Koperkowe pulpety

Koperkowe pulpety

Koperkowe pulpety

Przepis na : obiad

Dzisiaj mam dla Was przepis na łatwe danie obiadowe, czyli koperkowe pulpety. Najczęściej podaję je z ziemniakami lub ryżem oraz surówką. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 1/2 pęczka koperku, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.    Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia  mięsa. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól, piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.