kokosowe - 19941 przepisów (strona:842/1330)

Sos mięsno - szpinakowy 144

Sosów do makaronu jest niezliczona ilość. Ja dziś tę kolekcję powiększyłam o sos ze świeżym szpinakiem i mleczkiem kokosowym. Szybki do zrobienia jak to przy takich sosach bywa i do tego smaczny. 30 minut i mamy obiad gotowy. Można zrobić więcej i mieć na drugi dzień ( ja tak właśnie zrobiłam ). Potem tylko wystarczy sos podgrzać, ugotować świeży makaron i gotowe

Ewa w kuchni
Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży 97

tortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu. Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Lekkie ciasto biszkoptowe z owocami i bazyliowo-miętową kruszonką 74

oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350g mrożonych owoców (maliny, borówki, wiśnie, porzeczka) garść listków bazylii garść listków mięty pomarańczowej 50g masła 3 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Najpierw dodajemy cukier puder i wciąż miksujemy. Następnie dodajemy po żółtku i miksujemy na wolniejszych obrotach

Raj dla Podniebienia
Grillowany karmazyn z salsą pomidorową z awokado 207

dojrzałych 1 awokado 1/2 czerwonej papryki 1/2-1 papryczka chili 3-4 ząbki czosnku garść świeżej kolendry lub pietruszki garść posiekanego szczypioru 1-2 szalotki 1/2 czerwonej cebuli opcjonalnie: cukier kokosowy lub brązowy Wykonanie: Rybę naciąć z obu stron w 3-4 miejscach, prostopadle do kręgosłupa. Natrzeć oliwą, odprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny. W nacięcia włożyć na przemian

Pociąg Do Kuchni
Wegańskie ciasteczka z suszonymi bananami i czekoladą 165

więc misja spełniona. Składniki na około 30 ciastek: 400 g mąki, z czego 250 to biała pszenna za 150 razowa 1 duży banan 100 g cukru 120 g oleju kokosowego 100 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 100 g suszonych bananów ( do kupienia np.tu ) 50-100 g suszonej papai ( do kupienia np. tu ) Przygotowanie

greenscarf
Placki z jarmużem i serkiem wiejskim 124

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny 2 jajka 150 ml mleka 80 g masła 150 g serka wiejskiego dwie łyżeczki posiekanego koperku sól olej/olej kokosowy do smażenia SOS: jogurtowy ( jogurt, sos z cytryny, sól, pieprz, ewentualnie chilli, albo jakieś zioła) Instructions Jarmuż zblanszoać przez minutę w goującej się wodzie albo podgotować na parze przez około

Cooking for Emily
Jagodowo-waniliowe placuszki danonkowe. Powiedz „TAK!” Danonkom. 250

placuszki) 1 Danonek Jagoda/Wanilia 90 g 3 łyżki (płaskie) mąki pszennej 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) olej do smażenia – u mnie kokosowy Przygotowanie: Do miseczki przekładamy całego Danonka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy małe jajko. Całość szybko mieszamy. Placuszki (1 łyżka = 1 placuszek) smażymy na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Placuszki muszą ładnie

Słodkie okruszki
Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej 165

pół szklanki, woda 1,5 szklanki, koperek posiekany 3 łyżki, mąka pszenna 1,5 łyżki, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy

kulinarne odsłony pati
Placuszki żołędziowe 131

również dowolny syrop, wegańska bita śmietana , czekolada lub mus owocowy. Inne przepisy na placuszki: Placki z amarantusa Placuszki z mąki gryczanej Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami Placuszki kokosowe Placki z czerwonej soczewicy Artykuł Placuszki żołędziowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Quiche ze szparagami w sosie beszamelowym 192

dużą blachę prostokątną lub na dużą torotownicę o średnicy 26 cm opakowanie ciasta francuskiego pęczek 500 g szparagów 50 g orzechów włoskich sos beszamelowy: czubata łyżka rafinowanego oleju kokosowego (około 30 g)/ewentualnie 50 ml oleju słonecznikowego 40 g mąki pszennej 500 ml mleka sojowego pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Zacznij od przycięcia końcówek

greenscarf
RAFAELLO NA BISZKOPCIE 203

Składniki na masę budyniową: * 1 litr mleka * 1 szklanka maki pszennej * 1 szklanka cukru * 1 kostka do pieczenia Kasia (250 g) * 1 łyżeczka olejku waniliowego Dodatkowo: 150 g wiórek kokosowych 1,5 łyżki kostki do pieczenia Kasia * 1,5 łyżki cukru Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie nie przerywając pracy miksera dodawać

Zrób to smacznie
Curry z ryżem jaśminowym 191

Składniki: 1 filet z kurczaka 1/2 papryki 1/2 cukinii 1 cebula 1/2 papryczki chili 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżeczka garam masali 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 … Czytaj dalej Curry z ryżem jaśminowym

czarrna od kuchni
Pieczony gulasz wołowy 164

kiszonym. Pieczony gulasz wołowy Drukuj Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500g dobrej jakości mięsa wołowego (np. ligawa, krzyżowa, pręga) 1 łyżka kaczego smalcu lub oleju kokosowego 2 łyżki mąki z tapioki 300g świeżych, dojrzałych pomidorów (poza sezonem używam ok. 200g domowych przetworów pomidorowych, można też użyć tych z puszki) 1 papryka podłużna 1 cebula 3 ząbki

Book of spells
Wegańska zupa z boczniaków i kaszy jaglanej 99

patelni. Wszystko razem gotować na wolnym ogniu ok. 60 minut, wywar odcedzić. Zupa właściwa: - 2 do 3 litrów wywaru - 30 do 50 dag bocznikaów - 2 do 3 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego extra virgin - 3 łyżki ajvaru - 1/2 szklanki kaszy jaglanej  - sól - pęczek cebuli dymki - słodka śmietanka ( opcjonalnie ) Tutaj jeszcze zaznaczę, że kaszę jaglaną należy przelać wrzątkiem przed gotowaniem

Apetyczna babeczka
Błyskawiczna zupa ogórkowa 149

kroimy w kostkę cebulę, a marchewkę i ogórki kiszone tarkujemy. W drobną kostkę ponadto kroimy ziemniaki. Rozgrzewamy nasz garnek, w którym jako pierwsza olej roślinny, masło klarowane bądź olej kokosowy ląduje cebula. Smażymy ją do zeszklania po czym dodajemy marchew i ziemniaki. Wtedy dodajemy bulion. Całość gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy starte ogórki kiszone i czekamy jak zupa znowu

Kuchennyviral.pl