kokosowe - 19941 przepisów (strona:860/1330)

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z MALINAMI 181

placuszki jabłkowe w cieście naleśnikowym z malinami:) SKŁADNIKI Jabłka cynamon cukier puder CIASTO NALEŚNIKOWE 3/4 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 1 cukier waniliowy szczypta soli woda olej kokosowy do smażenia Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, szczyptę soli cukier waniliowy, mieszamy, dodajemy mąkę i w razie potrzeby trochę wody. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłuszka kroimy w plastry

harrisa
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 179

szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/4 szkl. ksylitolu (zastąpiłam nim cukier) – 2 jajka – 1,5 łyżki oleju kokosowego – 2/3 szkl. mleka – 1 łyżka miodu Krem: – 125g masła – 125g serka naturalnego Apetina – 2 łyżki ksylitolu/cukru w pudrze – 2 łyżki dżemu porzeczkowego Sposób przygotowania: Babeczki

Podwójnaporcja
Tort z kremem cytrynowym i kremem śmietanowym. 227

łyżek) - cukier dodać według własnego smaku, zależy to również od cytryn. Ponadto: kompot z wiśni, wiśnie drylowane, z kompotu, Do dekoracji ( można zrobić według własnego pomysłu ): wiórki kokosowe, 2 opakowania galaretek cytrynek, w cukrze, stokrotki - opłatki kolorowe, 1 opakowanie, 2 opakowania galaretek, smak dowolny ( u mnie były to o smaku cytrynowym i wieloowocowym ). Przygotowanie: Galaretki: Dwie galaretki rozpuścić w osobnych

W kuchni u Moniki
Kotleciki z kurczaka z suszonym pomidorem, jarmużem i natką pietruszki 217

suszonych pomidorów 3 garście jarmużu (bez twardych łodyżek) świeża natka pietruszki sól pieprz kurkuma 2 jajka L 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki mąki z cieciorki olej kokosowy do smażenia 1. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Jak się nam zeszkli dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę i umyty, osuszony jarmuż, pokrojony

kruche babeczki
Puszyste placuszki kasztanowe. Bezglutenowe. 103

mąką kasztanową. Bardzo często gości w mojej kuchni. Częściej niż mąka pszenna. Znacie? Lubicie? Składniki (2 porcje): 2 jajka 40 g cukru 100 mąki kasztanowej 200 ml mleka olej kokosowy do smażenia – lub inny olej roślinny jogurt naturalny ulubione owoce Wykonanie: Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do nich przesianą mąkę, cukier, mleko oraz żółtka. Całość delikatnie wymieszaj

Moja pasja smaku
Wegańskie pancakes owsiano-jaglane :) 218

Edena) 30 g płatków jaglanych (Edena) 15 g orzechów nerkowca (Edena) 1 mały, dojrzały banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  60 ml mleka migdałowego (Edena) 1 łyżeczka oleju kokosowego  2 suszone morele niesiarkowane (Edena) Przygotowanie: Płatki z nerkowcami zmiel na mąkę. Dodaj rozgniecionego widelcem banana, proszek do pieczenia oraz mleko migdałowe. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstanie "budyniowa" konsystencja

Zdrowie na języku :P
Omlet z curry po indyjsku 170

kawałek imbiru (5 cm) 1 ząbek czosnku 1 ½ łyżeczki curry szczypta kurkumy szczypta cynamonu szczypta papryki chilli sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki tłuszczu (u mnie olej kokosowy oraz masło) Sos: 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki curry szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Na łyżeczce tłuszczu podsmażyć przez minutę starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz

KuchniaWeDwoje.pl
Ziołowa salsa verde z awokado 186

200ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 awokado 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 fileciki anchois, wypłukane, osuszone i drobno pokrojone (w wersji wegańskiej pomijam) 60 ml mleka kokosowego (1/4 szklanki) 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki posiekanego oregano 60ml oliwy z oliwek (1/4 szklanki

Book of spells
Placuszki z batatów i cukinii 192

posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanych listków mięty 4 cebulki zielone pokrojone w plasterki lub 1/2 cebuli pokrojona w drobną kostkę 40g mąki z cieciorki masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia sól morska lub himalajska Przygotowanie 1 Cukinię i bataty ścieram na tarce o grubych oczkach, posypuję solą, mieszam i odstawiam na 20 minut. 2 Koper włoski ścieram

Book of spells
PŁATKI Z OWOCAMI I KOKOSEM 199

łyżek mleka 2% (ok. 50 g) 1/2 mango (ok. 150 g części jadalnej) 1 średniej wielkości jabłko (ok. 200 g bez ogryzka) 2 łyżki wiórków kokosowych (ok. 12 g) cynamon 1. Płatki zalej gorącym mlekiem, odstaw na kilka minut żeby nasiąkły. 2. Mango pokrój w kosteczkę. Wyłóż na płatki i posyp wiórkami i cynamonem.' 3. Jabłko pokrój

Vroblewska-fitlife
JAJECZNICA Z AWOKADO 187

małe plasterki szynki wieprzowej (ok. 20 g) 1/4 awokado (ok. 40 g części jadalnej) 2 czubate łyżki szczypiorku (ok. 10 g) 6 świeżych liści bazylii 1/2 łyżeczki oleju kokosowego / masła klarowanego (ok. 5 g) pieprz czarny 1. Jajka roztrzep w miseczce. 2. Szynkę pokrój w kosteczkę i podsmaż lekko na oleju. 3. Awokado pokrój w kosteczkę. 4. Jajka wylej

Vroblewska-fitlife
Kruche Ciastka Digestive z czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.150 207

mąki owsianej 50 g cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 3 łyżki mleka 20 g gorzkiej czekolady, posiekanej opcjonalnie łyżka wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów Do misy miksera wsypujemy suche składniki oraz pocięte na kawałeczki masło. Rozdrabniamy masło mikserem lub nożem tak by stworzyło drobinki wśród maki. Dolewamy mleko, wsypujemy czekoladę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa z soczewicy, z imbirem i cytryną czyli Zupowy Wtorek odc.89 166

Jest prosta w przygotowaniu, pełna smaku, imbirowa, zaskakuje obecnością cytryny. Przepis pochodzi z książki Sarah Wilson "My new roots". Zupa z soczewicy, z imbirem i cytryna 1 łyżka oleju kokosowego lub ghee 2 spore cebule 3 ząbki czosnku, przeciśnięte czubata łyżka obranego, startego imbiru sól 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki chili puszka krojonych pomidorów cytryna - kilka plasterków

Dzieje kuchennej Wiewióry
Warsztaty motywacyjne w Akademii Smaku Sokołów 134

jelenia z pieczonymi warzywami i kaszotto z płatków owsianych. Nie mogło obejść się bez deseru, ale był to niezwykle zdrowy deser - kulki pozytywnej energii, przygotowane z daktyli, orzechów, wiórków kokosowych i kakao.     Po tak pysznym posiłku i interesujących warsztatach z pewnością poziom motywacji w dotrzymywaniu postanowień noworocznych u mnie osobiście wzrósł kilkakrotnie:) Dziękuję Organizatorom za kolejne wspaniałe spotkanie

Obiad gotowy
Pulpeciki z indyka z kaszą jaglaną i czarnuszką w sosie pomidorowym 194

mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej w 1 szklance wody 2 łyżeczki czarnuszki 2 kopiate łyżeczki chrzanu z żurawiną 2 łyżki ketchupu sól pieprz kurkuma olej kokosowy do smażenia Sos: 400 ml passaty  1/3 szklanki śmietanki 18% 1. Kaszę przed gotowaniem płuczemy pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Gotujemy w szklance wody, pamiętajmy o mieszaniu

kruche babeczki