zamrażarki i korzystać w każdej chwili, niekoniecznie by zrobić kompot, ale by zrobić takie oto ciasto. Polecam! Składniki półtorej szklanki mąki tortowej ( szklanka 250 ml) pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub pół masła 1 pełna szklanka Sweet Family 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mrożonej mieszanki kompotowej (aronia,śliwka,truskawka,agrest,rabarbar,czarna porzeczka,truskawka,wiśnia,czereśnia
Z Kuchni Do Kuchniwszystkim życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu u mnie bezglutenowy 10 suszonych pomidorów 500 g bobu mała cukinia 1 ząbek czosnku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut (sprawdzamy widelcem, czy jest miękki). Odcedzamy, studzimy i obieramy. Makaron gotujemy al'dente. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, cukinię
kruche babeczkicóż, w kuchni się nie narobiłem, ale ciasteczka bezglutenowe z talerza znikły w parę sekund Przygotujcie podwójną porcję! Składniki: 1 ⅓ szklanki mąki migdałowej, ⅓ szklanki masła (może być też olej kokosowy), 2-4 łyżek miodu, szczypta soli. Dodatkowo dżem ! Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce, aż połączą się w jedną całość i odkładamy do lodówki na około 30 minut. Po wyjęciu
PaleoLifepiekarniku - moim zdaniem smakują zdecydowanie lepiej niż te z patelni. Składniki ( 2- 3 porcje) - połowa zmielonej piersi z kurczaka - pół cebuli czerwonej - 0,5 kg pieczarek - łyżeczka oleju kokosowego do podsmażenia - odrobina mąki do obtoczenia oraz zgęstnienia sosu - łyżka jogurtu naturalnego - 2 szklanki wody - przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek, pieprz ziołowy Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
Health-Fit-Lifetruskawek. Wyjęłam je troszkę wcześniej z zamrażalnika ( można dodać odrobinę gorącej wody). Dodałam do nich odrobinę miodu i również zbeldnowałam na gładką masę. Polałam nimi budyń. Wierz udekorowałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
Health-Fit-Lifebardzo szybko, dlatego nie trzeba długo czekać aby ją zjeść:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Składniki Spód - 80 gram płatków jaglanych - 60 gram płatków orkiszowych - 40 gram cukru kokosowego - około 1,5 szklanki wody Wykonanie Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy płatki i całość zagotowujemy. Międzyczasie dosypujemy cukier i całość mieszamy gotując aż powstanie gęsta masa. Zostawiamy do wystygnięcia. Ostudzoną
Health-Fit-Lifelaktozy. Jeden biszkopcik to: 54 kcal; B: 3,2 g; W: 4,6 g; T: 2,4 g. Składniki ( 5 sztuk - w zależności od kształtu): - 20 g mąki kokosowej - 2 jajka - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki dowolnego słodzika Wykonanie Białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier dalej miksując. Kolejno wrzucamy po jednym żółtku
Health-Fit-Lifemajeranku otartego 3 ząbki czosnku 75 ml zimnej wody Składniki na sos: 500 g pieczarek 80 g cebuli 40 g tłuszczu do smażenia (masła klarowanego, smalcu, oleju kokosowego) sól i pieprz 5 g tymianku suszonego sok z połowy cytryny 300 ml śmietanki 30% 30 g natki pietruszki Mięso wyjąć z lodówki, umyć, osuszyć i zmielić. Cebulę pokroić drobno w kostkę
Ola la LCHFłyżka ziaren sezamu płatki chilli (kilka łyżek w zależności od upodobań) Wegański sos rybny (1/2 porcji sosu rybnego do kimchi ): 1 łyżka tamari (lub sosu sojowego) 1 łyżka cukru kokosowego 30 ml soku z ananasów z puszki 30 ml ciepłej wody Wykonanie: Ogórki dokładnie myjemy, kroimy podłużnie z jednej strony nie docinając do końca, a zatrzymując się około
Lamarida.plBłyskawiczna przekąska na śniadanie lub na nagły napad głodu, można pasteryzować w słoiczkach, przechowując potem w lodówce. Składniki filety z dorsza (ile chcesz) sos pomidorowy w butelce marchewka olej kokosowy do smażenia pieprz ziołowy sól himalajska drobnoziarnista różowa Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na dużych oczkach. Filety pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość marchewki, dosmacz solą
Z Kuchni Do Kuchniinspirację niż na przepis, którego trzeba się trzymać co do grama przyprawy. Składniki (na 4-pomidory duuuże): 1 szklanka komosy ryżowej, 4-5 łyżek oleju kokosowego, 1 cebula drobno posiekana, 1 ⅕ szklanki kurek, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz, pietruszka posiekana, garść świeżo posiekanej bazylii. Przygotowanie: Komosę gotujemy. Na oleju podsmażamy kurki, potem dodajemy cebulę, a na koniec komosę, zioła
PaleoLifeKokos jest zdrowy i pożyteczny w absolutnie każdej formie, jest... Artykuł Smoothie burakowo-kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgrysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa
Kulinarne przygody Gatitygalaretką. Do tego ciasta pasują wszystkie sezonowe owoce. Składniki: 4 jajka 150 g cukru 150 ml oleju 150 g jogurtu naturalnego 90 g mąki pszennej 40 mąki kokosowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g malin 100 g czerwonej porzeczki 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki pszennej do obtoczenia owoców Przygotowanie: Białka
Ala piecze i gotujeostrej 2 łyżeczki wędzonej papryki kawałek selera pietruszka,szczypior,estragon do smaku po 1 czubatej łyżeczce sól,pieprz do smaku śmietanka do smaku woda,lub rosół 1 łyżka oleju kokosowego ,lub co kto lubi Jak to zrobić: Cebulę obrać ,pokroić w piórka , umyte pieczarki w plasterki pokroić. Rozgrzać łyżkę tłuszczu i obsmażyć najpierw cebulkę ,a potem pieczarki na złoty kolor
w mojej kuchni