owsiane zalać w miseczce ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Dodać jajko, rozgniecionego banana, proszek budyniowy i proszek do pieczenia, chwilę przemieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowy) po kilka minut z każdej strony. Na jeden placuszek przypada ok. 1,5 łyżki ciasta. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie polewa z masła orzechowego, plasterki banana i pomarańczy
Kuchnia Elliepuszki tuńczyka w wodzie lub w sosie własnym 2 duże jajka 6 – 7 łyżek bułki tartej 3 łyżki posiekanej pietruszki szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego Przygotowanie: Rybę odsączyć z wody/sosu i przełożyć do miski. Dodać roztrzepane jajka i natkę pietruszki. Całość wymieszać za pomocą łyżki lub ręką, dosypując
KuchniaWeDwoje.plpulpa z 3 dużych marchwi), 2 łyżki płatków owsianych bezglutenowych, 3 łyżki płatków jaglanych, 2 łyżki domowej konfitury wiśniowej (u mnie bez cukru, słodzonej sokiem jabłkowym), 1 łyżka oleju kokosowego. Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy ciastka lub wykładamy do foremek na muffinki czy babeczki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuoczywiście :-) Składniki: 4 mini cukinie 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka wrzątku 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku ser zagrodowy z chia kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Kaszę kuskus przekładamy do rondelka i zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i zostawiamy na około 10 minut, żeby napęczniała. Cukinie myjemy, odcinamy górę, wydrążamy środek (super się to robi
kruche babeczkimąki z ryżu brązowego (Radix-bis) 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej 2 jajka 10 g melasy trzcinowej (Radix-bis) szczypta soli himalajskiej masło klarowane/olej kokosowy do smażenia Dodatki: dżem jagodowy (Radix-bis) żurawina suszona (Radix-bis) pestki dyni prażone z solą (Radix-bis) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i wymieszaj dokładnie
Zdrowie na języku :Pskładniki przełożyć wprost do niej. Zalać roztrzepanymi jajkami i wstawić do pieca. SKŁADNIKI / 2 porcje (patelnia lub forma o średnicy około 20 cm) 1 łyżka oleju np. kokosowego 30 g pikantnej kiełbaski chorizo 6 świeżych szparagów / białych lub zielonych 1 ząbek czosnku 4 jajka 40 ml mleka 40 g serka koziego lub fety 1 pomidor 1 łyżka
cool and mintytego kruchutkie. Dzięki długiemu gotowaniu sos nabiera odpowiedniej konsystencji i bogatego smaku. Można podać go z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżka oleju np. kokosowego 500 g łopatki wieprzowej sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 szklanki białego wina 400 ml bulionu lub wody 1 cebula
cool and mintydodatkiem zielonych szparagów i kukurydzy. Sycące i rozgrzewające, w pysznym sosie ze świeżych pomidorów, z delikatną w smaku kaszą jaglaną. SKŁADNIKI / 6 porcji 1 łyżka oleju / najlepiej kokosowego 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 świeżej papryczki chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400 ml bulionu lub wody 400 g świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki
cool and mintydolewamy mleko, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy placuszki z obu stron na złoto na mniejszym ogniu (ja smażę na oleju kokosowym). Jeden placuszek, to jedna łyżka masy. Przed każdą porcją masę na placuszki należy przemieszać. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub bez. Smacznego
Słodkie okruszkiwystudzić na kratce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 10 muffinek. Syrop z agawy można zastąpić miodem, a olej roślinny, roztopionym masłem lub rozpuszczonym olejem kokosowym. Muffiny można przechowywać przez okres do 5 dni, najlepiej w lodówce. Można je także zamrozić na okres do 2 miesięcy. Zamrożone muffiny wystarczy wyjąć na wieczór z zamrażalnika, wstawić na całą
Gospodyni Miejskaczas mieszamy, żeby się nam nie przypaliła. 2. Łososia obieramy ze skóry, wyciągamy ości jeśli są, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną cukinię, solimy. Następnie kroimy łososia na mniejsze porcje, dajemy na patelnię, podsmażamy, dodajemy ananasa i trochę syropu z niego, kukurydzę i resztę przypraw. 4. Na końcu dodajemy
kruche babeczkiciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik Kakaowe babeczki z truskawkami Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady. Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie
NiePieprz.plłyżeczka ksylitolu 1 czubata łyżeczka budyniu truskawkowego (Amylon) 3 truskawki Dodatki: 1/3 banana 1 łyżeczka masła orzechowego kilka nerkowców kulki granolowe plastry kokosowego Przygotowanie: Płatki owsiane przesyp do garnka, zalej 200 ml napoju, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 5-7 minut. Następnie dodaj 2 pokrojone w kostkę truskawki. Zagotuj
Zdrowie na języku :Pmożna je przechowywać w lodówce do tygodnia. Składniki na okolo 16 sztuk: szkl. suszonych daktyli szkl. orzechów/migdałów szkl. płatków owsianych/orkiszowych 1/2 szkl. jagód goji 1/2 szkl. wiórków kokosowych łyżka kakao cynamon ewentualnie do obtoczenia: kokos, kakao, sezam, siemie lniane Daktyle zalać gorącą wodą, namoczyć przez około 15 minut i odsączyć. Wszystkie składniki zmiksować i z powstałej masy
wyzwania kuchenne200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół szklanki mniej niż na opakowaniu budyniu) opcjonalnie wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Przygotowanie: Ugotować budyń jak jest jeszcze gorący wkroić do niego masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia i zrobienia się jednolitej masy. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Tanio szybko zdrowo