mielone - 47549 przepisów (strona:853/3170)

Babka ziemniaczana z warstwą mięsa mielonego 160

oraz następnego dnia - odsmażana! 1,5 kg ziemniaków 2-3 jajka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej majeranek sól, pieprz Warstwa mięsna: 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 1 łyżka majeranku sól, pieprz Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki (lub maszynką - z cebulą) i posypać łyżką mąki(...)smaku. Przygotować warstwę mięsną. Wszystkie składniki masy dokładnie połączyć. Masę ziemniaczaną podzielić na dwie części. Jedną z nich wyłożyć na blachę posmarowaną olejem. Na to położyć warstwę mięsa mielonego i pozostałą warstwę masy z ziemniaków. Piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach

Di gotuje
Gołąbki z pęczakiem 142

okazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg pęczaku 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek(...)słoiczek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, zie le śmietana  Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Pęczak  ugotować. Do m ięsa mielonego  dodać jajko, pęczak , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier

Moje domowe kucharzenie
Kiełbasa "Krakowska" podsuszana 215

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 20 g peklosoli woda zrębki olchowe Mieszanka przypraw: 5 g czosnku granulowanego szczypta majeranku suszonego 5 g pieprzu białego mielonego 2 g kolendry mielonej szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Mięso podzielić na dwie części. Ładniejsze i "beztłuszczowe" kawałki odkładamy do jednego pojemnika, tak by stanowiły 1/3 całej partii mięsa do kiełbaski. Resztę również kroimy

Karczma Honorietty
Figowe ciasteczka owsiane bez glutenu 149

sztuk: - 30 dag płatków owsianych, u mnie górskie - 15 dag mąki ryżowej - 10 dag suszonych fig  - 10 sztuk suszonych moreli  - 1/2 szklanki rodzynek - 4 łyżki lnu mielonego - 2 łyżki ksilitolu - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wody - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli Składniki na ciasteczka znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. W rondlu łączymy wodę, mleko(...)figi, morele i ksilitol. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 5 minut, studzimy i blendujemy na płynną masę.  2. Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę ryżową, sól, sodę, len mielony, rodzynki, mieszamy i łączymy z mokrymi składnikami.  3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, formujemy ciasteczka i układamy je na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia

Apetyczna babeczka
Jajka zapiekane w awokado 177

minut Ilość porcji: 2 Składniki: 1 awokado 2 malutkie jajka (fantastyczną promocję na jajka: 20 sztuk za 7 złoty znajdziecie TUTAJ ) szczypiorek Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Awokado przekrajamy na pół. Wyciągamy pestkę. Możemy jeszcze delikatnie wybrać nieco miąższu. Następnie delikatnie wbijamy jajka. Z pewnością zostanie nam nadmiar białka. Tak przygotowane awokado wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kolizje Smaków
Bułeczki cynamonowe 122

jajko do posmarowania bułeczek Nadzienie: 50 g gorzkiej czekolady 50 g topionego masła 80 g brązowego cukru 2 łyżki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka mielonego kardamonu Wykonanie: Do miski wrzucamy wszystkie składniki ciasta, oprócz mąki. Mieszamy, aż uzyskamy gładką masę, po czym stopniowo dodajemy przesianą mąkę. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne i będzie dochodziło od miski

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony łosoś z kiszoną kapustą curry 239

taki właśnie dodatek. Sama nie wpadłabym na takie połączenie. Gorąco Wam polecam, bo kapusta jest znakomita - wykorzystaliśmy ją też jako dodatek do burgerów mięsnych (bułka, koltlety z mięsa mielonego + kapusta i prażona cebulka) - palce lizać :) Przepis na kapustę pochodzi z książki  Ryby są super wydanej przez  Lidla .  W oryginale jest podawana z sandaczem w majeranku(...)łyżeczka curry w proszku pół łyżeczki startego imbiru 150 ml mleczka kokosowego 50 ml śmietanki 30 %  1 łyżeczka miodu sok i skórka starta z 1 limonki sól biały mielony pieprz 2 łyżka posiekanej kolendry PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (termoobieg). Z łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy ewentualne ości i kroimy na 4 porcje. Każdą doprawiamy solą i cytrynowym

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciecierzyca po bretońsku 181

ciecierzycy 2 duże podwędzane kiełbasy Puszka pomidorów krojonych Mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ szklanki wody Łyżka oleju do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, ostra papryka, majeranek Ciecierzycę zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc do namoczenia. Następnego dnia wylewamy wodę z moczenia, zalewamy świeżą woda

Kolizje Smaków
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczoną marchwią, ciecierzycą i serem feta 123

smaczny posiłek, który mogę zabrać ze sobą. Spróbujcie i Wy, bo sałatka wyszła miodzio! * SKŁADNIKI na 1-2 porcje Pieczona marchew: 3 duże marchewki ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego kuminu ¼ łyżeczki cynamonu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka syropu klonowego Sałatka: 1 woreczek kaszy gryczanej ½ szklanki ugotowanej ciecierzycy ½ kostki sera feta ½ szklanki czarnych oliwek garść nasion słonecznika

Food Square
PYSZNE RACUCHY ORKISZOWE NA SODZIE I KEFIRZE, Z JABŁKAMI 261

płaskiej łyżeczki sody (8g) - 1/2 łyżeczki soli himalajskiej - 2 większe jabłka - 2 łyżeczki cynamonu (nie trzeba) Dodatkowo: - olej kokosowy (bezzapachowy) lub dowolny inny do smażenia - puder trzcinowy lub mielony ksylitol do posypania - płynny miód - płatki migdałów Jajka roztrzepać w misie miksera razem z ksylitolem, dodać kefir. Następnie partiami dodawać mąki wymieszane z sodą i solą i cynamonem, gdy dodajemy(...)sprawdziło, racuchy zbytnio się rumieniły, dlatego smażyłam na minimalnej ilości. I po raz kolejny do smażenia wszelakich placków idealnie sprawdziła się u mnie patelnia do naleśników. Podawać posypane mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym, lub polane płynnym miodem i posypane płatkami migdałów, lub po prostu zajadać same, dla mnie same są najlepsze, ale to już rzecz gustu... :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sałatka z grillowanym kurczakiem, pieczarkami i rukolą 134

łyżka balsamico (opcjonalnie) sól, czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Rozgrzewamy nieco oliwmy na małej patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy aż odparują większą cześć wody. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką. Pozostawiamy do przestudzenia. Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i każdą pierś rozkrawamy na dwie części. Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem, ostrą papryka(...)oraz plasterkami podsmażonych pieczarek. Pierś z kurczaka kroimy w paski. Układamy na sałatce. W kubku mieszamy oliwę z musztardą dijon i opcjonalnie balsamico. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Sałatkę polewamy dressingiem

Pyry na Gaz
Buraczane roladki z kozim serem i orzechami włoskimi 124

chrzanu ze słoiczka 50 g orzechów włoskich 500 g ugotowanych / upieczonych buraków 5 jajek 2 łyżki oleju 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='280 g koziego sera Merci Chef! do smarowania (2 opakowania) 2 łyżki gęstej śmietany (18%) 2 łyżeczki(...)chrzanu ze słoiczka 50 g orzechów włoskich 500 g ugotowanych / upieczonych buraków 5 jajek 2 łyżki oleju 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Ugotowane lub upieczone w mundurkach buraki obieramy i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach (takich jak do tarcia na placki ziemniaczane) lub miksujemy

Poezja smaku
Zupa z pieczonych pomidorów z ciecierzycą 131

pasty harissa  (przepis) 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego sól, świeżo mielony pieprz 4 łyżki oliwy jogurt grecki i natka pietruszki do podania Przygotowanie: Ciecierzycę zalewamy na noc dużą ilością zimnej wody. Następnego dnia płuczemy. zalewamy wodą i gotujemy do miękkości

Smakowity Blog Kulinarny
szybkowar-pyszna galareta z nóżek,biodrówki... 133

woda 3 litry, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, pieprz czarny ziarnisty 10 sztuk, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku nóżki są miękkie i odchodzą od kości, w garnku gotowałam nawet do 3 godzin a w szybkowarze wystarczyło 60 minut z nóżek usunąć owłosienie, najlepiej opalić i dobrze(...)obrać z kości mięsko, drobno pokroić do garnka, wlać wywaru odpowiednią ilość do mięsa, jak wywar zostanie to można wykorzystać np. jako wywar do zupy grochowej, fasolowej itp. wsypać mielony pieprz do smaku, galaretę zagotować, gorącą przelać do słoików i mocno zakręcić, również dać do foremki czy miseczki i będzie do zjedzenia po kilku godzinach galareta jest smaczna, esencjonalna

W Mojej Kuchni Lubię
Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 167

średni mięsisty pomidor (180g) 1 mała czerwona cebula (120g) kilka liście sałaty (najlepiej lodowej) pęczek świeżej naci kolendry 2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku(...)łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 5 łyżek oliwy 8 niedużych tortilli kukurydzianych Instrukcje W niedużej misce mieszamy ze sobą 5 łyżek oliwy oraz po 1/2 łyżeczki: oregano, mielonego kminku, soli oraz ostrej papryki. Polędwicę kroimy w długie, ale cienkie (ok. 1,5cm) paski, dokładnie obtaczamy w marynacie i pozostawiamy w niej na co najmniej 1 godzinę w lodówce

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania