kokosowe - 19941 przepisów (strona:853/1330)

Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 186

zdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona i chili czy wrap śniadaniowy z pastą twarogowo-jajeczną. A na deser? Domowe czekoladki kokosowe. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem i Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem 2. Szybkie i zdrowe dania do pracy Autor: Karolina i Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło, 2016 Karolinę

Ugotowane pozamiatane
SERNIK GOTOWANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BEZĄ 216

zimno. Masę serową zamiast piec gotuje się jak budyń, dzięki czemu jest bardzo delikatna i aksamitna. Ps. śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję sernika gotowanego – z karmelem, orzechami, kokosową kruszonką, mleczną czekoladą, chrupiącymi prażynkami … i wszystkim tym, na co Wam tylko przyjdzie ochota! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20-24 cm ) MASA SEROWA: * ser biały 3-krotnie mielony

Ostra na Słodko
Bezglutenowy biszkopt przekładany kremem z batatów i daktyli z truskawkami 118

kasztanowej 2 łyżki mąki z tapioki (manioku)  2 łyżki mąki z maranty trzcinowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 3 łyżki kakao 3 jajka 1 łyżka octu 2/3 szklanki cukru kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 starte ziarenko bobu tonka 5 łyżeczek cynamonu 2 średnie bataty 4 duże daktyle świeże bez pestek sok z jednej cytryny pół szklanki soku pomarańczowego

Quinoa Raz!
kuchnia PRLu 143

bufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka zapiekane parówki zapiekanki

królestwo garów
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3227

Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty  48.  Ciasto Venus  49.  Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51 . Keks 52. Babka jogurtowa z żurawiną 53. Ciasto wafelkowa rozkosz 54. Miodownik z orzechową wkładką 55. S ernik piernikowy 56. Babka cytrynowa

kruche babeczki
KOKTAJL MLECZNO-OWOCOWY 138

PRZYGOTOWANIE:    Truskawki obieram, myję. Następnie ananasa kroję, wydrążam środek, kroję w kostkę. Banana obieram i kroję w mniejsze kawałki. Do kubka blendera wlewam mleko można użyć kokosowego. Dodaję truskawki, banany, ananasa. Całość dokładnie blenduję na jednolity koktajl. Piję od razu. Lub wstawiam do lodówki i piję w ciągu dnia

Gotowanie Patki
Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym 158

tylko. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym . Składniki: - 1 rzodkiew japońska/daikon - łosoś wędzony na zimno - czarny sezam - awokado - sok z limonki (lub cytryny) - olej (sezamowy, kokosowy…) Dodatkowo: - kilka rzodkiewek (do dekoracji) - kostki lodu - roszponka (do dekoracji) - wykałaczki Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do miski z wodą i kostkami lodu – odstawiamy, użyjemy do dekoracji. Umytą rzodkiew (daikon) obieramy

mojewypiekiinietylko
Wegańskie różane ciasteczka 191

tego może to być inna mąka np. pełnoziarnista orkiszowa jak to było u mnie 1 dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 130 ml) 100 g cukru dodatkowo: 2 łyżki wody różanej 2 -3 łyżki różanego cukru   a tu możecie kupić ten cukier, sprawdzi się nie tylko w wypiekach

greenscarf
KSIĄŻKA „ Z MIŁOŚCI DO SMAKU” 147

zupa prowansalska, zupa z zielonej soczewicy, zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany z boczkiem i szałwią, wołowina po burgundzku, oraz kuszące desery: orkiszowa tarta z karmelem z nerkowców i mleka kokosowego, tarta z karmelem czekoladowymi i orzechami włoskimi, tarta tatin z gruszkami, finansjerki, crème brûlée oraz wiele innych. Wśród autorów przepisów kulinarnych znaleźli się francuscy wybitni szefowie kuchni: Joël Robuchon oraz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wegańskie kakao 134

agawy ok 1 łyżkę) 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 1/2 łyżeczki wanilii 600 ml wody (jeżeli chcielibyście otrzymać bardziej kremową konsystencję to można dodać mleczko kokosowe, śmietanę sojową itp, co oczywiście wpłynie na kaloryczność napitku ) Wszystkie składniki umieśćcie w blenderze i dokładnie zmiksujcie

Szybko Tanio Smacznie
Warsztaty kulinarne ryby i owoce morza w Kulinarnych Kreacjach w Krakowie 156

risotta nie trzeba było mnie przekonywać, bo te ubóstwiam. Sami zobaczcie nasze menu i smakowite fotografie z warsztatów: Staropolski krem z raków z kwaśną śmietaną Mule duszone w mleku kokosowym, kolendrą i chilli Roladki z pstrąga ze szpinakiem i orzechami w sosie kurkowym Risotto szafranowe z krewetkami Ilość zdjęć ograniczyłam w miarę możliwości do minimum. Każde danie było fantastyczne. Eksplozja

Karola gotuje
Marysieńka 371

połową masy, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy drugą częścią masy i na wierzchu układamy drugą część ciemnego ciasta. Wierzch ciasta polewamy polewą, można ją również ozdobić połówkami orzechów lub wiórkami kokosowymi. Ciasto powinno stać w lodówce alby dało ładnie się pokroić. Po przyprawy i dodatki zapraszam Was do mojego sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl

Apetyczna babeczka
NACHOSY z sosem z ciecierzycy – również wersja wegańska i bezglutenowa 158

także jako pasta do pieczywa. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Nachosy: 200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki pszennej lub w wersji bezglutenowej mąki jaglanej 6 łyżek oleju kokosowego 100 ml wody 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy

Via Gusto
Trafimy do sklepów?! – kulki mocy z kaszy jaglanej (FIT PRZEPISY) 173

Składniki: 200 g kaszy jaglanej 400 ml wody 50 g kokosu 2 łyżki sezamu 2-3 łyżki miodu lub innego słodzika 70 g masła orzechowego 60 g oleju kokosowego 5 łyżek kakao 150 g orzechów (u mnie włoskich) Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto

Via Gusto
WEGAŃSKA TARTA NA BEZGLUTENOWYM SPODZIE Z ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 139

mnie - zmielony na mąkę brązowy ryż), 3/4 szklanki mąki amarantusowej (u mnie - zmielony na mąkę amarantus), 3/4 szklanki zimnej wody, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, 2 łyżeczki oleju kokosowego, 1 łyżeczka soli. Farsz: 3 ziemniaki, 1 szklanka pokrojonego świeżego czosnku niedźwiedziego, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Dodatkowo: 1-2 łyżki zmielonego sezamu. Wykonanie: Składniki na spód tarty mieszamy i zagniatamy

Jeść, by żyć w zdrowiu