mielone - 47549 przepisów (strona:857/3170)

kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 210

łotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka pszenna 1 kromka, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba(...)marchew 6 średnie, 3 cebule duże, przecier pomidorowy 3 łyżki, cukier 1,5 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 2 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, ocet 10 % 1/2 łyżeczki filety płotek opłukać, wędzony boczek pokroić na kawałki, cebulę pokroić na cząstki, odkroić z bułki paryskiej kromkę

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle z prosciutto, w kremowym sosie pomarańczowym 264

zbrązowieje. Wrzucamy połowę skórki startej z pomarańczy, wlewamy śmietanę. Dodajemy sok z pomarańczy i czekamy aż sos zacznie się gotować. Gdy zacznie bulgotać — wrzucamy starty parmezan, dodajemy świeży, grubo mielony pieprz (czarny lub kolorowy) i delikatnie solimy sos. Mieszamy całość dokładnie i chwilę wszystko razem gotujemy — 2-3 minuty. Wkładamy do rondla z gotującym się, lekko zredukowanym sosem odcedzony(...)lekkim białym winem. SKŁADNIKI 70g Prosciutto 3 łyżki masła, najlepiej klarowanego sok wyciśnięty ze średniej pomarańczy (uwaga-musi być słodka!) skórka z całej średniej pomarańczy 150ml śmietanki 30% świeżo mielony pieprz 1/3 szklanki startego parmezanu lub sera Grana Padano sól porcja świeżego makaronu tagliatelle dla dwóch osób, np. z TEGO przepisu

Karo in the Kitchen
Sos borowikowy z purre ziemniaczano-groszkowym 173

sztuk świeżych borowików 2 cebule 3 łyżki masła 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 mała śmietana 30% 3/4 szklanki wody pęczek świeżego kopru sól i pieprz świeżo mielony 6 ziemniaków 1 szklanka groszku mrożonego 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki estragonu 1/4 łyżeczki soli Wykonanie: Grzyby oczyszczamy, opłukujemy, następnie kroimy w kawałki średniej wielkości. W rondlu rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy(...)patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę zeszklić, przekładamy do smażonych borowików. Mieszamy podlewamy wodą dusimy przez chwilę, przyprawiamy pieprzem ziołowym, solą, pieprzem świeżo mielonym. W trakcie duszenia wlewamy śmietanę, pokrojony świeży koperek. Odstawiamy aby sos nabrał smaku. Ziemniaki obieramy, kroimy na 4 części, przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy sól.Po zagotowaniu zmniejszamy ogień

kgwjanczewo
Sypana szarlotka z kardamonem i cynamonem, z dodatkiem kaszy kukurydzianej 217

Moje smaki i zapachy jesieni :) Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszki kukurydzianej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 2-3 łyżki cukru pudru 50 g zimnego masła 1 kg jabłek Formę wyłożyć dokładnie papierem, w taki sposób, żeby ewentualnie wyciekający z jabłek sok nie przeciekł przez

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schab imbirowy z dynią 193

łyżeczki mielonej gorczycy, 4 łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, 1/2 kg miąższu z dyni, Po przyprawy zapraszamy do  SKWORCU Wykonanie; Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy

Anioły w kuchni
Cygański kociołek na bazie cukinii, z kiełbasą i pieczarkami. 212

jeżeli nie macie pod ręką) 2 czerwone papryki - 0,5 kg słoiczek koncentratu pomidorowego 200 g sól, pieprz, bazylia (łyżka stołowa), łyżeczka słodkiej mielonej papryki, płaska łyżeczka ostrej mielonej papryki, łyżka cukru - jako przyprawy smalec do podsmażania Wykonanie: Cukinie (kabaczki) obrać ze skórki, przeciąć na pół i wydrążyć miąższ z pestkami odrzucając środek. Pozostałą część pokroić w kostkę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pumpkin spice cheesecake 189

Jest to zdecydowanie mój faworyt wśród serników :) Idealny na jesienne wieczory przy kakao! Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki: 600 g sera trzykrotnie mielonego(...)użyłam tego z Lidla) 200 g puree z dyni 1/2 szklanki brązowego cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru mielonego Spód: 200 g ciasteczek imbirowych 100 g masła Przepis na spód: Ciasteczka kruszymy i umieszczamy w melakserze. Miksujemy do momentu aż wszystkie herbatniki zostaną skruszone i powstanie z nich

Emcia Pichci
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 219

dzięki uprzejmości firmy. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej 15 dag masła 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 płaska łyżka śmietany 18% Masa serowa: 60 dag twarogu mielonego 1/2 szklanki cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka mleka 3,2% 4 jajka 1 budyń śmietankowy Oetker Mus jabłkowy(...)białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy

Wanilia i Kardamon
Stek wołowy w sosie jeżynowym 216

przepisem z magazynu GoodFood 5/2015 . Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 3 osób: 3 steki z antrykotu wołowego 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 2 łyżki whiskey sól morska świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 200 ml bulionu wołowego 2 łyżki octu balsamico 2 łyżki galaretki jeżynowo-jagodowej* 1 ząbek czosnku, zmiażdżony 120 g jeżyn + kilka do ozdoby Składniki(...)dalej mieszamy przez około 4 minuty, aż jeżyny zaczną się rozpadać, a sos zgęstnieje. 4. Na talerze wykładamy puree, kładziemy po 1 steku, posypujemy solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Całość polewamy przygotowanym sosem. Podajemy z buraczkami lub brokułami. Smacznego! * Galaretka firmy Frugo. Można zastąpić jakąkolwiek galaretką o smaku "Owoce Lasu

My Culinary Art
Tartaletki ze śliwkami i kremem migdałowym 206

mielonych migdałów 80 g ksylitolu lub cukru 60 g masła 1 jajko 10-12 śliwek Kruszonka: 1 łyżka masła 3 łyżki ksylitolu lub cukru 3 łyżki mielonych migdałów lub mąki   Wykonanie:     mąkę, cukier i sól wymieszać. Dodać masło i zmiksować kilkoma pulsami na kruszonkę. Wlać - w razie potrzeby - 2 łyżki lodowatej wody ( nie dolewałam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka pieczona w plastrach 584

sposób przygotowania mięsa, z pewnością Wam posmakuje. Przepis znalazłam na blogu Aniki. Składniki: dowolna ilość karkówki pokrojonej w około 1,5 cm plastry słodka mielona papryka ostra mielona papryka czosnek granulowany sól, pieprz świeży rozmaryn kolendra majeranek olej  Sposób przygotowania: 1. Plastry karkówki lekko rozbijamy. 2. Wszystkie przyprawy mieszamy z odrobiną oleju. Nie podaję ilości bo będzie

Kuchnia domowa Ani
szynkowar-udka kurczaka do pieczywa... 191

Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, żelatyna 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyzka, woda 3/4 szklanki udka średnie wielkości umyć, osuszyć i mięso obrać z kości bez skóry i chrząstek, dodać wszyskie składniki

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak z warzywami w sosie słodko- kwaśnym 429

szybka i łatwa do przygotowania. Warto ją przygotować, bo jest przepyszna.  SKŁADNIKI: 2 filety z piersi kurczaka 300g mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej 100ml wody 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 1/2 słoika sosu słodko(...)kwaśnego JAMAR sól pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z piersi kurczaka kroję w kostkę. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam na oliwie. Dodaję mieszankę chińską oraz ostrą mieloną paprykę. Smażę na małym ogniu około 5 minut. Mięso oraz warzywa podlewam wodą i duszę około 5 minut.  2. Sos słodko - kwaśny dodaję do kurczaka i warzyw. Mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przepis na kofty 182

naszym talerzu całkiem niedawno. I na pewno będą na nim częstszym gościem. Czym są kofty? W wersji greckiej to grillowany, bądź pieczony w piekarniku szaszłyk z wieprzowego mięsa mielonego. Podaje się go zazwyczaj z dipami. My podajemy go w towarzystwie sosu tzatziki, który nadaje trochę orzeźwienia i świeżości, oraz pity z oliwkami. Bardzo smaczne lekkie danie. Kofty – ZOBACZ

Jakugotujesz.pl

Proponowane wyszukiwania