Ekspresowy w przygotowaniu koktajl bananowy. Z dodatkiem mleka i miodu. Opcjonalnie także z kostkami lodu. W wersji wegańskiej mleko krowie możecie zamienić na mleczko kokosowe, a miód na syrop klonowy. Wszystkie składniki wystarczy zmiksować w stojącym blenderze kielichowym. SKŁADNIKI / 2 duże porcje lub 4 małe 2 banany 2 szklanki mleka 2 płaskie łyżki miodu DODATKOWO : gałka muszkatołowa
cool and mintysmoothie wychodzi bardzo słodziutkie :) Składniki: 1 mrożony banan 1 garść mrożonych malin 150 ml wybranego napoju roślinnego 150 ml wody 1 czubata łyżka wiórków kokosowych 1 miarka (25 g) białka wegańskiego o smaku MOCHA WARIOR BLEND (Sunwarrior Polska) 1 łyżeczka mała orzechowego 1 łyżka soku z cytryny kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie
Zdrowie na języku :Pbrązowego cukru 1 kostka masła lub margaryny 1-2 czubata łyżka jogurtu naturalnego, można użyć śmietany 3 jaja 1 łyżeczka proszku d|pieczenia po 2 łyżki bakalii: rodzynek, wirek kokosowych, orzechów zmielonych, płatków migdałowych, warto dodać sezamu! Można też do połowy dodać 2 łyżki kakao. Wówczas ciasteczka będą dwukolorowe! Wykonanie: Wszystkie składniki wsypujemy do miski i łączymy. Blaszkę wyłożyć papierem
kgwjanczewokefiru czy sałatki owocowej. Składniki: 1,5 szklanki płatków gryczanych błyskawicznych 3/4 szklanki orzechów laskowych (100 g) 1/3 szklanki jasnego sezamu 1/3 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki płatków kokosowych 1/2 szklanki rodzynek 3 łyżki gorzkiej herbaty 3 łyżki płynnego miodu sok z 1 cytryny Wszystkie sypkie składniki (oprócz rodzynek!) wsypać do miski. Miód, herbatę i sok z cytryny wymieszać
Ugotowaćwstępie również nabrałeś ochoty na placuszki z mąki gryczanej i nie są dla Ciebie już takie groźne. Ja swoje podałem z pulpą z mango i wiórkami kokosowymi, ale świetnie sprawdzi się miód lub tradycyjnie… syrop klonowy. Pytania i odpowiedzi: Czy to muszą być banany? Do środka zamiast bananów możesz użyć również innych owoców. Świetnie sprawdzą się jabłka, borówki
Blendmanplacuszki: 100 g suchej kaszy jaglanej (około 0/5 szklanki) 2 jajka dojrzały banan 100 ml śmietanki 30% szklanka mąki orkiszowej jasnej łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią olej kokosowy lub rzepakowy do smażenia kawowy twarożek: 250 g półtłustego twarogu […] Artykuł Jaglane pancakes z kawowym twarożkiem, żurawiną i pistacjami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogmąki 405 -3 dkg drożdży -220 ml ciepłego mleka -6 łyżek cukru -5 dkg masła -4 żółtka i jedno całe jajko -2 łyżki kakao -szczypta soli -wanilia -mak -wiórki kokosowe Z drożdży, łyżki cukru, 100 ml mleka i 6 dkg mąki przygotowujemy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy szczyptę soli, wanilię, pozostały cukier i mleko, 4 żółtka, 22 dkg mąki
Maminek kulinarnyczerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1/2 szklanki passaty pomidorowej, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżeczka natki pietruszki, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, olej kokosowy do smażenia. Wykonanie: Kaszę jaglaną, gryczaną i quinoa moczymy przez noc. Rano odcedzamy, przepłukujemy obficie wodą. Umieszczamy w kielichu blendera i zalewamy wodą na wysokość 1 cm ponad poziom kasz
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki na 1 porcję: 3-4 łyżki kaszy jaglanej (ok. 40 g) 3/4 szklanki mleka 2% (ok. 150 g) 1 średniej wielkości jabłko (ok. 250 g) 1 łyżka wiórków kokosowych (ok. 6 g) 1/4 łyżeczki cynamonu 1. Kaszę i wiórki wsypałam do garnuszka, zalałam mlekiem. Gotowałam na najmniejszym ogniu ok. 10-15 min. W między czasie 2 razy
Vroblewska-fitlifeśliwkowe – około 1,5 szklanki pół szklanki posiekanej drobno gorzkiej czekolady cukier trzcinowy – 3/4 szklanki mleko roślinne – dałam sojowe – 1/4 szklanki 0,5 szklanki oleju kokosowego w postaci płynnej olejek waniliowy lub prawdziwa wanilia mąka pszenna RAZOWA – 1,5 szklanki 1/4 szklanki karobu (może być kakao) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia jagody/borówki Czekoladowe
Matylda Gotujepiękno tkwi w prostocie i nawet z pozoru niby najprostsze danie można popsuć. Kokosanki wyszły pycha! Składniki 4 białka jajek 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka należy ubić na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijając. Na koniec dodajemy stopniowo wiórki i cały czas ubijamy na wolnych obrotach. Łyżką kładziemy
Delusional TrineSKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka cynamonu 5 białek 1/2 szklanki wody szczypta soli Wszystkie składniki oprócz białek dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Do płatków delikatnie wmieszać pianą i formować ciasteczka na dużej blaszce wyłożonej pergaminem. Wstawić do gorącego piekarnika 180st
harrisagruszka, kiwi, orzechy Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie. Gofrownicę posmarować olejem kokosowym. Smażyć gofry ok 4 minuty. Podawać z jogurtem i kawałkami owoców. Smacznego
Chocolate Muffin Bloggorącej wody Wierzch: 2 łyżeczki niebieskiego cukru galaretka rubinowa Wodzisław 125 g mascarpone 1 brzoskwinia z syropu czekoladowe ażurki 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki czekoladowej posypki niebieski i różowy cukier opcjonalnie do dekoracji Wykonanie : 1. Ciasteczka mielimy lub tłuczemy do uzyskania drobnej masy. Masło topimy i mieszamy z ciastkami, Powstałą
vaniliowoczekoladowabyć gęste, ale nie może być ono zbyt gęste. W przypadku gdy używamy owoców świeżych bez soku należy dodać do ciasta łyżkę mąki. Smażymy z obu stron na oleju kokosowym przez około 3 minuty z każdej strony
Delusional Trine