moimi ukochanymi - czereśniami i porzeczkami. Składniki: 3 czubate łyżki mąki quinoa 5 łyżek kakao 1 puszka czerwonej fasoli Kidney Bonduelle (425 g) 5 jajek 1 szklanka cukru kokosowego 1/2 szklanki oleju (dowolnego) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 300 gram młodych marchewek Bonduelle 300 gram moreli 5 łyżek konfitury z płatków róż 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki żelatyny
Quinoa Raz!wodę, są pożywne, zdrowe i bardzo łatwe do przygotowania. Składniki (na kwadratową blaszkę) : 2 szklanki płatków owsianych 2 szklanki mąki orkiszowej 1/2 szklanki miodu 1/4 cukru kokosowego 5-6 łyżek margaryny optima omega 3 3 szklanki pokrojonych truskawek 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie : Mąkę przesiać, dodać płatki owsiane, w garnuszku
zdrowa vege kuchniałyżeczka proszku do pieczenia · szczypta sody oczyszczonej · szczypta soli · duża garść truskawek · olej kokosowy do smażenia lub inny · cukier puder do posypania DODATKOWO NA MUS: · ok. 150-200 g truskawek · cukier puder
Calzonella.comSKŁADNIKI: 500 g ciecierzycy z puszki 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej 4 jajka 60 g odzywki białkowej 20 g oleju kokosowego 4 łyżki kakao 100 g ricotty 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE: Banalnie proste :). Do miksera wrzuć wszystkie składniki. Kolejność nie ma tu najmniejszego znaczenia. Zmiksuj to na najwyższych obrotach przez jakieś minutę może nawet dwie
ClauditteMissCookingszpatułką wyjmij z formy. Mini chipsy z czekolady sa świetną opcja do batoników. Możesz zastąpić pestki dyni i chipsy z czekolady rodzynkami, żurawiną, nasionami słonecznika lub konopi, wiórkami kokosowymi bądź innymi bakaliami (posiekanymi w razie potrzeby
Menu ZdrowiaBonduelle 1 łyżka otrębów (dowolnych) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki sosu sojowego Szczypta ostrej papryki Olej do smażenia (u mnie kokosowy) Bułka tarta pełnoziarnista do obtoczenia Sól Sos: 3 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki jogurtu + warzywa (ogórek, pomidor, cebula) Przygotowanie: Mieszankę meksykańską (odrobinę można zostawić do dekoracji) zblendować
Czarnawisienkamiękkiego masła ewentualnie lukier Przepis – Truskawki w kokilkach z kruszonką Truskawki kroimy na kostkę. Całość wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na którą wcześniej dodajemy nieco oleju (najlepiej kokosowego). Truskawki smażymy aż puszczą sok, należy uważać, by ich nie rozgotować, muszą zachować kolor i pierwotne kształty. Aby przygotować kruszonkę łączymy mąkę, cukier i masło. Całość ucieramy, aż powstaną grudki. Kruszonka musi
Kuchennyviral.plpolewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy mus truskawkowy i zalewamy nim czekoladę, odstawiamy
Ciastkozercydaktyli 1,5 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki orzechów arachidowych 1,5 łyżki nasion chia 1 łyżka miodu 1 łyżka kakao 150 ml soku pomarańczowego wiórki/chipsy kokosowe do obtoczenia kulek Przepis 1 Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy około 10 minut. Odcedzamy. 2 Wrzucamy je do blendera, a następnie dodajemy płatki, orzechy, chia, miód, kakao oraz sok. 3 Wszystko blendujemy
Kuchnia Bazyliisernik udekorowałam truskawkowym musem i truskawkami w białej czekoladzie. Sernik truskawkowy Składniki: 10-12 porcji Spód z ciastek 150 g ciastek digestive 50 g orzechów pekan 50 ml kokosowego oleju lub masła, roztopionego Masa serowa 400 g twarogu 250 ml śmietanki kremówki, 36% 300 g truskawek 2 łyżki sosku z cytryny 150 g cukru pudru 6 listków żelatyny
codojedzeniajest pięknie wydana. Tyle o książce, a teraz pora na przepis: Składniki: szklanka obranego arbuza (150g) 1/3 szklanki truskawek (50g) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wiórek kokosowych 4 łyżki świeżej mięty Wszystkie składniki blendujemy ze sobą. Koktajl najlepiej smakuje porządnie schłodzony
Cynamonowe szczęścieowsianych bezglutenowych (zmielonych na mąkę lub gotowa mąka owsiana bezglutenowa) 1 opakowanie (40 g) śmietankowego lub waniliowego budyniu bezglutenowego ( Amylon ) 250 g jogurtu sojowego 100 g płynnego oleju kokosowego 1 łyżka nasion chia 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 g ksylitolu 1 bardzo dojrzały banan truskawki Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "paćkę
Zdrowie na języku :Pporcję: 3 młode ziemniaczki 3-4 ogórki gruntowe 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżka octu sól, pieprz 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Ziemniaczki obierz, wrzuć do garnka i ugotuj (w osolonej wodzie). W tym czasie obierz ogórki, pokrój w plasterki i wrzuć do miski - dopraw solą, pieprzem, dodaj ocet
Alutka-Gotujebidi-language:#0400;} O tej porze roku nie ma nic pyszniejszego. W upalne dni wystarczy do tego kefir lub maślanka. Składniki 500 g młodych ziemniaków 1 łyżka oleju kokosowego (pełna) lub 50 ml (w płynie) 1 łyżka orzeszków pinii 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej natki kolendry 1 łyżka posiekanej bazylii czerwonej Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenłyżeczka śmietany albo jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku pół pęczka posiekanego koperku garść startego sera (ok 70 g) - opcjonalnie sól, pieprz do smaku do smażenia: olej słonecznikowy albo kokosowy do podania: śmietana albo jogurt i szczypiorek Instructions Kalagior pokroić na różyczki. W garnku zagotować wodę - gotować kalafior ok 5 minut, następnie przelać zimną wodą i zostawić na durszlaku do przestygnięcia
Cooking for Emily