kokosowe - 19941 przepisów (strona:848/1330)

Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, bazylią i ananasem 602

kurkumy papryka suszona słodka sól pieprz 4 łyżki bułki tartej 1. Do miski dajemy wszystkie składniki, mieszamy, żeby nam się połączyły. Ręcznie formujemy małe pulpeciki. 2. Smażymy na oleju kokosowym, przekładamy na talerzyk. Składniki sos i dodatki: 6-8 pomidorów suszonych w oleju z ziołami Ole! kilka pomidorków koktajlowych 1/2 puszki ananasa  + trochę syropu świeże listki bazylii 3/4 szklanki

kruche babeczki
Grilluj po azjatycku - pomysł na kurczaka satay z sosem orzechowym 172

łyżki cukru brązowego (rozpuszczonego w gorącej wodzie) łyżka soku z limonki łyżka sosu sojowego papryka chili (jeśli zależy ci na ostrym smaku) kolendra (najlepiej świeża) opcjonalnie odrobina mleka kokosowego dla bardziej kremowej konsystencji

Moja smaczna kuchnia
Kotlety mielone z pieczarkami 148

wody 1 jajko 1 płaska łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu Ponadto: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów (polecam bezzapachowy olej kokosowy Skworcu ) 250 g pieczarek Wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę tartą łączymy z wodą. W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów

Smak mojego domu
Proste ciasto z płatków owsianych z kiwi (bez cukru, bezglutenowe) 214

łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki ziaren sezamu 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka cynamonu 2 jajka 100 ml mleka roślinnego, u mnie sojowe 4 łyżki oleju kokosowego 1 szt. kiwi W wersji bez jajek: 2 jajka zamień na 2 łyżki nasion babki płesznik ilość mleka roślinnego zwiększ ze 100 ml do 250 ml Babkę płesznik zalej mlekiem roślinnym

Domowa Cookierenka Agi
Makaron ze szparagami, indykiem i ricottą 150

indyka -przyprawy do mięsa: czosnek granulowany, kurkuma, curry, oregano, papryka słodka, chili, sól, pieprz Wykonanie: Indyka kroimy w małe kosteczki, obsypujemy przyprawami i smażymy pod przykryciem na odrobinie oleju kokosowego ok. 10 min. W tym czasie gotujemy makaron i podgrzewamy wodę na warzywa. Odcinamy szparagom zdrewniałe końce (grubsze gałązki możemy dodatkowo oskrobać obieraczką) i wrzucamy je do wrzącej wody

Gawron w rosole
SHAKSHUKA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 151

Tutaj dzielę się z Wami podstawowym przepisem z jajkami. Składniki na 3 porcje (2 osoby dorosłe i 1 dziecko): 80 g masła klarowanego (dieta optymalna, LCHF, keto) lub oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo) 60 g cebuli 100 g papryki czerwonej 100 g papryki żółtej 2 duże ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę (10g) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki

Ola la LCHF
Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy 127

szklanki, mleko 1,5 szklanki, jajko 1 szt, drożdże suche 1 łyżeczka, cukier brązowy 3 łyżki, starta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka, dodatkowo: jabłka 2 szt, olej kokosowy do smażenia, cukier puder do posypania racuchów, Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Następnie łączymy z pozostałymi składnikami ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Jabłka dodajemy do ciasta

kulinarne odsłony pati
Krewetki smażone w miodzie i imbirze 131

mrożonych surowych krewetek 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka klarowanego masła 200 ml mleczka kokosowego  sól morska posiekane listki kolendry Wykonanie: Krewetki rozmrażamy. Imbir obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, to samo robimy z czosnkiem, Z papryczki usuwamy nasionka i również ją drobno siekamy

Kulinarne przygody Gatity
Tort dla Filipa 120

śmietany kremówki  * 250g serka mascarpone  * 3-4 łyżki cukru pud ru * opłatek na tort * niebieski barwnik spożywczy  * wiórki z czekolady to ffi     * wiórki kokosowe   Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance w rzątku, wystudzić i prze lać do blaszki . Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem

Magiczne Życie Marty
Kokosowy metrowiec 157

Piekąc kolejny raz metrowiec postanowiłam zrobić inna wersję. Dodałam więc wiórki kokosowe i zrobiłam masę z dwoma mąkami i żółtkami. Ciacho pycha wyszło. Tak więc jak widać metrowiec nie musi być robiony sztywno według przepisu. Można poeksperymentować. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Smoothie bowl 152

oraz płatki śniadaniowe. Prawdziwa bomba witamin! Składniki: 1/2 szkl. mleka krowiego lub roślinnego duży banan duża garść świeżych malin dodatki np. płatki orkiszowe, chia, maliny, banan, jagody goji, płatki kokosowe Mleko, banana i garść malin zmiksować w blenderze na gładkie smoothie. Można je ewentualnie dosłodzić np. miodem. Przelać do miski, a na wierzchu ułożyć dodatki

wyzwania kuchenne
Mazurek morelowy 140

Dodatkowo: 250g kajmaku 1 mały słoik dżemu morelowego Dekoracja (można ją oczywiście dowolnie zmienić) kilka łyżek suszonej żurawiny ok 100g orzechów włoskich (połówek) 50g płatków migdałów Kilka łyżek wiórek kokosowych (u mnie barwione na różowo) Kilka łyżek owoców kandyzowanych Kilka kostek białej czekolady Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, żółtka, cukry oraz sól. Siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Krem z kalafiora - wegański :) 188

danie zostanie ze mną na długo 😉 Składniki: 1 średni kalafior  3 średnie ziemniaki  1 duża cebula 3 ząbki czosnku  1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka oleju kokosowego  1 l wody  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, pieprz czarny 1 łyżka bulionu warzywnego w proszku  kartonik (200 ml) śmietanki owsianej  Przygotowanie: Cebulę, czosnek, pietruszkę oraz

Zdrowie na języku :P
Ciasto jabłkowa bajka 281

kremówki 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker  2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny+ 150 ml mleka 2 czubate łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów 10 dag wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek ubijamy na sztywną pianę, pod koniec wsypujemy stopniowo cukier cały czas miksując do uzyskania gęstej lśniącej piany, dodajemy żółtka, miksujemy, wsypujemy przesiane

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowa szarlotka 120

mąki ryżowej białej 50 g skrobii ziemniaczanej 50 g mąki z pestek arbuza (jeśliu chcecie aby ciasto było jaśniejsze, użyjcie więcej mąki owsianej lub ryżowej) 30 g cukru kokosowego 200 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 6 dużych jabłek szara reneta 2 łyżki cynamonu Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem. Całość siekamy z marsłem

Mienta blog