marki Biolove. Świetnie spełnia swoją role, czyli ściera naskórek i wygładza skórę. Plusem tego produktu jest skład, w którym oprócz cukru znajdziemy masło shea, olej z pestek winogron, olej kokosowy i witamine E. Dodatkowo ma przepiękny zapach. Ostatnim ulubieńcem kosmetycznym jest krem pod oczy marki Nacomi. Kupiłam go w hebe na promocji 1+1. Cieszę się
wegujemysię na śniadanie jednak prawie za każdym razem w innym wydaniu. Jutro Jagodowo rozpoczynam dzień. Składniki: szklanka świeżych jagód lub borówek (zmiksuj na gładka masę) szklanka mleka kokosowego 4 łyżki płatek owsianych 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy Przygotowanie: w garnku zagotuj mleko dodaj syrop z agawy, nasiona chia
Niezły Młynekkakao – 1 czubata łyżka * pasta tahini Primavika – 1 pełna łyżka * masło orzechowe ( ja wybrałam to z orzechów laskowych, prażone Primavika ) – 2 łyżki * wiórki kokosowe i prażone orzechy – do obtoczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Orzechy, suszone owoce i daktyle miksujemy na gładką masę ( możemy je wcześniej zalać wrzątkiem i odsączyć ). Do gładkiej masy dodajemy kakao, pastę tahini i masło
Ostra na Słodkocoś co będzie zgodne z filozofią diety rozdzielnej. I w taki oto sposób na liście łakoci pojawiła się szarlotka... Składniki: 3 szkl. mąki 2 łyżki smalcu (można użyć oleju kokosowego) kostka masła 1/4 kostki drożdży 2 łyżki letniej wody 2 łyżki cukru trzcinowego 1-1,5kg jabłek smażonych Przygotowanie: Drożdże plus cukier rozpuszczamy w wodzie. Na stolnicę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekakao – 1 czubata łyżka * pasta tahini Primavika – 1 pełna łyżka * masło orzechowe ( ja wybrałam to z orzechów laskowych, prażone Primavika ) – 2 łyżki * wiórki kokosowe i prażone orzechy – do obtoczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Orzechy, suszone owoce i daktyle miksujemy na gładką masę ( możemy je wcześniej zalać wrzątkiem i odsączyć ). Do gładkiej masy dodajemy kakao, pastę tahini i masło
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI: 1/2 serka śmietankowego typu Almette 1/2 dużego banana 1/2 szklanki otrąb żytnich 1/2 szklanki płatków 5 zbóż (np. jęczmiennych, owsianych, kukurydzianych, pszennych, żytnich) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na początek łączymy serek śmietankowy z rozgniecionym bananem. Następnie dodajemy całą resztę składników i dokładnie
wege i kropkaCZEKOLADOWE KULKI GRANOLI SKŁADNIKI (na kilka porcji deseru): 1/4 szklanki kaszy manny 2/3 szklanki płatków 5 zbóż 1/4 szklanki otrąb żytnich 1/4 szklanki wiórków kokosowych 60 g pokruszonej czekolady (najlepiej min. 50% kakao) 4 łyżki oleju 3 łyżki miodu około (ale nie więcej niż) 1/4 szklanki zimnej wody szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki łączymy
wege i kropkadodatku cukru, z syropem klonowym, orzechami i żurawiną. SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych, ½ szkl. zbóż ekspandowanych, ½ szkl. mieszanki studenckiej (żurawina, orzechy) ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki syropu klonowego WYKONANIE Banana rozgniatamy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy, dokładnie przyklepujemy na grubość około 1 cm. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach
słodki bratekminutach ,wyłączyć zupa gotowa. Dodać sól i pieprz do smaku, następnie ponownie zmiksować wlewając tyle gorącej wody, do konsystencji zupy jaką chcemy. Posypka Łyżka masła,lub oleju kokosowego 100 gr. ryżu preparowanego 1 malutka płaska łyżeczka kurkumy zielona pietruszka nitki chilli Rozpuść masło na patelni ,dodać kurkumę .Wsypać ryż i podgrzewać, aż będzie złoto-brązowy, często mieszając.Udekorować zieloną pietruszką
w mojej kuchnismaku oraz kleks kwaśnej śmietany dla zbalansowania smaków. Tutaj polecam crème fraîche , chociaż zwykła osiemnastka też się nada, a w wersji wegańskiej można pokusić się również o mleko kokosowe. Zero zbędnych składników i maksimum smaku pomidora. Pycha! * SKŁADNIKI na 4-6 porcji 1,5 kg pomidorów malinowych 3-4 ząbki czosnku garść listków świeżej bazylii oliwa z oliwek crème
Food Squareoczekiwania. Wyborny, z delikatnym słodkim posmakiem. Nie tylko dla fanów pora :) 1 porcja 200 g dorsza 1 plaster papai, ok. 3 cm grubości 15 cm pora 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i pieprz do smaku Pora kroimy w plasterki, papaję w kostkę. Na oleju podsmażamy krótko pora. Dodajemy rybę i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy papaję i dusimy
Kucharzycarodzynek z pudełeczka z granolą potrafi na długo zająć dzieciaki i dać nieco odetchnąć rodzicom Składniki: 3 szklanki* płatków owsianych górskich 2 szklanki ryżu preparowanego 1/2 szklanki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki pestek dyni 1/3 szklanki rodzynek 1/3 szklanki migdałów pokrojonych w większe kawałki 10 śliwek suszonych pokrojonych w większe kawałki 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli (opcjonalnie
Lamarida.plłyżki kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) garść wiśni mrożonych 3 łyżki mrożonych czarnych porzeczek lub malin (mogą być świeże) 1 łyżka płatków kokosowych Wykonanie: Daktyle miksuję w blenderze przez około 1.5 minuty (aż dobrze się rozdrobnią). W przypadku gdy daktyle są racje suche, zalewamy je wrzątkiem i moczymy przez około 10 minut i dopiero
Lamarida.plłyżki nasion chia 1/2 łyżeczki japońskiej herbaty zielonej matcha 2/3 szklanki mleka roślinnego 1 łyżka syropu z agawy owoce czarnej porzeczki (ja używam mrożonych) płatki migdałowe domowa granola płatki kokosowe Wykonanie: Do nasion chia dodajemy matchę, zalewamy mlekiem i syropem z agawy, a całość dokładnie mieszamy i odstawiamy, żeby nasiona chia napęczniały. Ja zwykle przygotowuję miksturę wieczorem i wkładam
Lamarida.plsoli Nadzienie: Warzywa: 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 5 pieczarek 1/2 większego brokuła 3 średnie ziemniaki garść szpinaku lub jarmużu pieprz sos sojowy do smaku 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Masa tofu: 300 g tofu o smaku naturalnym 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki wody (lub więcej) Wykonanie: Mieszamy składniki na ciasto
Lamarida.pl