidłowo :D Składniki: 1 kg twarogu (sernikowy będzie łatwiej i szybciej) budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka kakao 4 jajka słodzik (nie za dużo) bakalie (np. rodzynki) i wiórki kokosowe (opcjonalnie) Przygotowanie: 1. Białka oddzielić od żółtek. Rodzynki sparzyć. Nastawić piekarnik 180 stopni 2. Do miski wrzucamy twaróg, budyń, żółtka, bakalie i mieszamy mikserem by się połączyło 3. Ubijamy białka
Zdrowie i pysznie na talerzugranice makro redukcyjnego 😁 ) i tak moje smutne wnętrze ucieszyły babeczki 🤗 SKŁADNIKI 🔸 70 g mąki żytniej 🔸 1 jajo 🔸 woda 🔸 150 g malin 🔸 100 g twarogu 🔸 15 g wiórków kokosowych Przygotowanie: 1 Mąkę i jajo wymieszać, dodawać stopniowo wody aby powstała lejąca masa. Przelać w formy do muffinów, w środek wsadzić malinkę i piec 20 min 180 stopni 2. Twaróg
Zdrowie i pysznie na talerzuDawno nie jadłam naleśników, także w końcu przyszedł czas i na nie 😻 😻 🌯 🍴 Składniki ✔️ 2 jaja ✔️ 80 g twarogu ✔️ łyżeczka kakao ✔️ wiórki kokosowe, słodzik i tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić ( nie musicie tego robić, jeśli nie zależy wam na puszystości placka) Roztrzepać jajka z kakaem i odrobiną słodzika 2. Usmażyć
Zdrowie i pysznie na talerzuprzede wszystkim na treningi 😎 🤗 😏 Rafaello i ferrero rocher w jednym! Oczywiście w zdrowym wydaniu ✍️ Składniki 🔵 szklanka kaszy jaglanej ekspandowanej 🔵 łyżeczka kakao 🔵 100 g twarogu 🔵 20 g wiórków kokosowych 🔵 odrobina słodzika 🔵 opcjonalnie łyżka masła orzechowego/syropu/miodu itp aby klejące było Przygotowanie: 1.Twaróg, kakao, słodzik i masło orzechowe zblenduj aby składniki się połączyły. 2. Dorzuć kaszę i wymieszaj (ja to zrobiłam
Zdrowie i pysznie na talerzucałego sernika nie skonsumuje na raz 🤣 🤔 zrobiłam mini wersje 😎 Składniki 🔸 100 g twarogu 🔸 30 g otrębów gryczanych/ płatków/ mąki 🔸 1 jajo 🔸 10 g wiórków kokosowych 🔸 50 g banana Przygotowanie: 1. Rozgnieść twaróg i banana 2. Wszystkie składniki wrzucić do miski wymieszać łyżką do jednolitej konsystencji i koniec 😎 smażymy placuszki Szybko i smacznie 🤗 Uważajcie tylko przy
Zdrowie i pysznie na talerzutakim sposobem, po małym przekształceniu wyszła na prawdę dobra przekąska :) Składniki 💕 1 duże jabłko 💕 40 g kaszy jaglanej ugotowanej 💕 50 g twarogu chudego 💕 20 g rodzynek 💕 10 g wiórków kokosowych 💕 opcjonalnie miód/czekolada na wierzch Przygotowanie: 1. Odciąć "wieczko" jabłka i delikatnie wydrążyć środek ( róbcie to małą łyżeczką). Szypułkę wywalcie, resztę jabłka posiekać 2. Ugotowaną kaszę wymieszać z twarogiem, sparzonymi
Zdrowie i pysznie na talerzutalerzu wylądowało u mnie oto takie cudeńko :) Składniki ✫ 1 jajo ✫ 1 banan ✫ 40 g płatków gryczanych ✫ pół łyżeczki proszku do pieczenia ✫ 100 g truskawek ✫ 5 g oleju kokosowego Przygotowanie: 1. Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajo, płatki i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. 2. Wysmarować formę olejem, wlać masę, ułożyć na wierzch truskawki i piec
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj wszystko na szybko,bo mam zalatany dzień 😁 Jutro wesele i trzeba pozałatwiać parę rzeczy 👗 Składniki ▶ 40 g mąki ryżowej ▶ 10 g mąki kokosowej ▶ 1 jajo ▶ woda ▶ pół łyżeczki kakao Przygotowanie: Maki i jajo wymieszaj, dolewając stopniowo wody do uzyskania lekko lejącej konsystencji. Jeśli chcecie wszystkie czekoladowe dodajcie od razu kakao jeśli nie, usmażcie z połowy masy placki
Zdrowie i pysznie na talerzuwarstwa: ☑150 g (szklanka) kaszy jaglanej ugotowanej 3 warstwa: ☑250 g twarogu chudego * Polewa: ☑3 kostki gorzkiej czekolady (u mnie 99%) ☑pół łyżeczki żelatyny ☑dodatki (u mnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe) Przygotowanie: Spód 1. Do miski wsypujemy kaszę ekspandowaną, rozdrobnionego widelcem banana, miód, kakao i mieszamy do połączenia masy(najlepiej ręcznie). 2. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem
Zdrowie i pysznie na talerzumaślanki/kefiru -2 łyżki oleju -1 łyżeczka sody -1 płaska łyżka kakao -1/2 łyżeczki przyprawy do piernika -2 łyżki słodzika/cukru -3 łyżki dżemu (u mnie wiśniowy)* -wiórki kokosowe do ozdoby Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka i miksujemy do połączenia składników. Formę (u mnie keksówka 26 cm dł.) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy
Zdrowie i pysznie na talerzuodstawiam do ostygnięcia. Do pucharków / szklanek / miseczek wsypuję żurawinę, po kilka talarków banana, zalewam galaretką, leciutko mieszam. Wstawiam do lodówki do stężenia. Gotowe posypuję dodatkowo suszoną żurawiną, wiórkami kokosowymi lub mielonymi orzechami. Smacznego
Zasmakuj KuchniŚwietne połączenie smaków - smoothie bananowe z masłem orzechowym i truskawkami. Po zamrożeniu zdrowe lody Author: www.cookingforemily.pl Serves: 2 Ingredients 1 i ½ banana 1 szklanka mleka ( u mnie ryżowo-kokosowe) 3 łyżki masła orzechowego dwie garście truskawek opcjonalnie 1 łyżeczka miodu Instructions Truskawki zmiksować ( można lekko dosłodzić) - przelać na dno 2 szklanek. Blender przepłukać, dodać banana, mleko i masło orzechowe
Cooking for Emily